Fyldte peberfrugter med grillost

Fyldte peberfrugter med grillost

Fyldte peberfrugter er noget af det nemmeste i en travl hverdag. De kan laves med hakket oksekød, kylling, ris, svampe eller grillost. Ja, det er jo faktisk kun fantasien som sætter grænserne, og dine smagsløg der bestemmer kombinationerne.

Selv kan jeg ret godt lide at lave peberfrugter med fyld af hvad jeg lige har i køleskabet, så der bliver tømt lidt ud, samtidig med at vi får noget lækkert til aftensmad. Denne gang havde jeg en rest bulgur, som fik lov at danne base for fyldet. Og så blev der ellers fundet frem fra køleskab og køkkenskab. I dette tilfælde havde jeg en grillost (jeg bruger denne fra Taverna), som er en saltet græsk inspireret ost, der beholder formen  når den opvarmes.

Fyldte peberfrugter med grillost

Personligt kan jeg godt lide vegetarretter, hvor jeg ikke tænker over, at der ikke er noget kød. For så er alle mine smagsløg tilfredsstillet, på bedste vis. Det er den følelse jeg får, når jeg laver fyldte peberfrugter og når jeg laver vegetariske wraps med hummus og blomkål.

Du kan spise dine peberfrugter med fyld som de er, eller du kan lave en yoghurtdressing med citron til. De kan også fungere som tilbehør til et stykke kød, i form af et grillet kyllingebryst eller en saftig hakkebøf, hvis du ikke vil undvære kødet.

Jeg håber at opskriften falder i din smag, og vil være med til at give anledning til smil ved middagsbordet. Velbekomme.

Fyldte peberfrugter med grillost
fyldte-peberfrugter-med-grillost_mariasilje4

Fyldte peberfrugter med grillost

5 fra 3 stemmer

Ingredienser

  • 1 dl bulgur
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • et lille bundt bredbladet persille
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 lille rødløg
  • 100 g grill ost
  • ½ tsk paprika
  • 1 knsp tørret timian
  • salt og peber
  • 3 grønne peberfrugter

Tilberedelse

  • Start med at skylle bulguren, og kom det derefter i en gryde med 1 1/2 dl vand, samt en smule salt. Kog bulguren 15 minutter under låg. 
  • Skyl alle grøntsagerne grundigt.
    Skær hvidløg, løg, persille og rød peberfrugt i små tern. og kom det i en skål sammen med bulguren.
  • Skær grillosten i små tern, og kom den i skålen med grøntsagerne.
  • I skålen med bulgur, grillost, hvidløg, persille, rød peberfrugt og løg kommes hakkede tomater, paprika, timian, salt og peber.
  • Skær toppen af de grønne peberfrugter, og rens dem for kernerne.
  • Fordel grøntsagtfyldet i peberfrugterne, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft, i ca 20 minutter.

Noter

Server de fyldte peberfrugter som de er, eller som tilbehør til fx. disse græskinspirerede kyllingespyd.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sådan fordeles fyldte peberfrugter med grillost i sense-spisekassen:

Hf1+2: hakkede tomater, hvidløg, bredbladet persille, rød peberfrugt, grøn peberfrugt.
Hf3: grillost.
Hf4: intet.
Smagsgiver: paprika, tørret timian, salt og peber.

For at tilpasse de fyldte peberfrugter til sense, vil jeg anbefale at spise én peberfrugt, og dertil tilføje en lille håndfuld protein (hf3) en halv håndfuld grøntsager (hf1+2) og 1-3 spsk fedt. Så har du en fyldt spisekasse.

Del med nogen du holder af
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments