Traditionel cremet kartoffelsuppe, perfekt som både forret og hovedret.
5 fra 6 stemmer
Servings: 4Personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredienser
1løg
2fedhvidløg
500gkartofler
½litervand
½litersødmælk
1spskherbamare grøntsagsbouillon*(kan erstattes af en grøntsags bouillonterning)
salt og peber
Topping
1pk. bacon i tern
¼bundt frisk persille
evt lidt hjemmebagt brød
Tilberedelse
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern, og kom dem op i en gryde.
Skær løg og hvidløg i grove tern, kom dem i gryden med kartoflerne.
Hæld vand, sødmælk og bouillon op i gryden med kartofler og løg.
Bring gryden i kog, og lad det simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er godt møre.
Imens din kartoffelsuppe koger, kan du hakke persille og stege baconternene, til de er sprøde, og lade dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle, til at suge fedtet.
Blend suppen med en stavblender, til den er helt glat og cremet. Smag til med salt og peber.