Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Vaniljekranse

Vaniljekranse lavet med sprøjtepose

Klassiske og sukkerfri vaniljekranse med mandler, lavet med sprøjtepose er nok en af de nemmeste julesmåkager du kan lave. Og så smager de jo helt vildt godt. Opskriften kan laves både med- og uden sukker, så du kan få dem lige præcis som du ønsker det.

Vi samles altid i familien 1. advent, og så bager vi en masse lækre julesmåkager, spiser æbleskiver, drikker gløgg og hører julemusik.

I år bliver det lidt anderledes. Jeg fik jo lavet min gastric sleeve i sommers, og af den grund har jeg valgt, at de søde julesager ikke skal fylde helt lige så meget som de plejer denne jul.

Jeg har allerde lavet lidt sukkerfri julegodter, smagt et par stykker, og foræret resten væk. Det har heldigvis bragt glæde rundt omkring, og min mave er glad for min beslutning. Så istedet for småkagebagning på søndag, vil jeg dykke ned i juledekorationerne og være kreativ sammen med børnene.

Har i nogle juletraditioner i din familie 1. advent?

Vaniljekranse lavet med sprøjtepose
Vaniljekranse lavet med sprøjtepose
Reklamelinks er markeret med*
Vaniljekranse lavet med sprøjtepose

Vaniljekranse

Sprøde klassiske julesmåkager med dejlig smag af vanilje. Her i en variant uden sukker.
5 fra 4 stemmer
Antal: 50 stk
Forberedelse7 min
Tilberedelse8 min
På køl20 min
I alt35 min

Ingredienser

  • 250 g hvedemel*
  • 150 g smør (rigtig smør i de firkantede papirpakker)
  • 75 g mandler*
  • 100 g perfect fit* (du kan erstatte det med almindeligt sukker, brug da 175g sukker og tilføj 25 g ekstra smør)
  • 1 æg
  • 1/2 vaniljestang (du kan også bruge 1-2 tsk vanillapaste hvis du hellere vil det.)
  • 1 knsp salt

Sådan gør du

  • Tag smøret ud af køleskabet, og lad det stå på køkkenbordet i 1 times tid, til det er helt blødt.
  • Tag bagepladerne ud af ovnen, og tænd den på 180 grader varmluft.
  • Del vaniljestangen, skrab kornene ud med en kniv, og bland vaniljekornene med lidt perfect fit. Det gøres for at dele vaniljekornene fra hinanden så de kan fordele sig i hele dejen.
  • Blend mandlerne sammen med lidt af melet, til mandlerne er helt fint blendet. Melet hjæper til at mandlerne nemmere blendes fint.
  • Bland resten af hvedemelet med perfect fit.
  • I skålen til din røremaskine kommes smør, vanilje, æg, salt, blendede mandler, mel og perfect fit. Rør det sammen med k-spaden til du har en ensartet masse. Undgå at røre længere tid end nødvendigt.
  • Kom tyllen i din sprøjtepose og fyld sprøjteposen med vaniljekransedej.
  • Sprøjt vaniljekransene ud i cirkler på et bagepapir, i en diameter på cirka 5 cm. Fortsæt til du har sprøjtet hele dejen ud. Stil dem på køl i 20 minutter, så flyder de ikke så nemt ud når de bliver bagt.
  • Bag vaniljekransene i 8-10 minutter ved 180 grader varmluft til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Opbaver dine vaniljekranse i en lufttæt beholder, eller kagedåse.

Køkkenudstyr

  • Sprøjtepose*
  • Sprøjte tyl str 9*
  • Røremaskine*
  • Dejskraber*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af vaniljekranse

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: smør, mandler.
Smagsgiver / Gratis: perfect fit, salt, vanilje.

Næringsindhold
Vaniljekranse
Indhold per portion (1 stk)
Kalorier (kcal) 55.04 Kalorier fra fedt 30
% Dagligt indtag*
Fedt 3.34g5%
Kulhydrater 4.22g1%
Fibre 2.02g8%
Sukker 0.08g0%
Protein 0.98g2%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange vaniljekranse kan du spise?

En helt fyldt spisekasse efter sense modellen svarer til 400-600 kalorier. Én vaniljekrans indeholder cirka 55 kalorier, det betyder at du i princippet kan erstattet en hel spisekasse med 8-11 vaniljekranse.

Det er langt fra det fornuftige valg, men det ér altså en mulighed. Dog skal du så huske på, at der så kun at plads til to reelle måltider på en hel dag.

Du kan også vælge at spise 3-4 vaniljekranse og tælle som en hel håndfuld stivelse og en spiseskefuld fedt. På den måde har du stadig plads til at få noget mad som mætter dig.

Valget er ene og alene dit.

Hvad bør du spise ved siden af?

Spiser du 3-4 sukkerfri vaniljekranse, har du stadig plads til to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 1-2 spiseskefulde fedt. Spiser du det ved siden af, har du fået en fyldt spisekasse efter sense modellen.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Sense opskrifter, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Pasta med laks og spinat
Pasta med laks og spinat
Broccoli fladbrød
Broccoli fladbrød
pikant-moerksej-med-asparges_mariasilje
Pikant mørksej med asparges
Fennikelsalat-med-agurk-og-persille_mariasilje
Fennikelsalat med agurk og persille
Open
Med mere end 5 gange så mange stemmer vandt mørbradgryden med blomkålssauce over blomkålssalaten 😁

Blomkålssalaten slipper i dog ikke for, men nu får i denne skønne og lidt sundere mørbradgryde i første omgang 😉

Det er den gryderet jeg har spist Aller mest af igennem mit 27 år lange liv, og jeg er stadig lige så glad for en god mørbradgryde som jeg altid har været 😍

I denne version er flødesaucen skiftet ud med en cremet og lækker blomkålssauce, uden at gå på kompromis med smagen.

Opskriften er netop lagt online på min blog (mariasilje.dk)

#mørbradgryde #mørbrad #blomkålssauce #blomkål #blomkålssovs #gryderet #gryderetter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Kylling satay serveret med peanutsauce er blevet en af mine klare favoritter herhjemme 😁

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Jeg har netop taget sådan en portion spyd op af fryseren, som vi skal ha’ til aftensmad 😁

Hvad skal du ha’ at spise til aften?

#kylling #kyllingespyd #satay #sataychicken #peanutsauce #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu