Test af Københavns 4 Flotteste Fastelavnsboller 2024

Københavns flotteste fastelavnsboller

Nu er sæsonen igen over os, hvor Instagram bliver fyldt med billeder og reels af smukke, farverige og yderst indbydende fastelavnsboller. Jeg har i hvert fald brugt mange timer på at sidde og sukke over Københavns flotteste fastelavnsboller.

Den tanke delte jeg så med min veninde, som med det samme sagde: “Har du hørt om pub crawls? Skal vi ikke gøre det, bare med bagerier og fastelavnsboller?”. Sådan kom aftalen i hus om, at jeg skulle sende alle de fastelavnsboller jeg gerne ville prøve og så valgte vi dem vi helst ville prøve.

Siden vi ikke kendte smagen, så gik vi efter det vi kunne: vi skulle prøve de fire flotteste fastelavnsboller i København!

Vores valgt endte med at være Andersen Bakery, Maison D’Angleterre, BUKA og Leckerbaer. For at vi kunne kåre vores vinder af de Københavns flotte fastelavnsboller, så valgte vi nogle kategorier vi gav dem point i:

Smag
Hvor lækkert smager fastelavnsbollen og er der god balance mellem fyld og bund? Har man lyst til at spise det hele eller er den nok mere til at dele?

Udseende
Hvor flot er fastelavnsbollen og hvor Instagram-venlig er den? Stopper man lige når man ser den i sit Instagram feed eller i vinduet hos bageriet?

Fastelavnsfaktor
Hvor “fastelavnet” er den? Her kom vi lidt i problemer, da jeg synes at fastelavn bare skal have godt med glitter, pynt og smukke blomster! Mens veninden synes, at fastelavn bare skal være farverigt. Så derfor blev denne kategori nok mere til hvor pyntet den vare fra min side og til hvor farverig den var fra hendes side. Så denne score er IKKE regnet med i den samlede rangering.

Spiselighed
Hvor nem er den at spise uden at halvdelen af bollen ender på naboens bord fordi den er umulig at skære over? Kan den deles uden at gå helt i smadder og får man det rigtige bestik til faktisk at kunne spise den, hvor man køber den?

Køb igen
Nu vi har fået prøvet den, kunne vi så forestille os at komme tilbage og købe den igen? Eller ved vi måske allerede, at vi kommer tilbage og skal prøve alle de andre smage?

Dog skal det lige siges, at eftersom vi hverken er millionærer eller har mere end én mave hver, så valgte vi den smag, der lød mest spændende på hver af de fire steder. Med bedømmelseskriterierne klar drog vi på tur rundt i de Københavnske gader og stræder på en kedelig og grå regnvejrsdag.

Fastelavnsbolle med yuzu og æble fra Andersen Bakery
Fastelavnsbolle med yuzu og æble fra Andersen Bakery

Andersen Bakery

Første stop var på Andersen Bakery, hvor vi valgte en smuk fastelavnsbolle med æble og yuzu. Havde vi kun valgt ud fra udseende havde vi nok snuppet en af de mere farverige. Dog var den super fin og pulveret der var drysset på “hatten” havde fin glitter i. Det var også der det meste meste af smagen var. Helhedsindtrykket er lækkert, men hver for sig, er den enten kedelig eller overvældende. Så husk at få noget af alle delene i hver bid. Vi blev også lidt i tvivl om, om cremen var skilt en smule, eller om den lidt grynede tekstur kom fra æblekompot.

(Fastelavnsfaktor: 7,5)
Smag: 6
Udseende: 7.5
Spiselighed: 4
Køb igen: 4

I alt: 5,4

Fastelavnsbolle med pistacie og hindbær fra Buka

BUKA

Andet stop skulle have været Maison D’Angleterre, men da der var helt proppetgik vi forbi BUKA først. I butikken på Store Kongensgade hang et skilt i vinduet, der lovede flere siddepladser 200 meter nede af vejen, så vi gik fra den proppede butik ned til deres andre lokaler, hvor der var masser af plads. Vi endte med at prøve den med pistacie og hindbær, da veninden er svært glad for deres pistaciecroissant. Det er en perfekt smagende fastelavnsbolle! Croissantdelen er lækker og smørbagt, pistaciecremen er fantastisk og smager af rigtige nødder og syrligheden fra hindbærene balancerer den smukt! Det overrasker og gør en glad at spise. Dog skal man være meget til pistacie.

(Fastelavnsfaktor: 7)
Smag: 10
Udseende: Maria: 6, veninde: 9
Spiselighed: 6
Køb igen: 8

I alt: Maria: 7,5, veninde: 8,25

Fastelavnsbolle med mokka fra Maison D'Angleterre
Fastelavnsbolle med mokka fra Maison D'Angleterre

Maison D’Angleterre

Vores nu tredje stop var Maison D’Angleterre, hvor vi virkelig havde glædet os til at prøve de fineste fastelavnsboller. Efter de lidt lettere smage valgte vi den med mokka, pyntet med fine friske blomster. Den smagte rigtigt lækkert af kaffe og mørk karamel. Knasen indeni gav lidt daim-vibes og udenpå er den mega smuk. Det var dagens smukkeste fastelavnsbolle. Dog skal de fleste nok kun have en halv, da den er lidt tung. Vi havde ret delte meninger om smagen, da veninden ikke var helt vild med, hvor rig i smagen den var. Jeg elskede den dog og ville med sikkerhed have spist resten senere, hvis vi ikke havde delt den!

(Fastelavnsfaktor: Maria: 9, veninde: 6)
Smag: 9
Udseende: 10
Spiselighed: 6
Køb igen: 7

I alt: 8

Fastelavnsbolle med passionsfrugt og verbena fra Leckerbaer
Fastelavnsbolle med passionsfrugt og verbena fra Leckerbaer

Leckerbaer

I jagten på den smukkeste fastelavnsbolle måtte vi også slå vejen forbi Østerbro. Der havde vi nemlig set de fineste fastelavnsboller med blomster på hos Leckerbaer. Efter den lidt tunge mokka bolle hos Maison D’Angleterre valgte vi en let og syrlig version med passionsfrugt og verbena. For os var det den perfekte størrelse og med en lidt lavere pris til at matche, så var det helt klart det værd. Den er dejlig frisk, men alligevel med en gudeskøn creme diplomat. Passionsfrugtcurden giver en lækker konsistens.

(Fastelavnsfaktor: 7.5)
Smag: 8.5
Udseende: 9.5
Spiselighed: 8
Køb igen: 7

I alt: 8,25

Efter planen skulle vi også have været forbi Ard Bakery på Peter Bangs Vej. Dog var der udsolgt, da vi dukkede op kl. 16.15, hvilket vi nok kunne have tænkt os til. Måske kommer der en mini anmeldelse på min Instagram story, hvis jeg når forbi i Fastelavnsbollesæsonen.

Resultaterne af vores meget personlige fastelavnsbolletest, bliver at vinderen er Leckerbaer! Dog havde vi laaaange diskussioner om de fleste kategorier alle stederne og kom frem til at Maison D’Angleterre er min favorit, mens veninden foretrækker Buka. Til sammen er vi dog enige om at Leckerbaer leverer en super flot, meget lækker og noget billigere (men mindre) fastelavnsbolle end de andre bagerier vi testede. Den har både smag, udseende og spisbarhed i top.

Det her er lidt en anden type blogindlæg end jeg normalt laver, så jeg vil rigtigt gerne høre jeres mening. Er det noget jeg skal lave mere af, eller er det ikke relevant for jer? Tak fordi I læste med!

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments