Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Koteletter i fad med grøntsager

Gå til opskrift Udskriv
Koteletter i fad med grøntsager - rød peberfrugt, majs, champignoner

Koteletter i fad med champignon, peberfrugt og majs. Det er en virkelig god og nem ret, som skal en tur i ovnen, derfor er den en rigtig hverdagfavorit hjemme hos os.

Jeg har altid interesseret mig for at være med i køkkenet som barn. Den første ret jeg lærte at lave, helt selv, var denne version af koteletter i fad. Jeg elsker simpelthen denne ret. Både fordi det er nemt og fordi det for mig er ægte comfort food.

På min liste over comfort food finder du også de bedste hakkebøffer i paprikagrøntsagssovs og mørbradgryde med blomkålssauce.

Koteletter i fad med grøntsager - rød peberfrugt, majs, champignoner
Koteletter i fad med grøntsager - rød peberfrugt, majs, champignoner

Mad der frembringer minder

Hver gang jeg laver koteletter i fad tænker på min farmor. Hun har nemlig altid lavet koteletter i fad med champignoner, majs og syltede peberfrugter, toppet med piskefløde.

Jeg elsker retten sådan, og både smagen og duften af den bringer mange gode minder frem. Desværre kan de magre madlavningsfløder ikke klare den syre der er tilstede i syltede peberfrugter (det skiller), derfor har jeg lavet den med almindelige, søde, røde peberfrugter.

Det smager virkelig dejligt. Heldigvis synes drømmemanden også at det er et hit på middagsbordet. Og jeg får lov at lave det lige så ofte som jeg ønsker.

Er der nogle særlige retter som bringer gode minder frem hos dig?

Reklamelinks er markeret med*
Koteletter i fad med grøntsager - rød peberfrugt, majs, champignoner

Koteletter i fad med grøntsager

5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse25 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 4 koteletter (cirka 500 gram)
  • 200 g rød peberfrugt
  • 200 g champignoner
  • 140 g dåse majs (svarer til en lille dåse)
  • 1 spsk olivenolie
  • 250 ml cremefine 7% (den kan nemt erstattest af anden madlavningsfløde eller piskefløde)
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Varm en pande godt op med en spiseskefuld olivenolie. Brun kotletterne af på begge sider, krydder med salt og peber og læg dem op i et fad.
  • Imens koteletterne brunes, skylles champignonerne for jord, og skære i skiver. Steg dem herefter på samme pande som koteletterne blev brunet på. Når du kommer champignonerne på panden er, skal du lade dem ligge til de har fået farve, før du vender dem. Ellers begynder de bare at koge, og det vil vi gerne undgå.
  • Når champignonerne er brunet godt af og blevet let karameliseret krydres de med salt og peber og lægges i en strimmel i den ene siden af fadet med koteletter.
  • Imens champignonerne steges, kan du skylle og skære peberfrugterne i strimler. Svits dem herefter kort på panden til de falder lidt sammen, krydder med salt og peber. Fordel dem i den anden side af fadet med koteletter.
  • Fordel majs i en skrimmel i midten, oven på koteletterne og fordel til sidst cremefine i hele fadet.
  • Kom fadet i ovnen og bag koteletterne i cirka 25 minutter.
  • Servér med kogte ris og eventuelt en frisk salat.

Køkkenudstyr

  • Skærebræt*
  • Grøntsagskniv*
  • Sliplet pande*
  • Ovnfast fad*

Noter

  • Du kan sagtens fryse resterne af koteletter i fad. Jeg laver ofte en større portion og fryser det ned i portioner til travle dage.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af koteletter i fad med grøntsager

Hf 1+2: champignon, peberfrugt.
Hf 3: kotelet.
Hf 4: majs.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber.
Mælkedressing: cremefine 7%.

Næringsindhold
Koteletter i fad med grøntsager
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 343.5 Kalorier fra fedt 173
% Dagligt indtag*
Fedt 19.25g30%
Kulhydrater 11.5g4%
Fibre 3g13%
Sukker 3.5g4%
Protein 30g60%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget kan du spise?

Det vil være ganske fint og fornuftigt at du spiser en fjerde af denne portion koteletter i fad med grøntsager. Det ville jeg tælle som en håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) en halv håndfuld stivelse (hf 4) 1/4 spiseksefuld fedt.

Og nu kommer vi til at bruge vores sunde fornuft. Det er nemlig sådan i sense, at mælkeprodukter til og med 3,5% fedt tælles som mælk, mælkeprodukter fra 3,6% – 9% fedt tælles som mælkedressing, og mælkeprodukter med mere end 9% fedt tælles som fedt.

Jeg har valgt at bruge en cremefine 7% idag, og derfor vil den egentlig tælle som mælkedressing. Du har to spiseskefulde mælkedressing til hvert af dagens 3 måltider, du får dem garanteret ikke spist til hvert måltid, og derfor kan du vælge at samle dem sammen så du kan bruge dem til aftensmaden. Vælger du den løsning vil jeg anbefale at du tæller det som 5 spiseksefulde mælkedressing.

Hvid du ikke ønsker at ‘mælkedressing’ er en del af dine spisekasser, så ville jeg tælle olivenolie og cremefine 7% som 3 spiseksefulde fedt. Af den eneste årsag at jeg gør brug af min sunde fornuft. Valget er ene og alene dit.

Hvad bør du spise ved siden af?

For at ende med en fyldt spisekasse og et en fornuftig sense aftensmad bør du selv supplere med en håndfuld grøntsager (evt. i form af blomkålsris), en halv håndfuld stivelse (evt. i form af ris) og alt efter om du tæller cremefine 7% som fedt eller mælkedressing, har du plads til to spiseskefulde fedt.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Marokkansk kylling

Marokkansk kylling med sød kartoffel

tunmousse

Tunmousse med græsk yoghurt

græsk salat med oliven

Græsk salat med oliven

Salat med syltede rødløg og bagte tomater

Salat med syltede rødløg og bagte tomater

spinattærte

Spinattærte med laks

Syltet græskar med timian og peber

Syltet græskar

chili con carne

Chili con carne

Blomkål med hvid bønnecrem

Blomkål med hvid bønnecreme

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.