Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Min første uge med gastric sleeve – Flydende kost

Min første uge med gastric sleeve - Flydende kost

Min første uge med gastric sleeve, eller min nye ‘minimave’ er nu gået. Og et nyt kapitel er skudt igang. Jeg har på den ene uge været næsten hele følelsesregisteret igennem.

Jeg blev opereret og fik lavet en gastric sleeve operation på Aleris Hamlet i Søborg d. 17/6-20 og skulle møde ind kl. 9.00. Jeg var simpelthen så drøn nervøs, og var ved at fortryde mindst 200 gange i dagene op til. Det jeg var mest nervøs for, var faktisk slet ikke selve operationen, men narkosen.

Jeg har aldrig prøvet at være i narkose eller at blive opereret, så jeg frygtede hvordan det var, om jeg kunne mærke når de skulle skære i mig og om jeg kunne risikere at komme med et spjæt hvis kroppen syntes at det gjorde ondt. Jeg snakkede med den ene kirurg om det, som beroligede mig, og sagde at det blot var noget jeg forestillede mig, men at det bestemt ikke kunne ske. Og at der var folk som hele tiden hold øje med mig under operationen. Det hjalp.

Da jeg kom ud på Hamlet blev jeg mødt af den sødeste sygeplejerske, som gjorde mig helt rolig. Jeg havde også fået lov til at have Emil med, både før og efter operationen. Det var en kæmpe stor tryghed for mig.

Efter operationen, da jeg lå på opvågning fortrød jeg virkelig mit valg, uendeligt mange gange. Jeg havde ingen anelse om, hvordan det er at vågne fra en narkose, og jeg havde det bare SÅ dårligt. Jeg kunne høre en mand som lå ved siden af, som havde det ganske fint, så det må åbenbart være meget forskelligt hvordan man har det.

En sød kvindelig medarbejder på opvågning beroligede mig og fortalte at jeg ville få det meget bedre efter 3-4 timer. Hun fik gudskelov ret.

Resten af operationsdagen husker jeg næsten ikke. Jeg sov og sov, kastede op et par gange (det er helt normalt når man er opereret i mavesækken, for den kan ikke lide at der er blod deri. Om aftenen blev jeg hentet af en sygeplejerske, og skulle ud og gå op og ned af gangen, for at få gang i kroppen og få luften til at forsvinde. Det klarede jeg også rigtig fint.

Hjemme igen, til første uge med gastric sleeve

Næste morgen spiste jeg en halv yoggi yoghurt, over to-tre timer. Og om formiddagen blev jeg udskrevet fra hospitalet, og kom hjem.

Den første uge med gastric sleeve, skulle jeg leve på flydende og proteinrig kost. På billedet i toppen af indlægget, ser du hvilke madvarer jeg spiste første uge. 

Jeg var helt overbevist om, at det ville gå fantastisk, med frugt yoghurt, søde protein powershakes mm. Men puh hvor var jeg ved at kløjs i det hele. Det blev faktisk min redning da min mor kom med blendet ærtesuppe til mig.

Aldrig har jeg været SÅ glad for ærtesuppe, og så endda hele to gange om dagen. Jeg spiser ellers sjældent suppe helt frivilligt. Men jeg havde begrænset med appetit, og mistede den fuldstændigt når jeg skulle spise protein shakes, yoghurt mm. Som jeg normalt ellers rigtig godt kan lide.

Mine smagsløg og lugtesans har i hvert fald ændret sig.

En helt ny verden

De første 3 dage sov jeg et par lange lure om dagen, de næste par dage var jeg mindre træt og nøjedes med en enkelt, og fra dag 6 havde jeg ikke længere behov for middagslur hver dag. Til trods for at jeg kun kunne spise 330-480 kcal om dagen. Efter 5. Dagen stoppede jeg med smertestillende, og har kun haft behov for det et par gange siden. 

Dét som har har fyldt allermest her i min første uge med gastric sleeve, er måltiderne. Jeg føler at jeg skal spise eller drikke konstant. Jeg får det skidt af det, men forsøger at tvinge mig selv til at få det gjort, selvom at jeg ikke er spor sulten, jeg er jo nødt til at prøve at følge min kostplan, og få noget i maven, så min krop har noget at arbejde med.

Det virker så modsat af, hvad jeg har været vandt til før. Det med at spise, uden at føle mig sulten. For nu skal jeg jo først til at lære hvordan sulten føles i min nye mave.

Derfor foregik stort set alle måltider foran tv’et som diætisten rådede mig til. Så glemte jeg, at jeg sad og spiste, og samtidig fik jeg spist rigtig langsomt som jeg skal.

Jeg er simpelthen så vanvittig overrasket over, hvor godt min første uge med gastric sleeve er gået. Dét havde jeg ikke regnet med. 

Pyh, det blev et langt skriv. Hvis du har læst hertil, så tusind tak fordi du gider, og fordi du følger med her på bloggen.

Hurraaa, der er røget 6.8 kg min første uge med gastric sleeve.

Få mere inspiration

  • Gastric sleeve, Personligt
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

36 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Det spiste jeg i fjerde uge med gastric sleeve. Proteindrik, kaffe, makrel, ost, hakkebøf, knækbrød, kartofler og meget mere.

Min fjerde uge med gastric sleeve – Almindelig kost

Sjove-selfies-til-brylluppet-med-myselfie

Myselfie – Sjove selfies til brylluppet

Vores vielsesringe

Vores vielsesringe

Et nyt kapitel - gastric sleeve

Et nyt kapitel

Mit liv efter 6 måneder med en gastric sleeve

Min anden uge med gastric sleeve – Moset kost

Bryllups billeder - del 1

Bryllups billeder – del 1

Bryllups billeder - del 2

Bryllups billeder – del 2

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.