Min første uge med gastric sleeve – Flydende kost

Min første uge med gastric sleeve - Flydende kost

Min første uge med gastric sleeve, eller min nye ‘minimave’ er nu gået. Og et nyt kapitel er skudt igang. Jeg har på den ene uge været næsten hele følelsesregisteret igennem.

Jeg blev opereret og fik lavet en gastric sleeve operation på Aleris Hamlet i Søborg d. 17/6-20 og skulle møde ind kl. 9.00. Jeg var simpelthen så drøn nervøs, og var ved at fortryde mindst 200 gange i dagene op til. Det jeg var mest nervøs for, var faktisk slet ikke selve operationen, men narkosen.

Jeg har aldrig prøvet at være i narkose eller at blive opereret, så jeg frygtede hvordan det var, om jeg kunne mærke når de skulle skære i mig og om jeg kunne risikere at komme med et spjæt hvis kroppen syntes at det gjorde ondt. Jeg snakkede med den ene kirurg om det, som beroligede mig, og sagde at det blot var noget jeg forestillede mig, men at det bestemt ikke kunne ske. Og at der var folk som hele tiden hold øje med mig under operationen. Det hjalp.

Da jeg kom ud på Hamlet blev jeg mødt af den sødeste sygeplejerske, som gjorde mig helt rolig. Jeg havde også fået lov til at have Emil med, både før og efter operationen. Det var en kæmpe stor tryghed for mig.

Efter operationen, da jeg lå på opvågning fortrød jeg virkelig mit valg, uendeligt mange gange. Jeg havde ingen anelse om, hvordan det er at vågne fra en narkose, og jeg havde det bare SÅ dårligt. Jeg kunne høre en mand som lå ved siden af, som havde det ganske fint, så det må åbenbart være meget forskelligt hvordan man har det.

En sød kvindelig medarbejder på opvågning beroligede mig og fortalte at jeg ville få det meget bedre efter 3-4 timer. Hun fik gudskelov ret.

Resten af operationsdagen husker jeg næsten ikke. Jeg sov og sov, kastede op et par gange (det er helt normalt når man er opereret i mavesækken, for den kan ikke lide at der er blod deri. Om aftenen blev jeg hentet af en sygeplejerske, og skulle ud og gå op og ned af gangen, for at få gang i kroppen og få luften til at forsvinde. Det klarede jeg også rigtig fint.

Hjemme igen, til første uge med gastric sleeve

Næste morgen spiste jeg en halv yoggi yoghurt, over to-tre timer. Og om formiddagen blev jeg udskrevet fra hospitalet, og kom hjem.

Den første uge med gastric sleeve, skulle jeg leve på flydende og proteinrig kost. På billedet i toppen af indlægget, ser du hvilke madvarer jeg spiste første uge. 

Jeg var helt overbevist om, at det ville gå fantastisk, med frugt yoghurt, søde protein powershakes mm. Men puh hvor var jeg ved at kløjs i det hele. Det blev faktisk min redning da min mor kom med blendet ærtesuppe til mig.

Aldrig har jeg været SÅ glad for ærtesuppe, og så endda hele to gange om dagen. Jeg spiser ellers sjældent suppe helt frivilligt. Men jeg havde begrænset med appetit, og mistede den fuldstændigt når jeg skulle spise protein shakes, yoghurt mm. Som jeg normalt ellers rigtig godt kan lide.

Mine smagsløg og lugtesans har i hvert fald ændret sig.

En helt ny verden

De første 3 dage sov jeg et par lange lure om dagen, de næste par dage var jeg mindre træt og nøjedes med en enkelt, og fra dag 6 havde jeg ikke længere behov for middagslur hver dag. Til trods for at jeg kun kunne spise 330-480 kcal om dagen. Efter 5. Dagen stoppede jeg med smertestillende, og har kun haft behov for det et par gange siden. 

Dét som har har fyldt allermest her i min første uge med gastric sleeve, er måltiderne. Jeg føler at jeg skal spise eller drikke konstant. Jeg får det skidt af det, men forsøger at tvinge mig selv til at få det gjort, selvom at jeg ikke er spor sulten, jeg er jo nødt til at prøve at følge min kostplan, og få noget i maven, så min krop har noget at arbejde med.

Det virker så modsat af, hvad jeg har været vandt til før. Det med at spise, uden at føle mig sulten. For nu skal jeg jo først til at lære hvordan sulten føles i min nye mave.

Derfor foregik stort set alle måltider foran tv’et som diætisten rådede mig til. Så glemte jeg, at jeg sad og spiste, og samtidig fik jeg spist rigtig langsomt som jeg skal.

Jeg er simpelthen så vanvittig overrasket over, hvor godt min første uge med gastric sleeve er gået. Dét havde jeg ikke regnet med. 

Pyh, det blev et langt skriv. Hvis du har læst hertil, så tusind tak fordi du gider, og fordi du følger med her på bloggen.

Hurraaa, der er røget 6.8 kg min første uge med gastric sleeve.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
36 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments