Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

hakkeboeffer-i-paprika-groentsagssovs

Tilbage i foråret lavede min søde mor, hakkebøffer i paprika, det smagte virkelig godt.
Forleden dag, kom jeg så i tanke om retten igen, og tænkte at jeg måtte kaste mig ud i min egen version. Det resulterede i denne lækkerbisken. Du kan i princippet selv vælge hvilke grøntsager du kommer i, hvis du har nogle i køleskabet som skal bruges, så brug endelig dem. Jeg anbefaler dog, at du holder det så rødt som muligt, da det gør rettet pænest 😉

5 fra 10 stemmer
Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs
Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 dl minimælk
  • 8 spsk piskefløde
  • 8 gulerødder
  • 150 g rød peberfrugt
  • 100 g løg
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 2 fed hvidløg
  • 1/4 tsk chiliflager
  • 2 tsk paprika
  • 6 basilikumblade
  • 1 tsk frisk citrontimian
  • salt og peber
  • 500 g hakket oksekød gerne med lav fedtprocent
  • Fedtstof til stegning
Tilbehør:
  • Kartofler ris eller blomkål
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Form 4 eller 8 hakkebøffer af kødet, jeg lavede 8 små, da jeg synes det er lidt hyggeligt.
  3. Brun dem på en pande med lidt fedtstof. Når de er brunet, fordeler du hakkebøfferne i et ildfast fad.
  4. 4 af gulerødderne skære du i stave, og fordeler i fadet.
  5. Skær de resterende 4 gulerødder i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med peberfrugt, løg, hvidløg, tomatpure, fløde, mælk, paprika, chiliflager, basilikum, citrontimian, salt og peber. Kog grøntsagerne i mælk og fløde under låg, til grøntsagerne er helt møre.

  6. Brug en stavblender og blend sovsen helt glat.

  7. Fordel 'sovsen' ud over hakkebøfferne i fadet. Den er lidt tyk, og det er meningen.
  8. Kom fadet i ovnen i 30 minutter, og server med fx. kartofler, ris eller blomkål.

SENSE fordeling:
For en fornuftig spisekasse er du fint dækket ind med grøntsager (hf1+2) (du kan evt lave dampet blomkål til, hvis du ikke spiser nogen hf4) du er også fornuftigt dækket på protein (hf3) og fedt.
Du har plads til 1 håndfuld stivelse (hf4) i form af fx ris eller kartofler

Hf1+2: Gulerødder, peberfrugt, løg, tomatpure
Hf3: Hakket oksekød
Fedt: Fløde, fedtstod til stegning
Mælk: minimælk
Smagsgiver / gratis: Hvidløg, chiliflager, paprika, basilikum, citrontimian

2
Skriv en kommentar

avatar

1 Kommentartråde
1 Trådsvar
0 Følgere
 
Mest bemærkede kommentar
Mest populære kommentartråd
  Tilmeld dig  
Nyeste Ældste De fleste stemte
Underret om
Joan Jensen
Gæst
Joan Jensen

Bliver bøfferne ikke tørre? Altså først bruger du dem på en stegepande og så 30 min i ovnen?
Jeg har tit set andre opskrifter med hakkedrenge i fad, men har ikke kastet mig ud idet endnu er lidt usikker på om de bliver for tørre og kedelige 😉

xanax