Min fjerde uge med gastric sleeve – Almindelig kost

Det spiste jeg i fjerde uge med gastric sleeve. Proteindrik, kaffe, makrel, ost, hakkebøf, knækbrød, kartofler og meget mere.

Indlægget her, om min fjerde uge med gastric sleeve, har været længe undervejs. Alt for længe. Men ikke destomindre synes jeg, at du skal have mulighed for at læse, hvordan den gik, og hvordan det var at starte op på helt almindelig mad igen.

Kostplan for min fjerde uge med gastric sleeve

Jeg er endelig tilbage på ganske almindelig mad, tænk en glæde man kan få, af at spise et stykke rugbrød og at grøntsagerne nu gerne må være rå. Jeg prøver mig frem, stille og roligt, med alt muligt forskelligt, og har heldigvis stadig ikke stødt på noget, som min mave ikke bryder sig om. Jeg holder mig naturligvis til den guideline jeg har fået fra hospitalet, og spiser hverken sukkerholdige- eller meget fedtholdige madvarer.

Mængden af måltider bliver også langsomt nemmere, i takt med at jeg lære at have mere struktur. Jeg forsøger at planlægge mine måltider på forhånd, det gør det betydeligt nemmere for mig. Lidt som hvis man har en madpakke med på arbejde, der ved man også hvornår man har planlagt at spise hvad. Og det virker altså.

Jeg er endnu ikke begyndt at spise ting og sager, der er blandet sammen, som eksempelvis gryderetter. Jeg har ganske enkelt ikke et overblik over næringsfordelingen, og derfor holder jeg det helt enkelt, for mig egen skyld.

Morgen og formiddag

Jeg spiser eksempelvis enten havregryn med mælk eller en halv skive rugbrød med 30g mager ost eller pålæg, til morgenmad. En halv times tid efter, må jeg tage noget at drikke. Jeg har lavet mig selv den vane, at jeg tager 1,5dl minimælk, 10g smagsneutralt proteinpulver (reklamelink) og 1 Nespresso iskaffe-kapsel.

Til formiddag spiser jeg nu et halvt/helt stykke frugt, og 30g protein, eksempelvis en lille frikadelle, et halvt æg eller eller ligende.

Frokost og eftermiddag

Ved frokost tid må jeg nu spise en her skive rugbrød, det kan jeg ikke rumme i maven, så det bliver gerne til en halv skive rugbrød med 60g magert pålæg eller fiskepålæg. og et par skiver agurk eller peberfrugt. Efter sådan en bette portion, er jeg prop mæt. Virkelig underlig følelse.

Til eftermiddagsmad bliver det et stykker Wasa rugsprø med 40g mager ost. Helt enkelt og vildt lækkert! Ja, altså efter 3 uger med flydende og blød mad, skal der ikke så meget til, at det føles som ren luksus.

Bliver jeg sulten igen i løbet af eftermiddagen tager jeg gerne et stykke af en Barebells proteinbar (reklamelink) eller lidt af en Barebells proteindrik (reklamelink). Jeg skal gerne have protein nok, og det er en lækker måde, at få ekstra protein. Båre barer og milkshakes er uden tilsat sukker, og smager altså virkelig godt. Det er de bedste proteinprodukter, jeg har smagt.

Aften og sen aften

Min aftensmad består primært af 2 små nye kogte kartofler, lidt sovs, en spiseskefuld grøntsager og 80g protein, i form af langtidstegte kyllingelår, hakkebøf eller ligende. Nogle gange kan jeg spise op, men de fleste dage må jeg altså levne. Fordi jeg er prop mæt.

Senere på aftenen, spiser jeg 1 dl yoghurt med to spiseksefulde müsli. Jeg kan simpelthen ikke undvære maden ved 21-22 tiden.

Det var et overordnet blik på dagens måltider, det er ikke altid, at jeg er sulten til måltiderne, alligevel prøver jeg at huske mig selv på at spise, for at få nok i maven.

Når vægten står stille

Vægten står stadig stille. Det er simpelthen så død frustrerende! Jeg har ikke tabt mig i to uger nu, og sågar præsteret at tage et halvt kilo på. Det forestiller man sig ikke når man får en gastric sleeve.

Med min fornuft ved jeg godt, at der er en helt naturlig grund til, at jeg ikke taber mig. Jeg er stadig nyopereret, min krop er formentlig i chok, og så spiser jeg jo altså bare ikke nok, når det kommer til stykket.

Jeg kæmper virkelig for at få spist bare 900 kalorier, og ved godt at jeg skal have mere, for at det rigtig skal virke. Men når jeg så tager på, på så få kalorier, reagerer min hjerne helt omvendt og jeg begynder at tænke at jeg skal spise mindre end jeg gør. Du ved, den klassiske, når man skal tabe sig, fordi man jo spiser for meget.

Det er bare så svært. For hvis jeg spiser mindre, taber jeg mig med garanti slet ikke. Øv for pokker altså! Det er dæleme hårdt!

Forandringer i kroppen

Til trods for, at jeg ikke taber mig pt, sker der stadig noget. Her i min fjerne uge med gastric sleeve, føles min krop anderledes end før. Jeg føler mig ikke oppustet mere, og jeg har følelsen af, at min mave er blevet fladere. Det tror jeg også at den er, og dét er en skøn følelse.

Jeg holder modet oppe, og fortsætter kampen, jeg er nemlig slet ikke i tvivl om, at jeg nok skal nå i mål.

Vil du gerne læse mere, så har jeg her, samlet alle skriv om min gastric sleeve.

Jeg har i denne uge tager et halv kilo på,
og mit vægttab er derfor nu på i alt 8,5 kg.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments