Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Kylling satay – Kyllingespyd med peanutsauce

Gå til opskrift Udskriv
kylling satay spyd med peanutsauce

Få her opskriften på de lækreste, saftige og møre kylling satay spyd med cremet peanutsauce. De er gode både til hverdags aftensmaden, gæstemiddagen og på madpakken.

Kyllingespyd

Jeg er svært glad for kyllingespyd. Jeg synes det kan noget, som et almindeligt stykke kyllingebryst ikke kan.

Ofte får mine kyllingespyd en god marinade, som her, hvor jeg har lavet de thailandske kylling satay spyd.

Jeg er også glad for helt traditionelle kyllingespyd med squash, peberfrugt og løg. Blot krydret med salt og peber og en tur på grillen. Mums!

I en lidt anden boldgade finder du de græske spyd med kylling, citron og oregano. De er bare gode, med tzatziki og græsk salat.

kylling satay spyd med peanutsauce
kylling satay spyd med peanutsauce

Spyd i fryseren

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Når kyllingen så har trukket den ønskede tid i marinaden, kommer jeg den på spyd og i fryseren. Jeg tilbereder altså ikke kyllingen, men kommer dem rå i fryseren. Så er det altid nemt og hurtigt at fiske en pakke op ad fryseren, lade dem tø og tilberede dem på panden eller på grillen.

Få opskriften på kylling satay her:

Reklamelinks er markeret med*
Kylling satay - Kyllingespyd med peanutsauce 1

Kylling satay

Saftige og smagfulde kyllingespyd med cremet peanutsauce
5 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse10 min
Hviletid5 t
I alt5 t 20 min

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 1 spsk stødt gurkemeje
  • 100 g kokosmælk* (light)
  • 1 økologisk lime (saft og skal herfra)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 spsk sukrin gold* (det kan erstattes af brun farin)
  • 1 spsk soya
  • ½ tsk sriracha sovs* (tilføj mere efter smag)

Tilberedelse

  • Skær kyllingen i tern på cirka 2×2 cm.
  • Vend kyllingen med stødt gurkemeje. Brug en ske, eller tag handsker på, så undgår du at rende rundt med helt gule negle i flere dage.
  • Fjern skallen fra løg og hvidløg og skær begge dele i grove stykker.
  • Blend kokosmælk, limesaft, limeskal, hvidløg, løg, soya, sukrin gold og sriracha sovs til du løg og hvidløg er helt finthakket.
  • Vend marinaden sammen med kyllingen, kom det hele i en skål med låg og lad kyllingen trække i 5 timer, har du travlt, kan du godt mirinere dem kortere tid, men det gør virkelig underværker hvis du marinere dem i 5 timer eller endda natten over.
  • Når kyllingen har trukket i marinaden, fordeles den på 12 spyd.
  • Varm en grillpande godt op, og steg spydene uden fedtstof, til de er gennemstegte.
  • Server de færdige kylling satay spyd med peanutsauce og en sprød salat

Køkkenudstyr

  • Skærebræt*
  • Kokkekniv*
  • Skål med låg*
  • Bambus spyd*
  • Grillpande*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af kylling satay

Hf 1+2: løg, hvidløg.
Hf 3: kyllingebryst.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: gurkemeje, limesaft, limeskal, sukrin gold, soya, sriracha sovs
Mælk: kokosmælk light

Næringsindhold
Kylling satay
Indhold per portion (130 g)
Kalorier (kcal) 172 Kalorier fra fedt 36
% Dagligt indtag*
Fedt 4g6%
Kulhydrater 5g2%
Protein 31g62%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange kylling satay spyd kan du spise?

Du kan spise en fjerdedel af de særlige kylling satay spyd. Jeg fordeler min kylling på 12 spyd, hvilket giver 3 spyd til hver. Jeg kan godt lide når kyllingen er forholdsvis syn på spydet.

Spiser du en fjerdedel af opskriften, vil det passe med cirka en håndfuld protein (hf 3).

Hvad bør du spise ved siden af?

I og med, at du kun får protein ved at spise de saftige kylling satay spyd, har du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), én håndfuld stivelse (hf 4) samt 1-3 spiseskefulde fedt tilbage, for at få en fuld spisekasse. Fedtrationen ville jeg bruge på denne cremede peanutdressing, som hører sig til, når man spiser kylling satay.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter med kylling, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Vinter kålsalat

Vinter kålsalat med granatæble

græsk kylling på spyd, med oregano

Græsk kylling på spyd med citron og oregano

Butterdejspakker

Butterdejspakker med Asparges

Hvidløgsflutes – Nemme og smagfulde hvidløgsbrød

Påskeopskrifter - Retter til påskebordet

Påskeopskrifter – Retter til påskebordet

Fyldt svinemørbrad med bacon og citronskal i ovn

Fyldt svinemørbrad med bacon og citronskal

Lækker spaghetti bolognese med masser af grøntsager, toppet med parmesan

Spaghetti bolognese

Bønnebrownie uden tilsat sukker

Bønnebrownie

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.