
Tilbage i foråret lavede min søde mor, hakkebøffer i paprika, det smagte virkelig godt.
Forleden dag, kom jeg så i tanke om retten igen, og tænkte at jeg måtte kaste mig ud i min egen version. Det resulterede i denne lækkerbisken. Du kan i princippet selv vælge hvilke grøntsager du kommer i, hvis du har nogle i køleskabet som skal bruges, så brug endelig dem. Jeg anbefaler dog, at du holder det så rødt som muligt, da det gør rettet pænest 😉

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs
Ingredienser
- 1 dl minimælk
- 8 spsk piskefløde
- 8 gulerødder
- 150 g rød peberfrugt
- 100 g løg
- 1 stor dåse tomatpure
- 2 fed hvidløg
- 1/4 tsk chiliflager
- 2 tsk paprika
- 6 basilikumblade
- 1 tsk frisk citrontimian
- salt og peber
- 500 g hakket oksekød (gerne med lav fedtprocent)
- Fedtstof til stegning
Tilbehør:
- Kartofler (ris eller blomkål)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Form 4 eller 8 hakkebøffer af kødet, jeg lavede 8 små, da jeg synes det er lidt hyggeligt.
- Brun dem på en pande med lidt fedtstof. Når de er brunet, fordeler du hakkebøfferne i et ildfast fad.
- 4 af gulerødderne skære du i stave, og fordeler i fadet.
- Skær de resterende 4 gulerødder i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med peberfrugt, løg, hvidløg, tomatpure, fløde, mælk, paprika, chiliflager, basilikum, citrontimian, salt og peber. Kog grøntsagerne i mælk og fløde under låg, til grøntsagerne er helt møre.
- Brug en stavblender og blend sovsen helt glat.
- Fordel ‘sovsen’ ud over hakkebøfferne i fadet. Den er lidt tyk, og det er meningen.
- Kom fadet i ovnen i 30 minutter, og server med fx. kartofler, ris eller blomkål.
Sense håndfuldsfordeling af hakkebøffer i paprika grøntsagssovs
Hf1+2: Gulerødder, peberfrugt, løg, tomatpure
Hf3: Hakket oksekød
Fedt: Fløde, fedtstod til stegning
Mælk: minimælk
Smagsgiver / gratis: Hvidløg, chiliflager, paprika, basilikum, citrontimian
For en fornuftig spisekasse er du fint dækket ind med grøntsager (hf1+2) (du kan evt lave dampet blomkål til, hvis du ikke spiser nogen hf4) du er også fornuftigt dækket på protein (hf3) og fedt.
Du har plads til 1 håndfuld stivelse (hf4) i form af fx ris eller kartofler