Frisk kartoffelsalat med spinat
Frisk kartoffelsalat med spinat, ærter og mozzarella. Det er en virkelig nem salat med nye kartofler, som er lækker at servere en dejlig sommerdag.
Jeg elsker nye danske kartofler, på alle tænklige måder. En af mine favoritter er blot at koge dem og derefter vende dem med dild eller persille. Samtidig elsker jeg også at lave en salat med dem, sådan en lækker frisk en af slagsen.
Dette opskrifter er ikke stærk, på nogen måde, hvis du ønsker at den skal være det, kan du tilføje ekstra tabasco eller lidt frisk grøn chili.
Prøv også min yndlings opskrift på fyldig kartoffelsalat med pesto.
Frisk kartoffelsalat med spinat
Ingredienser
- 500 g nye kartofler
- 4 håndfulde frisk spinat
- 50 g persille
- 100 g sukkerærter
- 125 g frisk bøffel mozerella
- 2 spsk græskarkerner*
Marinade:
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk soya med mindre salt (fra Kikkoman)
- 3 tsk tabasco (green pepper sauce)
- 1 spsk fibersirup gold
- 2 tsk æbleeddike
- 1 knsp tørret rosmarin
Tilberedelse
- Start med at koge kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og lad med blive kolde.
- Rør olivenolie, soya, tabasco, fibersirup, æble eddike og rosmarin, sammen i en lille skål, kom marinaden ned til kartoflerne og lad dem trække smag.
- Rist græskarkernerne på en middelvarm pande, pas på de ikke bliver sorte.
- Gem dem til topping, til aller sidst.
- Skyl spinaten og læg den på en tørt, rent viskestykke.
- Skyl sukkerærterne, og skær dem i mindre stykker.
- Skyld persillen, og hak den fint.
- Bræk mozerella’en i mindre stykker, eller skær dem med en kniv.
- Vend alle ingredienserne sammen, og top med de ristede græskarkerner.
Sense håndfuldsfordeling af frisk kartoffelsalat
Hf 1+2: spinat, sukkerærter, persille.
Hf 3: mozerella.
Hf 4: kartofler.
Fedt: græskarkerner, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: soya, tabasco, fibersirup gold, æble eddike, rosmarin.
Hvor meget frisk kartoffelsalat kan du spise?
Det vil være ganske fornuftigt at spise en fjerdedel af kartoffelsalaten. Gør du det, ville jeg tælle den som 1 1/2 håndfuld grøntsager /hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og to spiseksefulde fedt.
Hvad kan du spise ved siden af?
For at ende ud med en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du selv supplere med en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 4) og op til en spiseskefuld fedt.