Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Kylling satay – Kyllingespyd med peanutsauce

Gå til opskrift Udskriv
kylling satay spyd med peanutsauce

Få her opskriften på de lækreste, saftige og møre kylling satay spyd med cremet peanutsauce. De er gode både til hverdags aftensmaden, gæstemiddagen og på madpakken.

Kyllingespyd

Jeg er svært glad for kyllingespyd. Jeg synes det kan noget, som et almindeligt stykke kyllingebryst ikke kan.

Ofte får mine kyllingespyd en god marinade, som her, hvor jeg har lavet de thailandske kylling satay spyd.

Jeg er også glad for helt traditionelle kyllingespyd med squash, peberfrugt og løg. Blot krydret med salt og peber og en tur på grillen. Mums!

I en lidt anden boldgade finder du de græske spyd med kylling, citron og oregano. De er bare gode, med tzatziki og græsk salat.

kylling satay spyd med peanutsauce
kylling satay spyd med peanutsauce

Spyd i fryseren

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Når kyllingen så har trukket den ønskede tid i marinaden, kommer jeg den på spyd og i fryseren. Jeg tilbereder altså ikke kyllingen, men kommer dem rå i fryseren. Så er det altid nemt og hurtigt at fiske en pakke op ad fryseren, lade dem tø og tilberede dem på panden eller på grillen.

Få opskriften på kylling satay her:

Reklamelinks er markeret med*
Kylling satay - Kyllingespyd med peanutsauce 1

Kylling satay

Saftige og smagfulde kyllingespyd med cremet peanutsauce
5 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse10 min
Hviletid5 t
I alt5 t 20 min

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 1 spsk stødt gurkemeje
  • 100 g kokosmælk* (light)
  • 1 økologisk lime (saft og skal herfra)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 spsk sukrin gold* (det kan erstattes af brun farin)
  • 1 spsk soya
  • ½ tsk sriracha sovs* (tilføj mere efter smag)

Tilberedelse

  • Skær kyllingen i tern på cirka 2×2 cm.
  • Vend kyllingen med stødt gurkemeje. Brug en ske, eller tag handsker på, så undgår du at rende rundt med helt gule negle i flere dage.
  • Fjern skallen fra løg og hvidløg og skær begge dele i grove stykker.
  • Blend kokosmælk, limesaft, limeskal, hvidløg, løg, soya, sukrin gold og sriracha sovs til du løg og hvidløg er helt finthakket.
  • Vend marinaden sammen med kyllingen, kom det hele i en skål med låg og lad kyllingen trække i 5 timer, har du travlt, kan du godt mirinere dem kortere tid, men det gør virkelig underværker hvis du marinere dem i 5 timer eller endda natten over.
  • Når kyllingen har trukket i marinaden, fordeles den på 12 spyd.
  • Varm en grillpande godt op, og steg spydene uden fedtstof, til de er gennemstegte.
  • Server de færdige kylling satay spyd med peanutsauce og en sprød salat

Køkkenudstyr

  • Skærebræt*
  • Kokkekniv*
  • Skål med låg*
  • Bambus spyd*
  • Grillpande*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af kylling satay

Hf 1+2: løg, hvidløg.
Hf 3: kyllingebryst.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: gurkemeje, limesaft, limeskal, sukrin gold, soya, sriracha sovs
Mælk: kokosmælk light

Næringsindhold
Kylling satay
Indhold per portion (130 g)
Kalorier (kcal) 172 Kalorier fra fedt 36
% Dagligt indtag*
Fedt 4g6%
Kulhydrater 5g2%
Protein 31g62%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange kylling satay spyd kan du spise?

Du kan spise en fjerdedel af de særlige kylling satay spyd. Jeg fordeler min kylling på 12 spyd, hvilket giver 3 spyd til hver. Jeg kan godt lide når kyllingen er forholdsvis syn på spydet.

Spiser du en fjerdedel af opskriften, vil det passe med cirka en håndfuld protein (hf 3).

Hvad bør du spise ved siden af?

I og med, at du kun får protein ved at spise de saftige kylling satay spyd, har du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), én håndfuld stivelse (hf 4) samt 1-3 spiseskefulde fedt tilbage, for at få en fuld spisekasse. Fedtrationen ville jeg bruge på denne cremede peanutdressing, som hører sig til, når man spiser kylling satay.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter med kylling, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Hjemmelavet jordbær rabarber marmelade i glas med sløjfe om.

Jordbær rabarber marmelade

Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto

Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto

Bønnesalat med sennepsvinaigrette

Bønnesalat med sennepsvinaigrette

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

citronsmåkager

Citronsmåkager

Jordbærsalat med serano og mozzarella

Jordbærsalat med serano og mozzarella

Mørksej i tomatsovs

Spidskaalssalat-med-dild-og-aerter_mariasilje

Spidskålssalat med dild og ærter – Salat til fisk

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.