Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

by Maria Silje-
hakkeboeffer-i-paprika-groentsagssovs

Tilbage i foråret lavede min søde mor, hakkebøffer i paprika, det smagte virkelig godt.
Forleden dag, kom jeg så i tanke om retten igen, og tænkte at jeg måtte kaste mig ud i min egen version. Det resulterede i denne lækkerbisken. Du kan i princippet selv vælge hvilke grøntsager du kommer i, hvis du har nogle i køleskabet som skal bruges, så brug endelig dem. Jeg anbefaler dog, at du holder det så rødt som muligt, da det gør rettet pænest 😉

 

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs, til 4 personer

1 dl minimælk
8 spsk piskefløde
8 gulerødder
150 g rød peberfrugt
100 g løg
1 stor dåse tomatpure
2 fed hvidløg
1/4 tsk chiliflager
2 tsk paprika
6 basilikumblade
1 tsk frisk citrontimian
salt og peber
500 g hakket oksekød, gerne med lav fedtprocent
Fedtstof til stegning

Tilbehør:
Kartofler, ris eller blomkål

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader.

Form 4 eller 8 hakkebøffer af kødet, jeg lavede 8 små, da jeg synes det er lidt hyggeligt.
Brun dem på en pande med lidt fedtstof. Når de er brunet, fordeler du hakkebøfferne i et ildfast fad.

4 af gulerødderne skære du i stave, og fordeler i fadet.
Der resterende 4 gulerødder, skæres i mindre stykker og kommet i en foodprocessor (du kan også bruge en blender) sammen med peberfrugt, løg, hvidløg, tomatpure, fløde, mælk, paprika, chiliflager, basilikum og citrontimian salt og peber.
Blend til det er cremet.

Fordel ‘sovsen’ ud over hakkebøfferne i fadet. Den er lidt tyk, og det er meningen.

Kom fadet i ovnen i 30 minutter, og server med fx. kartofler, ris eller blomkål.

 


SENSE fordeling:
For en fornuftig spisekasse er du fint dækket ind med grøntsager (hf1+2) (du kan evt lave dampet blomkål til, hvis du ikke spiser nogen hf4) du er også fornuftigt dækket på protein (hf3) og fedt.
Du har plads til 1 håndfuld stivelse (hf4) i form af fx ris eller kartofler

Hf1+2: Gulerødder, peberfrugt, løg, tomatpure
Hf3: Hakket oksekød
Fedt: Fløde, fedtstod til stegning
Mælk: minimælk
Smagsgiver / gratis: Hvidløg, chiliflager, paprika, basilikum, citrontimian


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

2 Comments

  1. Joan Jensen

    Bliver bøfferne ikke tørre? Altså først bruger du dem på en stegepande og så 30 min i ovnen?
    Jeg har tit set andre opskrifter med hakkedrenge i fad, men har ikke kastet mig ud idet endnu er lidt usikker på om de bliver for tørre og kedelige 😉

    25 . sep . 2017
    • Maria Silje

      Jeg synes ikke at de bliver tørre, de ligger jo i væske, som gør at de ikke bliver tørre og kedelige.
      Jeg bruner dem kun, så de har en lækker stegeskorpe, men ikke så de bliver gennemstegt.

      Kh Maria Silje

      25 . sep . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »