Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Reklamelinks er markeret med*
Butterchicken
5
fra
4
stemmer
Servings:
5
personer
Forberedelse
10
minutter
min
Tilberedelse
25
minutter
min
Hviletid
2
timer
t
I alt
2
timer
t
35
minutter
min
Ingredienser
Til kylling og marinade:
650
g
kyllingebryst
150
g
neutral yoghurt
15
g
ingefær
(jeg køber det som en paste på glas)
15
g
hvidløg
(presset)
2
tsk
garam masala*
1
tsk
stødt gurkemeje
1
tsk
stødt spidskommen*
1
tsk
salt
evt. 1/2-1 tsk
chilipulver
Sauce:
2
spsk
olivenolie*
1
stort
løg
(skåret i skiver eller tern)
15
g
hvidløg
(hakket)
1
spsk
sukker
(eller sødemiddel)
10
g
ingefær
(jeg køber det som en paste)
1 ½
tsk
stødt spidskommen*
1 ½
tsk
garam masala*
1
tsk
tsk stødt koriander
1
dåse
tomater
(400g - hakket eller flået)
1-2
dl
vand
Smag til med salt
evt. 1 tsk
chilipulver
2,5
dl
madlavningsfløde 15%
(eller piskefløde)
Tilberedelse
Til kylling og marinade:
I en skål blandes yoghurt, ingefær, hvidløg, garam masala, gurkemeje, spidskommen, salt og evt. chilipulver.
Skær kyllingen i mundrette stykker.
Bland det godt sammen, kom låg eller film på skålen og stil den i køleskabet minimum et par timer, men gerne natten over.
Sauce:
Steg den marinerede kylling godt af i lidt olivenolie, den må meget gerne få godt med farve (ikke sort), da det er med til at give smag.
Fjern kyllingen fra din gryde eller wok og stil til side.
Kom olivenolie i en gryde eller wok, varm det godt op og steg løg og hvidløg til de et brunet godt af og løgene udvikler sødme.
Tilføj sukker, ingefær, spidskommen, garam masala, stødt koriander og evt. chilipulver, svits det et lille minuts tid uden at det brænder på.
Tilføj hakkede eller flåede tomater og vand. Lad det simre 10 minutter.
Kom det hele i en blender og blend til du har en helt cremet sauce.
Kom den stegte kylling og blendede sauce tilbage i din wok, tilføj madlavningsfløde lad det simre 5-10 minutter og smag til med salt.
Servér den færdige butterchicken med kogte ris og naanbrød
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag
@mariasilje
på instagram.