Annonce

Grillede asparges med laks og rucola

Grillede asparges med laks og rucola

Grillede asparges med laks og rucola er noget nær det nemmeste her i sommervarmen. Det er hurtigt at lave, ligger ikke så tungt i maven og så smager det jo skønt. De friske grønne asparges, smager næsten som friskbælgede ærter. Jeg er simpelthen pjattet med det.

Generelt spiser jeg ret mange grønne asparges, når du altså er i sæson. Det er der naturligvis kommet et par skønne opskrifter ud af.

Findt blandt andet min opskrift på pikant mørksej med asparges her. Eller disse sprøde butterdejspakker med asparges, som vil tage sig godt ud her til sommer.

Grillede asparges med laks og rucola
Grillede asparges med laks og rucola

Få opskriften på grillede asparges med laks og rucola her:

Grillede asparges med laks og ruccola

Grillede asparges med laks og rucola

4,86 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 2 bundter grønne asparges
  • 300 g rucola
  • 400 g varmrøget laks
  • 1 ½ dl creme fraiche 6%
  • ½ bundt dild
  • citronsaft
  • salt og peber

Dertil

  • evt. et et stykke ristet surdejsbrød

Tilberedelse

  • Skyl asparges og rucola, læg rucolaen på et rent viskestykke, og dup det tørt.
  • Knæk bunden af de grønne asparges, og grill dem, til de er møre. Du kan sagtens bruge en grillpande.
  • Skyl og hak dilden fint. Rør det i creme fraichen, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Lav enten én stor servering, som folk tager fra, eller anret på 4 tallerkner.
  • Fordel rucolaen på tallerknerne, og derefter fordeles de grønne asparges.
  • Pluk laksen fra hinanden, og fordel laksen oven på aspargesene.
  • Top med creme fraiche dressing.
  • Velbekomme!
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af grillede asparges med laks og ruccola:

Hf 1+2: grønne asparges, rucola, dild
Hf 3: varmrøget laks
Hf 4: surdejsbrød
Fedt: intet
Mælkedressing: creme fraiche 6%.
Gratis / Smagsgiver: citronsaft, salt og peber

Jeg synes, at der er en tilpas mængde grøntsager, til at tælle det for to håndfulde (hf 1+2), har du store eller små hænder, kan du rette lidt til i mængden.

Du får også en fornuftig mængde protein (hf 3). Dog med det i mente, at hvis du har store hænder, godt kan tilføje lidt ekstra at det smarte protein. Meget gerne et pocheret eller blødkogt æg. Det vil også klæde retten.

I selve retten, er der ingen stivelse (hf 4). Jeg foreslår at du spiser en skive surdejsbrød sammen med. Det kan også være en skive rugbrød eller andet groft.

Der er faktisk heller ikke tilføjet noget fedt i retten. Det betyder, at du frit vælge, hvordan du vil spise dine 3 spiseskefulde fedt.
Undlader du eksempelvis at spise stivelse til dine grillede asparges med laks, så er der plads til en lille dessert i form af en håndfuld friske og søde jordbær toppet med 3 spsk. piskefløde. Jo jo, det kan da faktisk godt gå hen og blive helt festligt.

Til sidst får du 2 spsk. mælkedressing i form at cremefraiche 6% og dild.

Grillede asparges med laks og rucola
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments