Min tredje uge med gastric sleeve – Blød kost

I min tredje uge med gastric sleeve spiste jeg bland andet, fisk, ost, havregryn, Cocio one, blomkål, æg og leverpostej

Endelig blev det tid til mere rigtig mad. Min tredje uge med gastric sleeve startede ud med at jeg havde fødselsdag og jeg havde selvfølgelig planlagt menuen nøje. Fordi jeg glædede mig så meget til mad der rent faktisk skulle tykkes.

Jeg fortsatte med at spise havregrød til morgenmad, lavet af 15g havregryn og en deciliter mælk, tilsat lidt smagsneutralt proteinpulver (reklamelink). Det har virkelig fungeret godt for mig, lige siden første uge. Fordi det smager godt, og giver mig en rigtig god start på dagen.

Til formiddag måtte jeg begynde at spise knækbrød med mager ost eller mager pålæg. Jeg har hørt at lever og leverpostej kan hjælpe til at huden trækker sig sammen under et vægttab. Derfor er jeg også begyndt at spise let leverpostej. Om det reelt virker, aner jeg ikke, men jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle give det et forsøg.

Mager ost med god smag

Hvis du er glad for ost, og ikke gider spise en helt mild cheasyost, uden smag, så vil jeg virkelig slå et slag for at gå til ostehandleren.

Jeg må maks spise 17% / 30+ ost, og der er altså ret langt imellem de gode at slagsen i supermarkederne. Tilgengæld har ostehandleren nogen som er alt for lækre.

Jeg nyder virkelig at spise min fedtfattige ost på rugsprø knækbrød nu. Og sådan kunne jeg egentlig godt tænke mig at det kommer til at fortsætte. Altså det med, at jeg nyder maden, i bitte små portioner, og samtidig sørger for at spise mad af god kvalitet.

Kogte gulerødder blev ren luksus

Til frokost og aftensmad måtte jeg nu spise kogte grøntsager, så jeg købte friske nye gulerødder med top, og lækre blomkål som jeg kogte

Jeg valgte at gøre det nemt for mig selv, og kogte lidt ekstra grøntsager til aftensmaden, så jeg kunne spise dem kolde til frokost, sammen med varmrøget laks, tun eller æg. Det fungerede altså virkelig godt, og var ren luksus efter at have levet på mos.

Eftermiddagen bestod af Barebells proteindrik (reklamelink), smoothie og knækbrød med ost. Min kostplan sagde at jeg skulle have rigtig meget protein, men jeg har haft ret svært ved at få spist alt på min kostplan, da jeg ikke har haft særlig stor appetit, og hurtigt bliver mæt. Jeg har derfor tilføjet smagsneutralt proteinpulver (reklamelink) til alt fra kaffe og juice til smoothie, frugtgrød og havregrød. Og det fungerer bare virkelig godt for mig.

Aftensmaden har primært bestået at kogte grøntsager, en lille kogt kartoffel og langtidsstegte kyllingeunderlår eller lækker fisk. Det er altså bare så skønt, at jeg nu kan lave lækker og god mad, og nyde smagene.

Senere på aftenen, sagde min kostplan frugtgrød med mælk, men jeg har ikke kunne spise det hver aften, og så har jeg valgt at prioriteret mælken, fordi det generelt er nemmere for mig at drikke end at spise og så selvfølgelig for at protein nok.

Min tredje uge med gastric sleeve var hård

Rent mentalt har denne uge været den sværeste for mig indtil videre. Jeg kæmper virkelig med at spise og drikke.

Jeg føler mig mæt konstant, og når jeg endelig mærker sulten, så er jeg så sulten at jeg får kvalme, bliver svimmel og skal have noget at spise NU.

Jeg arbejder meget med at spise til måltiderne, selvom jeg ikke føler mig sulten, og så tilgengæld stoppe, når jeg føler mig mæt. For langt størstedelen af tiden føler jeg mig ret neutral i maven. Og det med at sætte sig ned og spise et måltid, uden at være sulten, det er virkelig svært.

Her i min tredje uge har jeg grædt af fortvivlelse og bandet min gastric sleeve operation langt væk. Jeg vil gerne understrege at jeg slet ikke har fortrudt mit valg, jeg er derimod rigtig glad for min beslutning, men det har godt nok været en svær uge.

Vægttabet går i stå

Før jeg fik operationen, var jeg udmærket godt klar over, at vægttabet på et tidspunkt ville gå i stå, for så at gå igang igen, når kroppen syntes det var tid til det. Men puh det var hårdt at det skulle ske allerede i tredje uge. 

Jeg har spist mellem 560 kcal og 790 kcal dagligt i denne uge. Derfor synes jeg jo at det burde rasle af. Jeg ved også godt, at det hele kan gå i stå hvis kroppen ikke får nok mad at arbejde med, så jeg kæmper videre derud af, prøver ihærdigt at få kalorieindtaget op, og spise så meget jeg kan fra min kostplan.

Den bedste beslutning for mig

Jeg synes stadig at jeg er enormt heldig. Fysisk har jeg det virkelig godt. Jeg har ikke ondt, og jeg kan spise alle de madvarer jeg har forsøgt mig med, indtil videre. Jeg spiser jo heller ikke andet end min kostplan siger, men jeg har læst om mange som efter en gastric sleeve ikke kan spise kylling, kartofler osv. uden at blive utilpas. Det har jeg 7-9-13 ikke oplevet endnu.

Hvad det er der gør, at folk har svært ved forskellige madvare efter operationen, skal jeg ikke gøre mig klog på, for jeg ved virkelig ikke hvad det er der afgører det. Jeg har valgt at prøve mig stille og roligt frem med alt “nyt”. Så alt hvad jeg ikke har spist efter jeg fik operationen, bliver smagt i mikro bidder og tygget til mos. Og så giver jeg mig selv god tid til at mærke efter hvordan maven tager imod det. 

Ofte synes jeg at min mave rumler når jeg spiser, det er ret sjovt at være blevet opmærksom på. Og spiser jeg sammen med andre, får jeg også lige undskyldt for at min mave rumler, selvom at andre ikke hører det. Jeg føler bare at min mave larmer helt vildt.

Tak

Endnu engang, tusind tak for at du har lyst til at læse med om min oplevelse med min gastric sleeve. Har du nogle spørgsmål så hold dig endelig ikke tilbage.


Denne uge, vejer jeg præcis det samme som jeg gjorde efter min anden uge med gastric sleeve. Det giver et samlet vægttab på 9 kg

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments