Egyptisk kylling i fad

egyptisk-kylling-i-fad

Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster. Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn sommerret, som både forkæler dine øjne og smagsløg.

I sidste uge delte jeg opskriften på en skøn fennikelsalat med agurk og persille, som jeg serverede sammen med denne kylling. Det er en virkelig god kombination, og fadene blev da også tømt.

Orientalske retter med kylling hitter

Jeg er glad for orientalsk mad med kylling, og det er jeg ikke alene om. Jeg kan nemlig se, at nogle af de mest populære opskrifter her på bloggen, går under lige præcis den kategori.

I toppen finder vi en af mine egne personlige favoritter, som jeg laver gang på gang, både til hverdag og når der er gæster. Det er denne opskrift på indisk kylling med ristet blomkål. Den tager virkeligt kegler.

En anden populær orientalsk opskrift med kylling, er denne lækre marokkanske kylling med sød kartoffel. Den smager virkeligt godt, og er også et godt bud på gæstemad.

5 fra 1 stemme
Egyptisk-kylling-i-fad_mariasilje1
Egyptisk kylling i fad
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
1 t
Samlet tid
1 t 10 min
 
Antal: 4
Ingredienser
Dertil
  • Ris
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Vask og rens kyllingen inden i. Del kyllingen i 10 stykker. Vinger, over- og underlår, og bryst. Del bryst stykkerne i 2 stykker hver. 

  3. Fordel kyllingen i et fad, krydder med salt og peber. Bag kyllingen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 45 minutter.

  4. Imens kyllingen er i ovnen, kan du forberede sovsen, som skal over kyllingen senere.

  5. Skyl citronerne. Skær den ene citron i skiver, stil den til side.

  6. Pres saften af den anden citron, ned i en kasserolle. Sammen med citronsaften blandes brun farin, hvidvinseddike, dadler, figner og mandler. Bring væsken i kog, og lad det simre et par minutter. Smag til med salt og peber.

  7. Kog risene efter anvisningen på posen.

  8. Når kyllingen har været i ovnen i 45 minutter, tages den ud. Skru ovnen ned på 175 grader varmluft.

  9. Fordel citronskiverne under kyllingen. Fordel bagefter sovs, dadler, figner og mandler oven på kyllingen. Bag kyllingen i yderligere 15 minutter, nu ved 175 grader varmluft, til den er gylden og færdigtilberedt.

  10. Når kyllingen er færdig, tages den ud af ovnen. Fordel persille og granatæblekerner oven på kyllingen.

Sense håndfuldsfordeling af egyptisk kylling i fad:

Denne opskrift på ovnstegt kylling, indeholder en del tørret frugt. Det kan derfor være en god idé at gemme stivelsen (hf 4) fra dagens øvrige måltider.

Deler du retten i 4, passer mængden af kylling, fornuftigt til 4 personer, afhængigt af din hånds størrelse. På din tallerken vil du derfor have en lille bitte smule granatæble og persille (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) tre håndfulde stivelse (hf 4) samt en spsk fedt.

Du bør selv tilføje to håndfulde grøntsager (hf 1+2) samt 1-2 spsk fedt.
Det kan eksempelvis være i form af denne salat med fennikel og agurk. Så vil din spisekasse være helt fuld.

Hf 1+2: granatæblekerner, kruspersille
Hf 3: kylling
Hf 4: tørrede dadler, tørrede figner, ris
Fedt: mandler
Smagsgiver / Gratis: citron, brun farin, hvidvinseddike


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »