Annonce

Marengs kyskager med hindbær

Lyserøde hindbær marengs kyskager

Smukke lyserøde marengs kyskager med smag af hindbær og pyntet med krymmel og glimmer, så bliver det ikke mere girly. Jeg lavede dem da jeg havde inviteret en flot skønne veninder, kusiner og mostre til et brag af en 30 års fødselsdag.

Jeg har en (knap så) skjult unicorn inden i mig, og den fik ikke for lidt. Med lyserøde glimmer kys sammen med en glitrende velkomstdrink var der ligesom inden der var i tvivl om temaet (ellers kunne de blot kigge rundt på enhjørninger og pastelfarvede glimmerguirlander) haha.

Alle var heldigvis ellevilde med mine hjemmelavede kys, og spiste rub og stub, så de er meget anbefalelsesværdige til sådanne arrangementer.

Desuden lavede jeg en fin lilla pavlova til dessert, selvfølgelig også med glimmer og krymmel, haha.

Tips til perfekte marengskys

Pisk – Når du skal piske din marengs vil jeg anbefale at du bruger en røremaskine med piskeris på, det gør det SÅ nemt og marengsen bliver pisket jævnt. Har du ikke en røremaskine kan du sagtens bruge en almindelig håndholdt elpisker.

Sukker – Når sukkeret skal piskes sammen med æggehviderne skal det tilføjes lidt ad gange imens der piskes godt i æggehviderne. Det er nemlig med til at gøre marengsmassen mere stabil og ensartet.

Eddike – For en blank og glat marengs tilsætter vi eddike, det er blot en lille smule og ikke noget der smages. Desuden er det også med til at stabilisere marengsen fordi syren i eddiken får æggehviderne til at koagulere.

Konsistens – Marengsen er klar når den kan stå selv, ligesom på billederne herunder. Den bliver fast som en rigtig god guf og kan lave toppe som står selv. Dermed beholder dine kyskager også formen når de sprøjtes ud.

Bagning – For at sikre, at kyskagerne ikke tager farve fra afbagningen, bliver faste (tørre) og færdigbagte bages de ved 100 grader varmluft i 60 minutter hvorefter ovnen slukkes. Her lader du dine kyskager blive inde i ovnen til den er HELT kold, men meget gerne natten over.

Opbevaring – De færdige kyskager holder fint i en lufttæt beholder. De er selvfølgelig lækrest når de er så friskbagte som muligt, men har du nogen til overs, eller behov for at kunne forberede dig kommer du dem blot i en lufttæt beholder.

Står du med flere spørgsmål så tøv ikke med at skrive en kommentar, så vil jeg besvare det hurtigst muligt.

Lyserød marengs eller guf
Lyserøde hindbær marengs kyskager
Lækker guf

Få opskriften på marengs kyskager her:

Lyserøde hindbær marengs kyskager

Marengs kyskager med hindbær

5 fra 4 stemmer
Antal: 1 bageplade
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • ½ tsk lys eddike (fx. æblecidereddike)
  • 1/4-1/2 tsk hindbær aroma (eller efter smag – kan også udelades eller erstattes med anden amags aroma)
  • pink pastafarve*

Tilberedelse

  • Kom æggehviderne i en helt ren og tør skål, pisk dem stive til de kan danne små toppe der ikke falder sammen.
  • Tilføj sukker lidt ad gangen, imens du pisker videre marengsen er helt blank.
  • Tilføj pastafave og pisk det sammen med marengsen.
  • Smag til med hindbæraroma pisk den godt sammen hver gang du tilføjer hindbæraroma, og smag på det undervejs.
  • Tilføj til sidst eddike og pisk en sidste gang.
  • Kom en tylle i din sprøjtepose og lidt små striber med pink og rød pastafarve inde i sprøjteposen, kom marengsmassen i posen.
  • Sprøjt din marengs ud til små kyskager på et stykke bagepapir. Om du laver små toppe eller sprøjter den ud til sjove forme er helt op til dig selv. Jeg synes den lyserøde hindbærmarengs er virkelig fin som små hjerter, helt perfekte til en du holder af.
  • Skal de pyntes med krymmel eller spiseligt glimmer, er det nu du skal gøre det.
  • Bag dine marengskys ved 100 grader varmluft i ca. 60 minutter, sluk herefter ovnen og lad dem stå i ovnen natten over til de er kølet helt af. Herefter opbevares de i en lufttæt beholder.

Sense håndfuldsfordeling af kys kager

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æggehvide.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: sukker, pasta farve, hindbær aroma, eddike.

Hvor mange kys kan du spise?

Sådan nogen små fine kyskager består primært af sukker, og dérfor synes jeg ikke at de passer ind i nogen af spisekasserne. Til gengæld vurderer jeg at de blot må gå som nydelse eller pyt. Og dermed bør de begrænses til engang imellem.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments