Min anden uge med gastric sleeve – Moset kost

Det mad jeg spiste i min anden uge med gastric sleve. Iskaffe, skyrdrik, rødgrød, røræg, proteinpulver, blåbærgrød, kartoffelmos, grøntsagsmos, havregrød, fisk, kødboller og juice.

Min anden uge med gastric sleeve er nu gået, og sikke det går fremad. Det havde jeg simpelthen ikke i min vildeste fantasi forestillet mig.

I slutningen af første uge, gik jeg virkelig og glædede mig til min anden uge med gastric sleeve, så jeg kunne begynde at få lidt mere konsistens på maden, samtidig med at jeg stadig skulle drikke mine powershakes lavet med proteinpulver.

Jeg spiste blandt andet kødboller, røræg og dampet hvid fisk. Rigtig meget dampet rødspætte faktisk. Dertil fik jeg lind kartoffelmos og forskellig grøntsagsmos.

For at gøre det lidt mere spændende, havde jeg tilføjet lidt krydderurter og hvidløg, som var med til at give ekstra smag da jeg kogte kartofler, gulerødder, blomkål og broccoli. Det smagte rigtig skønt. Og gjorde virkelig meget for sanserne.

Både frokost og aftensmad bestod af kødboller, dampet fisk eller æg, med lind kartoffelmos og grøntsagsmos, så det skulle jo gerne smage af noget. Det lyder måske ikke ligefrem som super spændende måltider, men hold op hvor jeg nød det. Jeg kan selvfølgelig godt indrømme at jeg blev lidt træt af det sidst på ugen, men jeg holdt ud, og kæmpede videre.

Ny læring i min anden uge med gastric sleeve

Selvom jeg spiser bittesmå bidder af min mad, og jeg er 30 minutter om at spise en lille bitte portion, får jeg en ubehagelig trykken under brystet og mellem brystet, kvalme og bliver utilpas, i 15-20 minutters tid efter at jeg har spist aftensmad. Det der hjælper mig bedst, er at lægge mig, til det går over. 

Jeg fik så det råd, at når jeg mærker første tegn på at maven er fyldt, skal jeg holde pause, og måske kan jeg så spise mere, måske kan jeg ikke. Og det hjælper. Så får jeg nemmere spist den mængde jeg skal, uden at blive dårlig af det. Det er dælme svært med alle de nye små tegn, jeg nu skal lære at forstå. Jeg har eksempelvis endnu ikke kunnet spise med bh på. Det trykker, og føles som om at det stopper maden i at komme ned i maven. Jeg arbejder ihærdigt på sagen, for jeg kan jo ikke smide min bh hver gang jeg skal spise i fremtiden, haha.

Min anden uge med gastric sleeve - Moset kost 1

Proteintilskud uden smag?

Jeg har også her i min anden uge med gastric sleeve valgt at supplere min kost med et smagsneutralt proteinpulver der hedder Atpro 200 (reklamelink) så jeg får ekstra protein, og har lidt nemmere ved at nærme mig målet på 90g protein om dagen.

Jeg tilføjer det smagsneutrale proteinpulver til måde morgenkaffen, havregrød, juice og hvor jeg ellers kan komme afsted med det. Det smager ikke at noget, og opløses fuldstændigt når det røres ud. Det er næsten glasklart, så det er ikke noget jeg bemærker når først det er opløst. Det virker umiddelbart lidt dyrt at købe, og jeg havde virkelig min tvivl omkring det. Helt ærligt, så troede jeg simpelthen ikke på at det sket ingen smag havde, selvom alle fortalte mig at det vitterligt ikke kunne smages.

Jeg lod mig overtale, og jeg må bare erkende, at folk havde ret. En spand med 900g AtPro 200 koster omkring 400kr, som sagt, syntes jeg det virkede dyrt, men med de mængder jeg indtager, holder det rigtig længe, og hjælper mig til at få ekstra protein, uden at jeg bemærker det. Alt i alt, er det en kæmpe anbefaling herfra, også hvis du bare generelt er småtspisende, eller har en ældre i familien som har brug for ekstra protein i kosten.

Hvordan føles det at få fjernet clips?

Det blev også tid til at jeg fik fjernet clips fra operationssårene. Hamlet anbefaler at de fjernes på dag 10-12. Jeg havde virkelig frygtet den dag. Jeg skulle havde fjernet clipsene af sygeplejersken hos min egen læge, og kørte en stemning op i hovedet, om hvor ondt det ville gøre. Min frygt blev som altid ikke til noget.

Det var selvfølgelig lidt ubehageligt, og nev lidt når clipsene blev åbnet, men det var også det. Det gjorde altså ikke ondt som jeg havde gået og frygtet.

Efterfølgende har jeg kommet noget micropore tape over mine sår, som skulle hjælpe til, at arrene bliver pænest muligt. Det ville desværre kun blive siddende på to af sårene, og skal så skiftes en gang om ugen. Jeg kunne efterfølgende erfare, at når det var tid til at skifte tapen, hev det sårskorperne med af, så jeg venter med at bruge det, til der ikke er flere sår på. Det anbefales også at bruge det første år, når jeg skal i solen, så arrene bliver pænest muligt.

Pyha, endnu et laaaangt indlæg. Tusind tak fordi du stadig vil læse med, og for alt det overvældende støtte jeg jeg får. Det giver ekstra gåpå mod.

Gik du glip af min første uge med gastric sleeve, kan du finde det her.

I min anden uge med gastric sleeve er der røget 2.2 kg,
samlet har jeg nu smidt 9 kg efter operationen.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
9 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments