Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Saftige hakkebøffer i paprika grøntsagssovs. Det er en ret fyldt med smag og skjulte grøntsager. Den går altså rent ind hos alle omkring bordet.

Jeg er stor fan, og fortaler for konceptet med skjulte grøntsager. Det er jeg, både fordi det giver langt mere smag til maden, at tilføje grøntsager. Og fordi det er virkelig dejligt, når en ret er spækket med grøntsager, uden at man opdager det. Det gør det også langt nemmere at snige mere grønt indenbors, hos den grøntsagsforskrækkede.

Jeg har flere skønne retter med skjulte grøntsager, prøv denne cremede mørbradgryde med blomkålssauce eller kalkun i peanutbutter og tomatsauce.

Du kan i princippet selv vælge hvilke grøntsager du kommer i, hvis du har nogle i køleskabet som skal bruges, så brug endelig dem. Jeg anbefaler dog, at du holder det så rødt eller orange som muligt, da det gør retten pænest.

Reklamelinks er markeret med*
Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

5 fra 8 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl minimælk
  • 8 spsk piskefløde
  • 400 g gulerødder
  • 150 g rød peberfrugt
  • 100 g løg
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 2 fed hvidløg
  • 1/4 tsk chiliflager
  • 2 tsk paprika
  • 6 basilikumblade
  • 1 tsk frisk citrontimian
  • salt og peber
  • 500 g hakket oksekød (gerne med lav fedtprocent)
  • 0,5 spsk olivenolie

Tilbehør:

  • Kartofler (ris eller blomkål)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Form 4 eller 8 hakkebøffer af kødet, jeg lavede 8 små, da jeg synes det er lidt hyggeligt.
  • Brun dem på en pande med lidt fedtstof. Når de er brunet, fordeler du hakkebøfferne i et ildfast fad.
  • Halvdelen af gulerødderne skære du i stave, og fordeler i fadet.
  • Skær de resterende gulerødder i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med peberfrugt, løg, hvidløg, tomatpure, fløde, mælk, paprika, chiliflager, basilikum, citrontimian, salt og peber. Kog grøntsagerne i mælk og fløde under låg, til grøntsagerne er helt møre.
  • Brug en stavblender og blend sovsen helt glat.
  • Fordel ‘sovsen’ ud over hakkebøfferne i fadet. Den er lidt tyk, og det er meningen.
  • Kom fadet i ovnen i 30 minutter, og server med fx. kartofler, ris eller blomkål.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Hf1+2: gulerødder, peberfrugt, løg, tomatpure.
Hf3: hakket oksekød.
Fedt: Fløde, fedtstod til stegning
Mælk: minimælk.
Smagsgiver / gratis: hvidløg, chiliflager, paprika, basilikum, citrontimian.

Næringsindhold
Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 451.5 Kalorier fra fedt 234
% Dagligt indtag*
Fedt 26g40%
Kulhydrater 23.25g8%
Fibre 5.25g22%
Sukker 7g8%
Protein 34.75g70%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange hakkebøffer i paprika grøntsagssovs kan du spise?

Spiser du en fjerdedel af retten får du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og tre spiseskefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du selv supplere med en håndfuld stivelse (hf 4). Det kan eksempelvis være i form af ris eller kartofler.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Quinoa salat med ristede kikærter
Quinoa salat med ristede kikærter og fetaost
fastelavnsboller
Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og...
Thai inspireret mørbradgryde 5
Thai inspireret mørbradgryde
bagt grød med figner og tahin
Bagt grød med figner og tahin
Open
It's pasta time 🍝😋⁠
⁠
Denne pasta er en virkelig lækker sag med kylling og chorizo, vendt i en cremet tomatsauce.⁠
Nemt, enkelt og drøn lækkert 😄⁠
⁠
Har du en yndlings pastaret?⁠
⁠
#pasta #pastamedkylling #kylling #chorizo #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Søde og syrlige, syltede rødløg 🤩⁠
⁠
Jeg kan spise dem til ALT! Pariserbøf, hotdogs, burger, pitabrød, i salater, på leverpostejsmaden, ostemaden og så videre. ⁠
⁠
Hvad spiser du syltede rødløg sammen med?⁠
⁠

#syltederødløg #rødløg #sensekost #nemmad #madinspiration #deldinmad #grøntsager #lækkermad #sundlivsstil #madmedmedfølelse #madglad #godmad #hjemmelavet #nemopskrift #opskrift #everydayfood #dinnerrecipes #easydinnerideas #dinnertime
Open
Det er fredag, og det kalder på lækker mad og selvfølgelig den lækreste sauce 🤩⁠
⁠
Min ultimative yndlingssauce er en kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon. Det er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. ⁠
⁠
Den smager vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.⁠
⁠
Inden du lader dig skræmme af, at det er en hvidvinssauce, så lov mig at du giver den en chance. Uanset om det er røde bøffer, en oksesteg, svinemørbrad eller et stykke saftig kylling du sætter på menuen, vil den gøre underværker.⁠
⁠
#sovs #sauce #hvidvinssauce #hvidvinssovs #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #opskrifter #instagramakademiet #madblog #nemaftensmad #madglæde #sundkost #madopskrifter #sundaftensmad #sunderelivsstil #nemtoglækkert #visdinmad #aftensmadinspiration #dinnerrecipe
Open
Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe 🥣⁠
⁠
Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun en håndfuld forskellige.⁠
⁠
Jeg er rigtig glad for at toppe blomkålssuppen med friske ærter, når de er i sæson, og ellers smager det skønt med friske krydderurter, sprødstegt seranoskinke eller et stykke fisk. Mulighederne er mange, og jeg er sikker på at det er lækkert, uanset hvad du vælger at toppe den med 😍⁠
⁠
#blomkålssuppe #suppe #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Sprød og vanvittigt skøn grønkålssalat med appelsin 😄⁠
⁠
Jeg elsker at kombinere dem lækre kål med friske appelsiner, søde pecannødder samt skønne blåbær og granatæble kerner, det kan altså bare ikke gå galt.⁠
⁠
Jeg er glad for at spise den sammen med et meste, men sådan en gang ovnstegte kyllingelår er altså bare suverænt sammen med en god grønkålssalat.⁠
⁠
Hvad spiser ud sammen med grønkål?⁠
⁠
#grønkål #grønkålssalat #salat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
Open
Spansk tortilla, eller æggekage om man vil 🍳⁠
⁠
Kært barn har mange navne, og i bund er grund er det jo stort set det samme.⁠
⁠
En spansk tortilla med chorizo og kartoffel, er nem og enkel at lave, den smager skønt og er lækker til både morgen- frokost og aftensmad. ⁠
⁠
Hvad kan du godt lide at komme i din æggekage? 😄⁠
⁠
Jeg deler her min version af den spanske æggekage via linket i min profil.⁠
⁠
#spansktortilla #tortilla #æggekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu