Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Min fjerde uge med gastric sleeve – Almindelig kost

Det spiste jeg i fjerde uge med gastric sleeve. Proteindrik, kaffe, makrel, ost, hakkebøf, knækbrød, kartofler og meget mere.

Indlægget her, om min fjerde uge med gastric sleeve, har været længe undervejs. Alt for længe. Men ikke destomindre synes jeg, at du skal have mulighed for at læse, hvordan den gik, og hvordan det var at starte op på helt almindelig mad igen.

Kostplan for min fjerde uge med gastric sleeve

Jeg er endelig tilbage på ganske almindelig mad, tænk en glæde man kan få, af at spise et stykke rugbrød og at grøntsagerne nu gerne må være rå. Jeg prøver mig frem, stille og roligt, med alt muligt forskelligt, og har heldigvis stadig ikke stødt på noget, som min mave ikke bryder sig om. Jeg holder mig naturligvis til den guideline jeg har fået fra hospitalet, og spiser hverken sukkerholdige- eller meget fedtholdige madvarer.

Mængden af måltider bliver også langsomt nemmere, i takt med at jeg lære at have mere struktur. Jeg forsøger at planlægge mine måltider på forhånd, det gør det betydeligt nemmere for mig. Lidt som hvis man har en madpakke med på arbejde, der ved man også hvornår man har planlagt at spise hvad. Og det virker altså.

Jeg er endnu ikke begyndt at spise ting og sager, der er blandet sammen, som eksempelvis gryderetter. Jeg har ganske enkelt ikke et overblik over næringsfordelingen, og derfor holder jeg det helt enkelt, for mig egen skyld.

Morgen og formiddag

Jeg spiser eksempelvis enten havregryn med mælk eller en halv skive rugbrød med 30g mager ost eller pålæg, til morgenmad. En halv times tid efter, må jeg tage noget at drikke. Jeg har lavet mig selv den vane, at jeg tager 1,5dl minimælk, 10g smagsneutralt proteinpulver (reklamelink) og 1 Nespresso iskaffe-kapsel.

Til formiddag spiser jeg nu et halvt/helt stykke frugt, og 30g protein, eksempelvis en lille frikadelle, et halvt æg eller eller ligende.

Frokost og eftermiddag

Ved frokost tid må jeg nu spise en her skive rugbrød, det kan jeg ikke rumme i maven, så det bliver gerne til en halv skive rugbrød med 60g magert pålæg eller fiskepålæg. og et par skiver agurk eller peberfrugt. Efter sådan en bette portion, er jeg prop mæt. Virkelig underlig følelse.

Til eftermiddagsmad bliver det et stykker Wasa rugsprø med 40g mager ost. Helt enkelt og vildt lækkert! Ja, altså efter 3 uger med flydende og blød mad, skal der ikke så meget til, at det føles som ren luksus.

Bliver jeg sulten igen i løbet af eftermiddagen tager jeg gerne et stykke af en Barebells proteinbar (reklamelink) eller lidt af en Barebells proteindrik (reklamelink). Jeg skal gerne have protein nok, og det er en lækker måde, at få ekstra protein. Båre barer og milkshakes er uden tilsat sukker, og smager altså virkelig godt. Det er de bedste proteinprodukter, jeg har smagt.

Aften og sen aften

Min aftensmad består primært af 2 små nye kogte kartofler, lidt sovs, en spiseskefuld grøntsager og 80g protein, i form af langtidstegte kyllingelår, hakkebøf eller ligende. Nogle gange kan jeg spise op, men de fleste dage må jeg altså levne. Fordi jeg er prop mæt.

Senere på aftenen, spiser jeg 1 dl yoghurt med to spiseksefulde müsli. Jeg kan simpelthen ikke undvære maden ved 21-22 tiden.

Det var et overordnet blik på dagens måltider, det er ikke altid, at jeg er sulten til måltiderne, alligevel prøver jeg at huske mig selv på at spise, for at få nok i maven.

Når vægten står stille

Vægten står stadig stille. Det er simpelthen så død frustrerende! Jeg har ikke tabt mig i to uger nu, og sågar præsteret at tage et halvt kilo på. Det forestiller man sig ikke når man får en gastric sleeve.

Med min fornuft ved jeg godt, at der er en helt naturlig grund til, at jeg ikke taber mig. Jeg er stadig nyopereret, min krop er formentlig i chok, og så spiser jeg jo altså bare ikke nok, når det kommer til stykket.

Jeg kæmper virkelig for at få spist bare 900 kalorier, og ved godt at jeg skal have mere, for at det rigtig skal virke. Men når jeg så tager på, på så få kalorier, reagerer min hjerne helt omvendt og jeg begynder at tænke at jeg skal spise mindre end jeg gør. Du ved, den klassiske, når man skal tabe sig, fordi man jo spiser for meget.

Det er bare så svært. For hvis jeg spiser mindre, taber jeg mig med garanti slet ikke. Øv for pokker altså! Det er dæleme hårdt!

Forandringer i kroppen

Til trods for, at jeg ikke taber mig pt, sker der stadig noget. Her i min fjerne uge med gastric sleeve, føles min krop anderledes end før. Jeg føler mig ikke oppustet mere, og jeg har følelsen af, at min mave er blevet fladere. Det tror jeg også at den er, og dét er en skøn følelse.

Jeg holder modet oppe, og fortsætter kampen, jeg er nemlig slet ikke i tvivl om, at jeg nok skal nå i mål.

Vil du gerne læse mere, så har jeg her, samlet alle skriv om min gastric sleeve.

Jeg har i denne uge tager et halv kilo på,
og mit vægttab er derfor nu på i alt 8,5 kg.

Få mere inspiration

  • Gastric sleeve, Personligt
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Sjove-selfies-til-brylluppet-med-myselfie

Myselfie – Sjove selfies til brylluppet

Vores vielsesringe

Vores vielsesringe

Bryllups billeder - del 2

Bryllups billeder – del 2

Bryllups billeder - del 1

Bryllups billeder – del 1

Min anden uge med gastric sleeve – Moset kost

Mit liv efter 6 måneder med en gastric sleeve

1 års status – Livet med en gastric sleeve

min-foerste-uge-med-gastric-sleeve-operation-flydende-kost

Min første uge med gastric sleeve – Flydende kost

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.