Egyptisk kylling i fad

Egyptisk kylling i fad

Egyptisk kylling i fad er en vanvittigt lækker ret, som vil imponere dine gæster. Den er nem at lave, og passer sig selv i ovnen, imens du kan hygge med gæsterne. Kombinationen af kylling, tørrede frugter og syre er fuldstændig fantastisk! Så gør dig selv den tjeneste at lav denne opskrift på kylling i fad næste gang du får gæster.

Tips og tricks – Bedste egyptiske kylling

  • KYLLING – I denne opskrift har jeg brugt en hel kylling som jeg selv har parteret, men du kan altså sagtens købe en pakke med overlår, underlår eller hvad du foretrækker. Det gør processen lidt nemmere og hurtigere.
  • TØRREDE DADLER OG FIGNER – Jeg elsker tørrede dadler og figner i denne ret, de kan eventuelt skiftes ud med rosiner, tørrede tranebær eller tørrede abrikoser. Det giver ikke helt samme smag, men brug det du foretrækker.
  • CITRON – Det er virkeligt dejligt med noget syre til retten, og her er citronen genial. Jeg synes ikke den må udelades, da det så bliver en ret sød ret grundet de tørrede frugter.
  • BRUN FARIN – Den lækre karamelsmag som den brune farin bidrager med, er så god til retten, og er med til at give noget karakter til saucen.
  • HVIDVINSEDDIKE – Brug helst en hvidvinseddike, alternativt kan du bruge hvidvin, brug da lidt ekstra og kog det lidt ind først.
  • MANDLER – De bliver ekstra sprøde når de bliver bagt med i ovnen, og knaser så skønt sammen med kyllingen.
  • GRANATÆBLE – Det er altså bare vigtigt med et friskt indspark til retten og her er granatæble genialt.
  • TILBEHØR – Jeg plejer at spise ris og salat til, men du kan også sagens lave couscous eller bulgur og en frisk salat hertil.

Udenlandske retter med kylling

Jeg er svært glad for orientalsk og mellemøstlig mad, særligt n år de indeholder kylling. Det er nemlig også nogle smage som passer virkelig godt sammen.

En af mine egne favoritter, som jeg laver gang på gang, både til hverdag og når der er gæster. Det er denne opskrift på indisk kylling med ristet blomkål. Den tager virkeligt kegler.

En anden populær udenlandsk opskrift med kylling, er denne lækre marokkanske kylling med sød kartoffel. Den smager virkeligt godt, og er også et godt bud på gæstemad.

Egyptisk kylling i fad
Egyptisk kylling i fad

Få opskriften på egyptisk kylling i fad her:

Egyptisk-kylling-i-fad_mariasilje1

Egyptisk kylling i fad

4,56 fra 18 stemmer
Antal: 4
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 1 hel kylling ((1600g))
  • 175 g tørrede dadler ((uden sten))
  • 180 g tørrede figner
  • 2 øko citroner
  • 2 spsk brun farin
  • ½ dl hvidvinseddike*
  • 4 spsk mandler*
  • salt og peber
  • 4 spsk granatæblekerner
  • kruspersille

Dertil

  • Ris

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask og rens kyllingen inden i. Del kyllingen i 10 stykker. Vinger, over- og underlår, og bryst. Del bryst stykkerne i 2 stykker hver. 
  • Fordel kyllingen i et fad, krydder med salt og peber. Bag kyllingen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 45 minutter.
  • Imens kyllingen er i ovnen, kan du forberede sovsen, som skal over kyllingen senere.
  • Skyl citronerne. Skær den ene citron i skiver, stil den til side.
  • Pres saften af den anden citron, ned i en kasserolle. Sammen med citronsaften blandes brun farin, hvidvinseddike, dadler, figner og mandler. Bring væsken i kog, og lad det simre et par minutter. Smag til med salt og peber.
  • Kog risene efter anvisningen på posen.
  • Når kyllingen har været i ovnen i 45 minutter, tages den ud. Skru ovnen ned på 175 grader varmluft.
  • Fordel citronskiverne under kyllingen. Fordel bagefter sovs, dadler, figner og mandler oven på kyllingen. Bag kyllingen i yderligere 15 minutter, nu ved 175 grader varmluft, til den er gylden og færdigtilberedt.
  • Når kyllingen er færdig, tages den ud af ovnen. Fordel persille og granatæblekerner oven på kyllingen.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af egyptisk kylling i fad:

Hf 1+2: granatæblekerner, kruspersille
Hf 3: kylling
Hf 4: tørrede dadler, tørrede figner, ris
Fedt: mandler
Smagsgiver / Gratis: citron, brun farin, hvidvinseddike

Hvor meget kan du spise?

Denne opskrift på ovnstegt kylling, indeholder en del tørret frugt. Det kan derfor være en god idé at gemme stivelsen (hf 4) fra dagens øvrige måltider.

Deler du retten i 4, passer mængden af kylling, fornuftigt til 4 personer, afhængigt af din hånds størrelse. På din tallerken vil du derfor have en lille bitte smule granatæble og persille (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) tre håndfulde stivelse (hf 4) samt en spsk fedt.

Du bør selv tilføje to håndfulde grøntsager (hf 1+2) samt 1-2 spsk fedt.
Det kan eksempelvis være i form af denne salat med fennikel og agurk. Så vil din spisekasse være helt fuld.

Egyptisk kylling i fad
Del med nogen du holder af
4,56 from 18 votes (17 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments