Mørksej i tomatsovs

Mørksej i tomatsovs

Mørksej i tomatsovs, er en ultra nem hverdags ret, der smager skønt året rundt. Den milde fisk smager virkelig dejligt sammen med tomatflødesovsen og den krydrede cayennepeber.

Jeg har lavet retten med mørksej i tomatsovs, fordi det var det fisk jeg lige havde i køleskabet. Men du kan også sagtens lave det med torsk, rødspætte eller anden lys fisk. Det er bare at vælge den fisk du har lyst til.

Jeg forsøger at spise fisk et par gange om ugen, enten til frokost eller aftensmad. Jeg varierer det også gerne. Sådan at det nogle dage er fersk fisk som her, og andre dage hopper jeg på en god fiske konserves. Begge dele er godt for både krop og sjæl.

https://mariasilje.dk/wp-content/uploads/2019/03/Moerksej-i-krydret-tomatsovs_mariasilje1-e1555418833702.jpg

Fiskefavoritter

Synes du at det kan være svært at finde på nogle lækre retter med fisk, så tipper jeg gerne op et par af mine fiskefavoritter.

En af mine absolutte favoritter er ovnbagt laks med røget paprika – Den røgede paprika giver det helt perfekte tvist til den klassiske ovnbagte laks.

Jeg er også svært glad for at grille min fisk. Køb en lækker havbars, fyld den med dild og citron, og pak den ind i staniol. Grill den 10-15 minutter og servér den med hoved og det hele. SÅ er jeg glad og tilfreds. Mums!

Er du ikke helt med på min idé om at servere en hel fisk, er grillet torsk med hyldeblomst også virkelig noget der tager kegler. Servér den med et glas hvidvin og en dejlig salat til aftensmad så er der ikke et øje tørt.

Mørksej i tomatsovs 1
Mørksej i tomatsovs 2

Mørksej i tomatsovs

4,63 fra 8 stemmer
Antal: 4
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 500 g mørksej ((Du kan også bruge torsk, rødspætte eller anden hvid fisk))
  • 350 g tomatsovs ((eller hakkede tomater med basilikum, fra dåse))
  • 3 tsk røget paprika
  • 1 ½ dl piskefløde
  • ¼ tsk cayennepeber ((Mere eller mindre efter smag))
  • 2 spsk smør
  • salt og peber

Dertil

  • Kartofler eller ris, og en god salat

Tilberedelse

  • Fordel smøret i små stykker i bunden af et fad.
  • Læg fiske stykkerne oven på smøret i fadet.
  • Bland tomatsovs, fløde, røget paprika, cayenne peber, salt og peber, fordel det oven på fisken og i bunden af fadet.
  • Bag fisken i i ovnen ved 200 grader varmluft i 10 minutter.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af mørksej i tomatsovs:

Hf 1+2: tomatsovs.
Hf 3: mørksej.
Hf 4: intet.
Fedt: piskefløde, smør.
Smagsgiver / Gratis: røget paprika, cayenne peber, salt, peber.

Næringsindhold
Mørksej i tomatsovs
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier (kcal) 305.75 Kalorier fra fedt 189
% Dagligt indtag*
Fedt 21g32%
Kulhydrater 6g2%
Protein 24.75g50%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Mange tror at vægttab og sund mad betyder at fløde og smør er forbudt. Det behøver det altså slet ikke at være. kroppen og hjernen har brug for fedt for at fungere. Det handler selvfølgelig ikke om at spise uanede mængder, men om at begrænse det i et eller andet omfang, hvad end du følger sense, lchf eller noget helt tredje. Følger du sense anbefales det at du spiser 1-3 spiseskefulde fedt til hvert måltid. Du bør også variere det, så det ikke kun er fløde du får. Men spiser du varieret kan du sagtens få fløde engang imellem.

Spiser du en fjerdedel af denne mørksej i tomatsovs, vurderer jeg at du får cirka en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 3 spiseskefulde fedt.

Du bør selv supplere med 1 1/2 håndfuld grøntsager, det kan være i form af en god salat, eller ovnbagte grøntsager. En håndfuld stivelse i form af eksempelvis kartofler eller ris, og eventuelt 2 spiseskefulde mælkedressing.

https://mariasilje.dk/wp-content/uploads/2019/03/Moerksej-i-krydret-tomatsovs_mariasilje1-e1555418833702.jpg
Del med nogen du holder af
4,63 from 8 votes (8 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments