Pavlova med creme og sommerbær
Sommeren er endelig kommet med sin sprudlende energi og en overflod af smukke farver. Det er den tid på året, hvor naturen forkæler os med saftige bær og friske frugter. Og hvad er en bedre måde at fejre denne overdådighed end ved at nyde en himmelsk pavlova med creme og sommerbær?
Pavlovaen er en fantastisk dessert, kombinationen af sprød marengs, blød vaniljecreme, luftig flødeskum og en overdådig blanding af sommerbær. Den lækre marengs, der er formet som en delikat rede, er sprød og skrøbelig på ydersiden, men blød og luftig indeni. Denne kontrast af teksturer er en kilde til ren fornøjelse for dine sanser.
Når du tager det første bid, bliver du mødt af en eksplosion af smag. Marengsen smelter på tungen og efterlader en sødme, der danser i harmoni med det delikate creme. Cremen er fyldig og silkeblød, med en skøn smag af vanilje, der perfekt komplimenterer sødmen fra marengsen. Den smelter sammen med bærrene og skaber en symfoni af smag, der tager dig med på en tur gennem sommerens have.
Hver bid er som en sød drøm, der vækker dine smagsløg og fylder dit hjerte med glæde. De saftige jordbær og hindbær, der er kærligt anrettet på toppen, giver en friskhed og en let syrlighed, der balancerer den søde creme og marengsens knasende tekstur. Kombineret med smukke spiselige hornvioler der pynter på pavlovaen og forstærker dens skønhed.
Få opskriften på pavlova med creme og sommerbær her:
Pavlova med creme og sommerbær
Ingredienser
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
- 1 tsk lys eddike (fx. æblecider eddike)
- lilla pastafarve*
- pink pastafarve*
- evt. spiseligt glimmer
- evt. krymmel
Creme:
- 1 pose kagecreme
- 4 dl minimælk
- ¼ liter piskefløde
Pynt
- 350 g jordbær
- 125 g hindbær
- spiselige blomster
Tilberedelse
- Kom æggehviderne i en helt ren og tør skål, pisk dem stive til de kan danne små toppe der ikke falder sammen.
- Tilføj sukker lidt ad gangen, imens du pisker videre marengsen er helt blank.
- Tilføj til sidst eddike og pisk en sidste gang.
- Ønsker du en farvet pavlova kan du enten farve hele marengsmassen i den ønskede farve, eller du kan gøre som jeg gjorde:Tag 4 spiseskefulde marengs fra i en skål og farv den lyselilla.Tag ligeledes 4 spiseskefulde marengs fra i en skål og farv den lyserød.
- Tegn en cirkel på 25 cm i diameter på et stykke bagepapir.
- Fordel marengsmassen inden for cirklen på dit bagepapir, smør den lilla og lyserøde marengs på siderne så det får en flot farveeffekt. Lad herefter en lille fordybning i midten af marengsen til creme.
- Bag din marengs ved 125 grader varmluft i cirka 75 minutter, sluk ovnen og lad den stå i ovnen til natten over. Det hjælper marengsen med at blive fast, men stadig chewy inden i.
Inden servering
- Lav en creme af et brev kagecreme pulver og mælk (brug en dl mælk mindre end anvisningen på pakken siger) stil den i køleskabet til den er tyk.
- Pisk 1/4 liter piskefløde, til en fast flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med kagecremen.
- Skyl og tør dine bær og skær dem eventuelt som du har lyst.
- Fordel cremen i midten af din bagte marengs med bær og blomster, og servér straks herefter.
Noter
Sense håndfuldsfordeling af pavlova med creme
Hf 1+2: jordbær, hindbær.
Hf 3: æggehvider.
Hf 4: kagecreme.
Fedt: piskefløde.
Smagsgiver / Gratis: sukker, lys eddike, pastafarve.
Mælk: minimælk.
Hvor meget pavlova kan du spise?
Jeg ville tage et stykke svarende til 1/8 af pavlovaen, det ville jeg tælle som en halv håndfuld grøntsager og frugt (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.
Det betyder at du for at få en fyldt spisekasse kan spise 1,5 håndfuld grøntsager og en håndfuld protein ved siden af.
Der er også den mulighed at du vælger at spise et stykke pavlova med creme og bær, og siger pyt. Og derefter fortsætter som du skal i forhold til sense spisekasserne. Det vil give dig 300 kalorier ekstra den dag. Valget er helt op til dig.