Morgenmads æbletrifli – Uden tilsat sukker
Tilbage i efteråret, lavede jeg denne ovenud lækre morgenmads æbletrifli. Og jeg har lavet den mange gange siden. Jeg synes nemlig at den smager vanvittigt godt, og så er den sammensat af morgenmads komponenter, derfor er denne æbletrifli både egnet som dessert og morgenmad.
For mig er trifli i alverdens variationer, forbundet med barndomsminder. Jeg elskede når desserten eller eftermiddags kaffen, bød på trifli med enten rabarber, æbler eller svesker – det elsker jeg stadig, helt seriøst, findes der noget så godt som en svesketrifli og en stor balje kaffe?
Har du det lige som jeg med de skønne triflier, så kan jeg også anbefale at prøve at skifte æblegrøden ud med en god og let syrlig rabarberkompot, jeg siger dig, dét er også bare for lækkert.
Jeg håber at du vil synes lige så godt om min version af en ernæringsforbedret æbletrifli, som jeg gør. Velbekomme!
Skønne æbler
Jeg tror ikke at jeg er alene om at have en forkærlighed for de skønne æbler, og jeg har da også et par foretrukne æbledesserter her på bloggen.
Har du eksempelvis prøvet at lave små æblegaletter med timian og marcipan?
Få opskriften på morgenmads æbletrifli – uden tilsat sukker her:
Morgenmads æbletrifli – Uden tilsat sukker
Ingredienser
Æblegrød
- 3 mellemstore æbler
- 1 knsp vaniljepulver*
- 2 spsk vand
Mandel knas
- 4 spsk mandler*
- 6 spsk havregryn*
- 3 spsk fibersirup gold*
Derud over
- 8 spsk vaniljeskyr
Tilberedelse
Æblegrød
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små tern.
- Kom æblerne i en kasserolle, sammen med vaniljepulver og vand. Bring gryden i kog.
- Rør ind imellem i æblerne, til de er blevet til mos.
- Lad æblemosen blive helt kold, inden du samler dine æbletrifli.
Mandel knas
- Hak mandlerne, så fint som du ønsker.
- Varm en stegepande, og kom mandler og havregryn derpå sammen med fibersirup gold.
- Steg havregryn og mandler til de er blevet gyldne og siruppen hænger ved.
- Hæld det ud på et bagepapir, og lad det blive helt koldt og sprødt.
Æbletrifli
- Når både æblemos og mandel knas er blevet koldt, samles æbletriflien.
- Skiftevis fordeles mandel knas, æblemos og vaniljeskyr indtil det hele er brugt.
- Velbekomme!
Køkkenudstyr
Sense håndfuldsfordeling af morgenmads æbletrifli:
Hf4: æble, havregryn
Fedt: mandler
Mælkeprodukt: vaniljeskyr
Smagsgiver: vaniljepulver, fibersirup gold
Jeg vil tælle en portion, som en håndfuld frugt (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf4) og 2 spsk fedt.
Det betyder at du selv kan supplerer med en håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3) for at skabe en fyldt spisekasse.
Eller du kan gøre som jeg, og tælle en portion æbletrifli for en her spisekasse, det fungerer fint for mig, da jeg synes at sådan en portion mætter rigtig godt, og fungerer perfekt til morgenmad.