Jordbærsalat med serano og mozzarella

jordbaersalat-med-serano-og-mozzarella

Frisk og sprød jordbærsalat med knasende serano og blød mozzarella. Det er noget nær den bedste salat med jordbær, som jeg nogensinde har fået.

Salaten gør sig virkelig godt, både som en måltidssalat med et stykke surdejsbrød og som tilbehør. Den er meget taknemmelig, og kan altså spises sammen med alt lige fra fisk til kylling, svinekød eller oksekød.

Jeg elsker sommeren, hvor alle grøntsager, frugter og bær er friske, sprøde og fyldt med skøn smag. Jeg spiser også ekstra mange salater, både med og uden jordbær. Det er om at nyde det, når det er bedst.

Er du ligesom jeg, glad for salater med bær, så se også min opskrift på salat med bacon, vindruer og hindbær lige her, eller denne sprøde blomkålssalat med saltmandler og brombær.

Jordbærsalat med serano og mozzarella

Få opskriften på jordbærsalat med serano og mozzarella her:

5 fra 2 stemmer
Jordbærsalat med serano og mozzarella
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 stk hovedsalat
  • 100 g napolitana salat
  • 1/2 stk agurk
  • 1 stk gul peberfrugt
  • 1 dl friskbælgede ærter (De kan erstattes af grønne asparges)
  • 250 g jordbær
  • 1 håndfuld persille
  • 150 g små mozzarellakugler
  • 80 g serrano skinke
Vinaigrette
  • 2 tsk honning
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk citronsaft
  • 6 spsk olivenolie
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Skyl salat, grøntsager og jordbær. Lad salaten ligge og tørre på et rent viskestykke, og dup grøntsager og jordbær tør med et rent viskestykke.

  2. Fordel serano skinken på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det i ovnen, til det er sprødt. ca 5-8 minutter ved 200 grader varmluft.

  3. Skær agurken over på langs, og fjern kernerne (den bløde midte) med en teske. Skær derefter agurken i skiver.

  4. Skær peberfrugten i 1 cm brede strimler, fra toppen mod bunden.

  5. Befri ærterne fra deres bælg.

  6. Halvér jordbærerne.

  7. Del hovedsalaten, ved at rive den fra hinanden i den ønskede størrelse.

  8. Bland salaten med peberfrugt, ærter, jordbær, mozzarellakugler, vinaigrette og persille.

  9. Anret salaten i en skål eller på et fad, bræk serano skinken i mindre stykker og fordel den oven på salaten.

Vinaigrette
  1. Kom honning, hvidvinseddike og citronsaft i en lille skål og pisk det med en elpisker, imens du tilsætter olivenolie. Det giver en tyk, luftig og cremet vinaigrette.

  2. Smag til med salt og peber. Fordel vinaigretten over salaten, og server den færdige carpaccio salat.

Sense håndfuldsfordeling af jordbærsalat med serano og mozzarella:

Jeg vurderer at 1/4 af salaten svarer til én portion. I denne portion er du fint dækket ind med grøntsager (hf 1+2), du får cirka en halv håndfuld protein (hf 3) og 1 spiseske fedt.

Du har altså plads til selv at supplere med en halv håndfuld protein (hf 3), en hel håndfuld stivelse (hf4), og 2 spiseskeer fedt.

Hf 1+2: hovedsalat, napolitana salat, agurk, friskbælgede ærter, gul peberfrugt, persille, jordbær (de kan også tælles som hf 4).
Hf 3: små mozzarellakugler, serano skinke.
Hf 4: (evt jordbær).
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / gratis: honning, hvidvinseddike, citronsaft, salt og peber.


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om