Fennikelsalat med agurk og persille

fennikelsalat-med-agurk-og-persille

Denne fennikelsalat med agurk og persille, er virkelig nem at lave, smager rigtig dejligt, og passer til det meste. Jeg er selv ret glad for den skønne smag af fennikel og agurk, som sammen med persille skaber en lækker og smagfuld salat.

Jeg lavede denne salat med fennikel i fredags, da vi havde inviteret min mor til middag med god mad, og efterfølgende x-faktor hygge. Sammen med salaten havde jeg lavet en virkelig lækker egyptisk kylling i fad, som var et kæmpe hit.

Maden blev selvfølgelig indtaget ude på altanen. Det skal jo nydes at vi er flyttet i en lejlighed med altan, og jeg glæder mig til alle de skønne stunder derude. Der er bare noget særligt hyggeligt, ved at spise udendørs.

Salat med fennikel og agurk

Jeg har været ret lang tid om at lære, at spise fennikel. Jeg synes godt det kan have en lidt for skarp smag. Men i den rette kombination (som her, hvor fennikel og agurk er sat sammen), synes jeg det smager dejligt.

Fennikel har en mild smag af anis. Jeg synes at smagen af lakrids, giver et rigtig lækkert sammenspil til fjerkræ. Da fjerkræ godt kan være meget neutralt i smagen, og derfor har brug for lidt modspil.

Er du, ligesom jeg, også glad for fennikelsalat, så vil jeg anbefale dig også at prøve min opskrift på fennikelsalat med dild og clementiner. Den er rigtig god til fisk, da dild og fisk går utroligt godt, hånd i hånd.

Fennikelsalat-med-agurk-og-persille_mariasilje
5 fra 1 stemme
Fennikelsalat-med-agurk-og-persille_mariasilje
Fennikelsalat med agurk og persille
Forb. tid
10 min
 
Antal: 2 personer
Ingredienser
 • 1 fennikel
 • 1 agurk
 • 1 bundt kruspersille
Dressing
 • 2 spsk olivenolie
 • 1/2 citron (saften heraf)
 • 1 spsk agavesirup
 • salt og peber
Sådan gør du
 1. Skyl grøntsagerne grundigt.

 2. Skær fenniklen i tynde skiver, brug gerne et mandolinjern hvis du har et, det gør det langt nemmere at skære helt tynde og ensartede skiver.

 3. Lav lange tynde strimler af agurken. Brug en kartoffelskræller. Undgå at bruge midten af agurken, da den er meget vandet.

 4. Pluk persillen fint.

 5. Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, agavesirup, salt og peber.

 6. Vend dressingen sammen med agurk, fennikel og persille. 

Sense håndfuldsfordeling af fennikelsalat med agurk og persille:

Jeg vurderer, at denne opskrift på fennikelsalat med agurk, passer til to personer. Derfor er min anbefaling at du spise en halv portion, og tæller den som dine to håndfulde grøntsager (hf 1+2) samt 1 spsk fedt.
Du skal altså selv supplere med en håndfuld protein (hf 3) en håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spsk fedt, for en fornuftigt og fuld spisekasse efter sensemodellen.

Hf 1+2: fennikel, agurk, persille
Hf 3: intet
Hf 4: intet
Fedt: olivenolie
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, agavesirup, salt, peber

Fennikelsalat-med-agurk-og-persille_mariasilje


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

2 Comments

 1. Line // mad-til-mor.dk

  Mums, hvor lyder det lækkert og friskt! Den må jeg prøve en dag:)

  14 . apr . 2019
  • Maria Silje

   Tusind tak! Den er virkelig god!

   Kram Maria Silje

   15 . apr . 2019

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *