Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Saftige hakkebøffer i paprika grøntsagssovs. Det er en ret fyldt med smag og skjulte grøntsager. Den går altså rent ind hos alle omkring bordet.

Jeg er stor fan, og fortaler for konceptet med skjulte grøntsager. Det er jeg, både fordi det giver langt mere smag til maden, at tilføje grøntsager. Og fordi det er virkelig dejligt, når en ret er spækket med grøntsager, uden at man opdager det. Det gør det også langt nemmere at snige mere grønt indenbors, hos den grøntsagsforskrækkede.

Jeg har flere skønne retter med skjulte grøntsager, prøv denne cremede mørbradgryde med blomkålssauce eller kalkun i peanutbutter og tomatsauce.

Du kan i princippet selv vælge hvilke grøntsager du kommer i, hvis du har nogle i køleskabet som skal bruges, så brug endelig dem. Jeg anbefaler dog, at du holder det så rødt eller orange som muligt, da det gør retten pænest.

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

5 fra 9 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl minimælk
  • 8 spsk piskefløde
  • 400 g gulerødder
  • 150 g rød peberfrugt
  • 100 g løg
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ tsk chiliflager
  • 2 tsk paprika
  • 6 basilikumblade
  • 1 tsk frisk citrontimian
  • salt og peber
  • 500 g hakket oksekød (gerne med lav fedtprocent)
  • 0,5 spsk olivenolie

Tilbehør:

  • Kartofler (ris eller blomkål)

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Form 4 eller 8 hakkebøffer af kødet, jeg lavede 8 små, da jeg synes det er lidt hyggeligt.
  • Brun dem på en pande med lidt fedtstof. Når de er brunet, fordeler du hakkebøfferne i et ildfast fad.
  • Halvdelen af gulerødderne skære du i stave, og fordeler i fadet.
  • Skær de resterende gulerødder i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med peberfrugt, løg, hvidløg, tomatpure, fløde, mælk, paprika, chiliflager, basilikum, citrontimian, salt og peber. Kog grøntsagerne i mælk og fløde under låg, til grøntsagerne er helt møre.
  • Brug en stavblender og blend sovsen helt glat.
  • Fordel ‘sovsen’ ud over hakkebøfferne i fadet. Den er lidt tyk, og det er meningen.
  • Kom fadet i ovnen i 30 minutter, og server med fx. kartofler, ris eller blomkål.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Hf1+2: gulerødder, peberfrugt, løg, tomatpure.
Hf3: hakket oksekød.
Fedt: Fløde, fedtstod til stegning
Mælk: minimælk.
Smagsgiver / gratis: hvidløg, chiliflager, paprika, basilikum, citrontimian.

Næringsindhold
Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 451.5 Kalorier fra fedt 234
% Dagligt indtag*
Fedt 26g40%
Kulhydrater 23.25g8%
Fibre 5.25g22%
Sukker 7g8%
Protein 34.75g70%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange hakkebøffer i paprika grøntsagssovs kan du spise?

Spiser du en fjerdedel af retten får du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og tre spiseskefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du selv supplere med en håndfuld stivelse (hf 4). Det kan eksempelvis være i form af ris eller kartofler.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments