Kylling satay – Kyllingespyd med peanutsauce

kylling satay spyd med peanutsauce

Få her opskriften på de lækreste, saftige og møre kylling satay spyd med cremet peanutsauce. De er gode både til hverdags aftensmaden, gæstemiddagen og på madpakken.

Kyllingespyd

Jeg er svært glad for kyllingespyd. Jeg synes det kan noget, som et almindeligt stykke kyllingebryst ikke kan.

Ofte får mine kyllingespyd en god marinade, som her, hvor jeg har lavet de thailandske kylling satay spyd.

Jeg er også glad for helt traditionelle kyllingespyd med squash, peberfrugt og løg. Blot krydret med salt og peber og en tur på grillen. Mums!

I en lidt anden boldgade finder du de græske spyd med kylling, citron og oregano. De er bare gode, med tzatziki og græsk salat.

kylling satay spyd med peanutsauce
kylling satay spyd med peanutsauce

Spyd i fryseren

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Når kyllingen så har trukket den ønskede tid i marinaden, kommer jeg den på spyd og i fryseren. Jeg tilbereder altså ikke kyllingen, men kommer dem rå i fryseren. Så er det altid nemt og hurtigt at fiske en pakke op ad fryseren, lade dem tø og tilberede dem på panden eller på grillen.

Få opskriften på kylling satay her:

Kylling satay - Kyllingespyd med peanutsauce 1

Kylling satay

Saftige og smagfulde kyllingespyd med cremet peanutsauce
5 fra 6 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
Hviletid5 timer
I alt5 timer 20 minutter

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 1 spsk stødt gurkemeje
  • 100 g kokosmælk* (light)
  • 1 økologisk lime (saft og skal herfra)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 spsk sukrin gold* (det kan erstattes af brun farin)
  • 1 spsk soya
  • ½ tsk sriracha sovs* (tilføj mere efter smag)

Tilberedelse

  • Skær kyllingen i tern på cirka 2×2 cm.
  • Vend kyllingen med stødt gurkemeje. Brug en ske, eller tag handsker på, så undgår du at rende rundt med helt gule negle i flere dage.
  • Fjern skallen fra løg og hvidløg og skær begge dele i grove stykker.
  • Blend kokosmælk, limesaft, limeskal, hvidløg, løg, soya, sukrin gold og sriracha sovs til du løg og hvidløg er helt finthakket.
  • Vend marinaden sammen med kyllingen, kom det hele i en skål med låg og lad kyllingen trække i 5 timer, har du travlt, kan du godt mirinere dem kortere tid, men det gør virkelig underværker hvis du marinere dem i 5 timer eller endda natten over.
  • Når kyllingen har trukket i marinaden, fordeles den på 12 spyd.
  • Varm en grillpande godt op, og steg spydene uden fedtstof, til de er gennemstegte.
  • Server de færdige kylling satay spyd med peanutsauce og en sprød salat
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af kylling satay

Hf 1+2: løg, hvidløg.
Hf 3: kyllingebryst.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: gurkemeje, limesaft, limeskal, sukrin gold, soya, sriracha sovs
Mælk: kokosmælk light

Næringsindhold
Kylling satay
Indhold per portion (130 g)
Kalorier (kcal) 172 Kalorier fra fedt 36
% Dagligt indtag*
Fedt 4g6%
Kulhydrater 5g2%
Protein 31g62%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange kylling satay spyd kan du spise?

Du kan spise en fjerdedel af de særlige kylling satay spyd. Jeg fordeler min kylling på 12 spyd, hvilket giver 3 spyd til hver. Jeg kan godt lide når kyllingen er forholdsvis syn på spydet.

Spiser du en fjerdedel af opskriften, vil det passe med cirka en håndfuld protein (hf 3).

Hvad bør du spise ved siden af?

I og med, at du kun får protein ved at spise de saftige kylling satay spyd, har du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), én håndfuld stivelse (hf 4) samt 1-3 spiseskefulde fedt tilbage, for at få en fuld spisekasse. Fedtrationen ville jeg bruge på denne cremede peanutdressing, som hører sig til, når man spiser kylling satay.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments