Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri

Gå til opskrift Udskriv
Low carb fastelavnsboller med creme - sukkerfri og glutenfri

Low carb fastelavnsboller med fyld af vaniljecreme og toppet med chokolade. De går simpelthen bare rent ind i min lille familie.

Fastelavn er lige om hjørnet, og traditionen tro, skal vi selvfølgelig have fastelavnsboller. Jeg er sådan en skør type der svinger mellem at være all in på sukkerfrie godter, selv til fastelavn. Og andre perioder siger jeg pyt og laver hellere end gerne fastelavnsboller af vandbakkelser og fyldt med kaffeskum.

Jeg synes begge dele smager virkelig dejligt, og jeg har sindsygt svært ved at finde balancen mellem at leve sundt, sige ja tak til sukker godter engang imellem, men ikke hver dag. Så for mig fungere det rigtig godt at finde et alternativ til de traditionelle godter.

Denne opskrift på low carb fastelavnsboller, er helt fri for sukker og gluten, da der er ikke er hvedemel i. Lad dig endelig ikke skræmme af den noget spøjse ingrediensliste, for de smager altså bare drøn godt!

Få opskriften på low carb fastelavnsboller her:

Reklamelinks er markeret med*
fastelavnsboller

Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri

4,80 fra 10 stemmer
Antal: 12 stk

Ingredienser

Vaniljecremen:

  • 200 g Philadelphia light neutral flødeost
  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk sukrin gold*
  • 1 knsp vaniljepulver*

Bolledej:

  • 1 helt æg
  • 3 æggehvider
  • 200 g creme fraiche 18%
  • 100 g revet mozzarella (13%)
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g blødt smør (rigtig smør, fx Lurpak)
  • 1 knsp vaniljepulver*
  • 2 tsk bagepulver*
  • 3 spsk sukrin gold*
  • 2 spsk fiber husk*
  • 1 dl fedtreduceret mandelmel*
  • 2 dl pofiber*
  • 1 æg til pensling

Pynt:

  • 70 % mørk chokolade

Tilberedelse

  • Start med at finde 2 skåle frem, hvor du selerne de 3 æg, hvider i den ene skål og blommer i den anden.
  • Derefter blender du alle ingredienserne til vaniljecremen, jeg brugte en stavblender.
  • Hæld vaniljecremen på en lille stegepande, og varm det langsomt op under omrøring med et dejskraber. Når cremen er blevet tyk, tager du den af varmen og lader den stå og køle af.
  • Nu er det bolledejens tur.
  • Jeg piskede æggehviderne med sukrin gold til de var stive.
  • Bagefter blender du, æg, cremefraiche, piskefløde, mozzeralle og smør grundigt sammen, jeg brugte en foodprocessor.
  • Når det er gjort tilføjes vaniljepulver, mandelmel, pofiber, HUSK og bagepulver, og så skal du røre det godt sammen.
  • Til sidst vender du æggehviderne i dejen, så forsigtigt som muligt, så du ikke slår alt luften ud af hviderne.
  • Del bolledejen i 12 lige store dele, og rul dem til runde boller.
  • Tryk bollerne flade, så du kan komme creme inden i.
  • fordel cremen på midten af de 12 flade boller, og saml dejen rundt om cremen. Tryk samlingen sammen og vend samlingen ned mod bagepladen, beklædt med bagepapir.
  • Pensl alle bollerne med æg.
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 20-25 minutter.
  • Lad dem køle af på en bagerist.
  • Inden servering smelter du lidt mørk chokolade, og pynter bollerne med.

Køkkenudstyr

  • Skål*
  • Stavblender*
  • Sliplet pande*
  • Foodprocessor*
  • Pensel*

Noter

Tip! Bollerne kan sagtens fryses, og lunes 1-2 minutter i ovnen inden servering, så er de ekstra lækre.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af low carb fastelavnsboller

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg, fedtreduceret mandelmel, philadelphia light, mozzarella.
Hf 4: intet.
Fedt: smør, cremefraiche, spsk fløde, en smule chokolade.
Smagsgiver / Gratis: sukrin gold, vanilje, bagepulver, husk, pofiber.

Næringsindhold
Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri
Indhold per portion (1 bolle)
Kalorier (kcal) 194.33 Kalorier fra fedt 131
% Dagligt indtag*
Fedt 14.58g22%
Kulhydrater 5.16g2%
Fibre 14.83g62%
Sukker 1.66g2%
Protein 11.08g22%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange fastalavsboller kan du spise?

Fastelavnsboller er kage, eller nydelses element, uanset hvordan vi vender og drejer det. Det betyder dog ikke nødvendigvis en masse ekstra kalorier på kontoen, hvis vi husker at kompensere for det, i dagens øvrige spisekasser.

Jeg vurdere at en enkelt fastelavnsbolle tæller som en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og halvanden spiseskefuld fedt.

Det betyder at du sagtens kan spise to low carb fastelavsboller hvis du har lyst til det, og tælle dem som en hel håndfuld protein (hf 3), en hel håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

For en fyld spisekasse bør du spise to håndfulde grøntsager ved siden af fastelavnsbollerne, eller på et andet tidspunkt i løbet af dagen.

Nøjes du med en enkelt fastelavnsbolle kan du desuden supplere med en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og op til halvanden spiseskefuld fedt.

Opskriften er inspiration fra ‘Mine bedste LCHF opskrifter‘ og tilpasset, så den passer ind i mit univers.

Få mere inspiration

  • Brød og boller, Dessert, kage, is og søde sager, Forår, Sense opskrifter kage og søde sager, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

13 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Sprøde hjemmebagte cookies med chokolade og nødder

Cookies med chokolade og nødder

saltmandler-med-røget-paprika_mariasilje

Saltmandler med røget paprika

Veganske pandekager - uden æg, mælk og smør

Veganske pandekager – uden æg, mælk og smør

Rabarbersnaps

Rabarbersnaps

Squash kage med ostecreme og pistacienødder

Squashkage

bøf stroganoff

Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål

gulerodskage smoothie

Gulerodskage smoothie – vegansk og uden tilsat sukker

Brunkager-den-bedste-opskrift-web

Brunkager – Den bedste opskrift

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.