Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Min tredje uge med gastric sleeve – Blød kost

I min tredje uge med gastric sleeve spiste jeg bland andet, fisk, ost, havregryn, Cocio one, blomkål, æg og leverpostej

Endelig blev det tid til mere rigtig mad. Min tredje uge med gastric sleeve startede ud med at jeg havde fødselsdag og jeg havde selvfølgelig planlagt menuen nøje. Fordi jeg glædede mig så meget til mad der rent faktisk skulle tykkes.

Jeg fortsatte med at spise havregrød til morgenmad, lavet af 15g havregryn og en deciliter mælk, tilsat lidt smagsneutralt proteinpulver (reklamelink). Det har virkelig fungeret godt for mig, lige siden første uge. Fordi det smager godt, og giver mig en rigtig god start på dagen.

Til formiddag måtte jeg begynde at spise knækbrød med mager ost eller mager pålæg. Jeg har hørt at lever og leverpostej kan hjælpe til at huden trækker sig sammen under et vægttab. Derfor er jeg også begyndt at spise let leverpostej. Om det reelt virker, aner jeg ikke, men jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle give det et forsøg.

Mager ost med god smag

Hvis du er glad for ost, og ikke gider spise en helt mild cheasyost, uden smag, så vil jeg virkelig slå et slag for at gå til ostehandleren.

Jeg må maks spise 17% / 30+ ost, og der er altså ret langt imellem de gode at slagsen i supermarkederne. Tilgengæld har ostehandleren nogen som er alt for lækre.

Jeg nyder virkelig at spise min fedtfattige ost på rugsprø knækbrød nu. Og sådan kunne jeg egentlig godt tænke mig at det kommer til at fortsætte. Altså det med, at jeg nyder maden, i bitte små portioner, og samtidig sørger for at spise mad af god kvalitet.

Kogte gulerødder blev ren luksus

Til frokost og aftensmad måtte jeg nu spise kogte grøntsager, så jeg købte friske nye gulerødder med top, og lækre blomkål som jeg kogte

Jeg valgte at gøre det nemt for mig selv, og kogte lidt ekstra grøntsager til aftensmaden, så jeg kunne spise dem kolde til frokost, sammen med varmrøget laks, tun eller æg. Det fungerede altså virkelig godt, og var ren luksus efter at have levet på mos.

Eftermiddagen bestod af Barebells proteindrik (reklamelink), smoothie og knækbrød med ost. Min kostplan sagde at jeg skulle have rigtig meget protein, men jeg har haft ret svært ved at få spist alt på min kostplan, da jeg ikke har haft særlig stor appetit, og hurtigt bliver mæt. Jeg har derfor tilføjet smagsneutralt proteinpulver (reklamelink) til alt fra kaffe og juice til smoothie, frugtgrød og havregrød. Og det fungerer bare virkelig godt for mig.

Aftensmaden har primært bestået at kogte grøntsager, en lille kogt kartoffel og langtidsstegte kyllingeunderlår eller lækker fisk. Det er altså bare så skønt, at jeg nu kan lave lækker og god mad, og nyde smagene.

Senere på aftenen, sagde min kostplan frugtgrød med mælk, men jeg har ikke kunne spise det hver aften, og så har jeg valgt at prioriteret mælken, fordi det generelt er nemmere for mig at drikke end at spise og så selvfølgelig for at protein nok.

Min tredje uge med gastric sleeve var hård

Rent mentalt har denne uge været den sværeste for mig indtil videre. Jeg kæmper virkelig med at spise og drikke.

Jeg føler mig mæt konstant, og når jeg endelig mærker sulten, så er jeg så sulten at jeg får kvalme, bliver svimmel og skal have noget at spise NU.

Jeg arbejder meget med at spise til måltiderne, selvom jeg ikke føler mig sulten, og så tilgengæld stoppe, når jeg føler mig mæt. For langt størstedelen af tiden føler jeg mig ret neutral i maven. Og det med at sætte sig ned og spise et måltid, uden at være sulten, det er virkelig svært.

Her i min tredje uge har jeg grædt af fortvivlelse og bandet min gastric sleeve operation langt væk. Jeg vil gerne understrege at jeg slet ikke har fortrudt mit valg, jeg er derimod rigtig glad for min beslutning, men det har godt nok været en svær uge.

Vægttabet går i stå

Før jeg fik operationen, var jeg udmærket godt klar over, at vægttabet på et tidspunkt ville gå i stå, for så at gå igang igen, når kroppen syntes det var tid til det. Men puh det var hårdt at det skulle ske allerede i tredje uge. 

Jeg har spist mellem 560 kcal og 790 kcal dagligt i denne uge. Derfor synes jeg jo at det burde rasle af. Jeg ved også godt, at det hele kan gå i stå hvis kroppen ikke får nok mad at arbejde med, så jeg kæmper videre derud af, prøver ihærdigt at få kalorieindtaget op, og spise så meget jeg kan fra min kostplan.

Den bedste beslutning for mig

Jeg synes stadig at jeg er enormt heldig. Fysisk har jeg det virkelig godt. Jeg har ikke ondt, og jeg kan spise alle de madvarer jeg har forsøgt mig med, indtil videre. Jeg spiser jo heller ikke andet end min kostplan siger, men jeg har læst om mange som efter en gastric sleeve ikke kan spise kylling, kartofler osv. uden at blive utilpas. Det har jeg 7-9-13 ikke oplevet endnu.

Hvad det er der gør, at folk har svært ved forskellige madvare efter operationen, skal jeg ikke gøre mig klog på, for jeg ved virkelig ikke hvad det er der afgører det. Jeg har valgt at prøve mig stille og roligt frem med alt “nyt”. Så alt hvad jeg ikke har spist efter jeg fik operationen, bliver smagt i mikro bidder og tygget til mos. Og så giver jeg mig selv god tid til at mærke efter hvordan maven tager imod det. 

Ofte synes jeg at min mave rumler når jeg spiser, det er ret sjovt at være blevet opmærksom på. Og spiser jeg sammen med andre, får jeg også lige undskyldt for at min mave rumler, selvom at andre ikke hører det. Jeg føler bare at min mave larmer helt vildt.

Tak

Endnu engang, tusind tak for at du har lyst til at læse med om min oplevelse med min gastric sleeve. Har du nogle spørgsmål så hold dig endelig ikke tilbage.


Denne uge, vejer jeg præcis det samme som jeg gjorde efter min anden uge med gastric sleeve. Det giver et samlet vægttab på 9 kg

Få mere inspiration

  • Gastric sleeve, Personligt
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg

1 års status – Livet med en gastric sleeve

Et nyt kapitel - gastric sleeve

Et nyt kapitel

min-foerste-uge-med-gastric-sleeve-operation-flydende-kost

Min første uge med gastric sleeve – Flydende kost

Bryllups billeder - del 1

Bryllups billeder – del 1

Mit liv efter 6 måneder med en gastric sleeve

Min anden uge med gastric sleeve – Moset kost

Det spiste jeg i fjerde uge med gastric sleeve. Proteindrik, kaffe, makrel, ost, hakkebøf, knækbrød, kartofler og meget mere.

Min fjerde uge med gastric sleeve – Almindelig kost

Bryllups billeder - del 2

Bryllups billeder – del 2

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.