Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Grillede asparges med laks og rucola

Grillede asparges med laks og rucola

Grillede asparges med laks og rucola er noget nær det nemmeste her i sommervarmen. Det er hurtigt at lave, ligger ikke så tungt i maven og så smager det jo skønt. De friske grønne asparges, smager næsten som friskbælgede ærter. Jeg er simpelthen pjattet med det.

Generelt spiser jeg ret mange grønne asparges, når du altså er i sæson. Det er der naturligvis kommet et par skønne opskrifter ud af.

Findt blandt andet min opskrift på pikant mørksej med asparges her. Eller disse sprøde butterdejspakker med asparges, som vil tage sig godt ud her til sommer.

Grillede asparges med laks og rucola
Grillede asparges med laks og rucola

Få opskriften på grillede asparges med laks og rucola her:

Reklamelinks er markeret med*
Grillede asparges med laks og ruccola

Grillede asparges med laks og rucola

5 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse5 min
I alt10 min

Ingredienser

  • 2 bundter grønne asparges
  • 300 g rucola
  • 400 g varmrøget laks
  • 1 1/2 dl creme fraiche 6%
  • 1/2 bundt dild
  • citronsaft
  • salt og peber

Dertil

  • evt. et et stykke ristet surdejsbrød

Sådan gør du

  • Skyl asparges og rucola, læg rucolaen på et rent viskestykke, og dup det tørt.
  • Knæk bunden af de grønne asparges, og grill dem, til de er møre. Du kan sagtens bruge en grillpande.
  • Skyl og hak dilden fint. Rør det i creme fraichen, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Lav enten én stor servering, som folk tager fra, eller anret på 4 tallerkner.
  • Fordel rucolaen på tallerknerne, og derefter fordeles de grønne asparges.
  • Pluk laksen fra hinanden, og fordel laksen oven på aspargesene.
  • Top med creme fraiche dressing.
  • Velbekomme!
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af grillede asparges med laks og ruccola:

Hf 1+2: grønne asparges, rucola, dild
Hf 3: varmrøget laks
Hf 4: surdejsbrød
Fedt: intet
Mælkedressing: creme fraiche 6%.
Gratis / Smagsgiver: citronsaft, salt og peber

Jeg synes, at der er en tilpas mængde grøntsager, til at tælle det for to håndfulde (hf 1+2), har du store eller små hænder, kan du rette lidt til i mængden.

Du får også en fornuftig mængde protein (hf 3). Dog med det i mente, at hvis du har store hænder, godt kan tilføje lidt ekstra at det smarte protein. Meget gerne et pocheret eller blødkogt æg. Det vil også klæde retten.

I selve retten, er der ingen stivelse (hf 4). Jeg foreslår at du spiser en skive surdejsbrød sammen med. Det kan også være en skive rugbrød eller andet groft.

Der er faktisk heller ikke tilføjet noget fedt i retten. Det betyder, at du frit vælge, hvordan du vil spise dine 3 spiseskefulde fedt.
Undlader du eksempelvis at spise stivelse til dine grillede asparges med laks, så er der plads til en lille dessert i form af en håndfuld friske og søde jordbær toppet med 3 spsk. piskefløde. Jo jo, det kan da faktisk godt gå hen og blive helt festligt.

Til sidst får du 2 spsk. mælkedressing i form at cremefraiche 6% og dild.

Grillede asparges med laks og rucola

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Fisk og skaldyr, Forår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Pasta med kylling
Pasta med kylling, kokosmælk og parmesan
tunmousse
Tunmousse med græsk yoghurt
Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat
Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat
Pasta med kylling og chorizo
Pasta med kylling og chorizo
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu