Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri

Low carb fastelavnsboller med creme - sukkerfri og glutenfri

Low carb fastelavnsboller med fyld af vaniljecreme og toppet med chokolade. De går simpelthen bare rent ind i min lille familie.

Fastelavn er lige om hjørnet, og traditionen tro, skal vi selvfølgelig have fastelavnsboller. Jeg er sådan en skør type der svinger mellem at være all in på sukkerfrie godter, selv til fastelavn. Og andre perioder siger jeg pyt og laver hellere end gerne fastelavnsboller af vandbakkelser og fyldt med kaffeskum.

Jeg synes begge dele smager virkelig dejligt, og jeg har sindsygt svært ved at finde balancen mellem at leve sundt, sige ja tak til sukker godter engang imellem, men ikke hver dag. Så for mig fungere det rigtig godt at finde et alternativ til de traditionelle godter.

Denne opskrift på low carb fastelavnsboller er helt fri for sukker og gluten, da der er ikke er hvedemel i. Lad dig endelig ikke skræmme af den noget spøjse ingrediensliste, for de smager altså bare drøn godt!

Få opskriften på low carb fastelavnsboller her:

Reklamelinks er markeret med*
fastelavnsboller

Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri

5 fra 5 stemmer
Antal: 12 stk

Ingredienser

Vaniljecremen:

  • 200 g Philadelphia light neutral flødeost
  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk sukrin gold*
  • 1 knsp vaniljepulver*

Bolledej:

  • 1 helt æg
  • 3 æggehvider
  • 200 g creme fraiche 18%
  • 100 g revet mozzarella (13%)
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g blødt smør (rigtig smør, fx Lurpak)
  • 1 knsp vaniljepulver*
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 spsk sukrin gold*
  • 2 spsk fiber husk*
  • 1 dl fedtreduceret mandelmel
  • 2 dl pofiber
  • 1 æg til pensling

Pynt:

  • 70 % mørk chokolade

Sådan gør du

  • Start med at finde 2 skåle frem, hvor du selerne de 3 æg, hvider i den ene skål og blommer i den anden.
  • Derefter blender du alle ingredienserne til vaniljecremen, jeg brugte en stavblender.
  • Hæld vaniljecremen på en lille stegepande, og varm det langsomt op under omrøring med et dejskraber. Når cremen er blevet tyk, tager du den af varmen og lader den stå og køle af.
  • Nu er det bolledejens tur.
  • Jeg piskede æggehviderne med sukrin gold til de var stive.
  • Bagefter blender du, æg, cremefraiche, piskefløde, mozzeralle og smør grundigt sammen, jeg brugte en foodprocessor.
  • Når det er gjort tilføjes vaniljepulver, mandelmel, pofiber, HUSK og bagepulver, og så skal du røre det godt sammen.
  • Til sidst vender du æggehviderne i dejen, så forsigtigt som muligt, så du ikke slår alt luften ud af hviderne.
  • Del bolledejen i 12 lige store dele, og rul dem til runde boller.
  • Tryk bollerne flade, så du kan komme creme inden i.
  • fordel cremen på midten af de 12 flade boller, og saml dejen rundt om cremen. Tryk samlingen sammen og vend samlingen ned mod bagepladen, beklædt med bagepapir.
  • Pensl alle bollerne med æg.
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 20-25 minutter.
  • Lad dem køle af på en bagerist.
  • Inden servering smelter du lidt mørk chokolade, og pynter bollerne med.

Køkken noter

Tip! Bollerne kan sagtens fryses, og lunes 1-2 minutter i ovnen inden servering, så er de ekstra lækre.

Køkkenudstyr

  • Skål*
  • Stavblender*
  • Sliplet pande*
  • Foodprocessor*
  • Pensel*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af low carb fastelavnsboller

Næringsindhold
Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri
Indhold per portion (1 bolle)
Kalorier (kcal) 194.33 Kalorier fra fedt 131
% Dagligt indtag*
Fedt 14.58g22%
Kulhydrater 5.16g2%
Fibre 14.83g62%
Sukker 1.66g2%
Protein 11.08g22%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

SENSE forleding, 1 bolle: du kan spise ca 2 stk til én spisekasse, hvis du supplerer med grøntsager.
Hf 1+2: intet.
Hf 3: 1/2 æg, 1/10 fedtreduceret mandelmel, 16g philadelphia light, 8g mozerella.
Hf 4: intet.
Fedt: ca 1 1/2 spsk i alt, 4g smør, 16g cremefraiche, 1/2 spsk fløde, en smule chokolade.
Smagsgiver / Gratis: Sukrin gold, vanilje, bagepulver, husk, pofiber.

Hvor mange fastalavsboller kan du spise?

Fastelavnsboller er kage, eller nydelses element, uanset hvordan vi vender og drejer det. Det betyder dog ikke nødvendigvis en masse ekstra kalorier på kontoen, hvis vi husker at kompensere for det, i dagens øvrige spisekasser.

Jeg vurdere at en enkelt fastelavnsbolle tæller som en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og halvanden spiseskefuld fedt.

Det betyder at du sagtens kan spise to low carb fastelavsboller hvis du har lyst til det, og tælle dem som en hel håndfuld protein (hf 3), en hel håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

For en fyld spisekasse bør du spise to håndfulde grøntsager ved siden af fastelavnsbollerne, eller på et andet tidspunkt i løbet af dagen.

Nøjes du med en enkelt fastelavnsbolle kan du desuden supplere med en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og op til halvanden spiseskefuld fedt.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Brød og boller, Dessert, kage, is og søde sager, Forår, Sense opskrifter, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

9 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
grønkålssalat med mormordressing
Grønkålssalat med mormordressing
Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges
Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin 5
Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin
Romkugler med kaffe, uden tilsat sukker
Annonce
Romkugler med kaffe, uden tilsat sukker
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg elsker at lade mig inspirere til at spise flere lækre salater og flere grøntsager i al almindelighed 😁

Jeg kombinerer det gerne med lidt kød, for at få proteiner nok. Ellers har jeg ikke en ærlig chance for at nå det daglige indtag af 100g ren protein 😬

Hvem inspirerer dig, til at spise flere spændende salater og grøntsager? 

#salat #grønkål #grønkålssalat #grøntsager #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
En mexikansk inspireret klassiker, kylling fajita 😁

Jeg spiser det altid med hvidløgsris og limedressing, og toppet med friske koriander. Det er virkelig nem aftensmad, som passer sig selv, og er klar på 30 minutter.

Hvad er din yndlings mexi-inspirerede ret?

#fajita #kyllingfajita #chickenfajita #kylling #peberfrugt #majs #løg #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Med mere end 5 gange så mange stemmer vandt mørbradgryden med blomkålssauce over blomkålssalaten 😁

Blomkålssalaten slipper i dog ikke for, men nu får i denne skønne og lidt sundere mørbradgryde i første omgang 😉

Det er den gryderet jeg har spist Aller mest af igennem mit 27 år lange liv, og jeg er stadig lige så glad for en god mørbradgryde som jeg altid har været 😍

I denne version er flødesaucen skiftet ud med en cremet og lækker blomkålssauce, uden at gå på kompromis med smagen.

Opskriften er netop lagt online på min blog (mariasilje.dk)

#mørbradgryde #mørbrad #blomkålssauce #blomkål #blomkålssovs #gryderet #gryderetter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Kylling satay serveret med peanutsauce er blevet en af mine klare favoritter herhjemme 😁

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Jeg har netop taget sådan en portion spyd op af fryseren, som vi skal ha’ til aftensmad 😁

Hvad skal du ha’ at spise til aften?

#kylling #kyllingespyd #satay #sataychicken #peanutsauce #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu