Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Min anden uge med gastric sleeve – Moset kost

Det mad jeg spiste i min anden uge med gastric sleve. Iskaffe, skyrdrik, rødgrød, røræg, proteinpulver, blåbærgrød, kartoffelmos, grøntsagsmos, havregrød, fisk, kødboller og juice.

Min anden uge med gastric sleeve er nu gået, og sikke det går fremad. Det havde jeg simpelthen ikke i min vildeste fantasi forestillet mig.

I slutningen af første uge, gik jeg virkelig og glædede mig til min anden uge med gastric sleeve, så jeg kunne begynde at få lidt mere konsistens på maden, samtidig med at jeg stadig skulle drikke mine powershakes lavet med proteinpulver (reklamelink)

Jeg spiste blandt andet kødboller, røræg og dampet hvid fisk. Rigtig meget dampet rødspætte faktisk. Dertil fik jeg lind kartoffelmos og forskellig grøntsagsmos.

For at gøre det lidt mere spændende, havde jeg tilføjet lidt krydderurter og hvidløg, som var med til at give ekstra smag da jeg kogte kartofler, gulerødder, blomkål og broccoli. Det smagte rigtig skønt. Og gjorde virkelig meget for sanserne.

Både frokost og aftensmad bestod af kødboller, dampet fisk eller æg, med lind kartoffelmos og grøntsagsmos, så det skulle jo gerne smage af noget. Det lyder måske ikke ligefrem som super spændende måltider, men hold op hvor jeg nød det. Jeg kan selvfølgelig godt indrømme at jeg blev lidt træt af det sidst på ugen, men jeg holdt ud, og kæmpede videre.

Ny læring i min anden uge med gastric sleeve

Selvom jeg spiser bittesmå bidder af min mad, og jeg er 30 minutter om at spise en lille bitte portion, får jeg en ubehagelig trykken under brystet og mellem brystet, kvalme og bliver utilpas, i 15-20 minutters tid efter at jeg har spist aftensmad. Det der hjælper mig bedst, er at lægge mig, til det går over. 

Jeg fik så det råd, at når jeg mærker første tegn på at maven er fyldt, skal jeg holde pause, og måske kan jeg så spise mere, måske kan jeg ikke. Og det hjælper. Så får jeg nemmere spist den mængde jeg skal, uden at blive dårlig af det. Det er dælme svært med alle de nye små tegn, jeg nu skal lære at forstå. Jeg har eksempelvis endnu ikke kunnet spise med bh på. Det trykker, og føles som om at det stopper maden i at komme ned i maven. Jeg arbejder ihærdigt på sagen, for jeg kan jo ikke smide min bh hver gang jeg skal spise i fremtiden, haha.

Min anden uge med gastric sleeve - Moset kost 1

Proteintilskud uden smag?

Jeg har også her i min anden uge med gastric sleeve valgt at supplere min kost med et smagsneutralt proteinpulver der hedder Atpro 200 (reklamelink) så jeg får ekstra protein, og har lidt nemmere ved at nærme mig målet på 90g protein om dagen.

Jeg tilføjer det smagsneutrale proteinpulver til måde morgenkaffen, havregrød, juice og hvor jeg ellers kan komme afsted med det. Det smager ikke at noget, og opløses fuldstændigt når det røres ud. Det er næsten glasklart, så det er ikke noget jeg bemærker når først det er opløst. Det virker umiddelbart lidt dyrt at købe, og jeg havde virkelig min tvivl omkring det. Helt ærligt, så troede jeg simpelthen ikke på at det sket ingen smag havde, selvom alle fortalte mig at det vitterligt ikke kunne smages.

Jeg lod mig overtale, og jeg må bare erkende, at folk havde ret. En spand med 900g AtPro 200 koster omkring 400kr, som sagt, syntes jeg det virkede dyrt, men med de mængder jeg indtager, holder det rigtig længe, og hjælper mig til at få ekstra protein, uden at jeg bemærker det. Alt i alt, er det en kæmpe anbefaling herfra, også hvis du bare generelt er småtspisende, eller har en ældre i familien som har brug for ekstra protein i kosten.

Hvordan føles det at få fjernet clips?

Det blev også tid til at jeg fik fjernet clips fra operationssårene. Hamlet anbefaler at de fjernes på dag 10-12. Jeg havde virkelig frygtet den dag. Jeg skulle havde fjernet clipsene af sygeplejersken hos min egen læge, og kørte en stemning op i hovedet, om hvor ondt det ville gøre. Min frygt blev som altid ikke til noget.

Det var selvfølgelig lidt ubehageligt, og nev lidt når clipsene blev åbnet, men det var også det. Det gjorde altså ikke ondt som jeg havde gået og frygtet.

Efterfølgende har jeg kommet noget micropore tape over mine sår, som skulle hjælpe til, at arrene bliver pænest muligt. Det ville desværre kun blive siddende på to af sårene, og skal så skiftes en gang om ugen. Jeg kunne efterfølgende erfare, at når det var tid til at skifte tapen, hev det sårskorperne med af, så jeg venter med at bruge det, til der ikke er flere sår på. Det anbefales også at bruge det første år, når jeg skal i solen, så arrene bliver pænest muligt.

Pyha, endnu et laaaangt indlæg. Tusind tak fordi du stadig vil læse med, og for alt det overvældende støtte jeg jeg får. Det giver ekstra gåpå mod.

Gik du glip af min første uge med gastric sleeve, kan du finde det her.

I min anden uge med gastric sleeve er der røget 2.2 kg,
samlet har jeg nu smidt 9 kg efter operationen.

Få mere inspiration

  • Gastric sleeve, Personligt
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

9 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Det spiste jeg i fjerde uge med gastric sleeve. Proteindrik, kaffe, makrel, ost, hakkebøf, knækbrød, kartofler og meget mere.

Min fjerde uge med gastric sleeve – Almindelig kost

Mit liv efter 6 måneder med en gastric sleeve

1 års status – Livet med en gastric sleeve

I min tredje uge med gastric sleeve spiste jeg bland andet, fisk, ost, havregryn, Cocio one, blomkål, æg og leverpostej

Min tredje uge med gastric sleeve – Blød kost

Bryllups billeder - del 1

Bryllups billeder – del 1

min-foerste-uge-med-gastric-sleeve-operation-flydende-kost

Min første uge med gastric sleeve – Flydende kost

Et nyt kapitel - gastric sleeve

Et nyt kapitel

Lækker mad hos Nordlandet på Bornholm

26 steder du skal spise på bornholm og lidt til hjemmehyggen

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.