Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Egyptisk kylling i fad

Gå til opskrift Udskriv
Egyptisk kylling i fad

Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster. Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn sommerret, som både forkæler dine øjne og smagsløg.

I sidste uge delte jeg opskriften på en skøn fennikelsalat med agurk og persille, som jeg serverede sammen med denne kylling. Det er en virkelig god kombination, og fadene blev da også tømt.

Orientalske retter med kylling hitter

Jeg er glad for orientalsk mad med kylling, og det er jeg ikke alene om. Jeg kan nemlig se, at nogle af de mest populære opskrifter her på bloggen, går under lige præcis den kategori.

I toppen finder vi en af mine egne personlige favoritter, som jeg laver gang på gang, både til hverdag og når der er gæster. Det er denne opskrift på indisk kylling med ristet blomkål. Den tager virkeligt kegler.

En anden populær orientalsk opskrift med kylling, er denne lækre marokkanske kylling med sød kartoffel. Den smager virkeligt godt, og er også et godt bud på gæstemad.

Egyptisk kylling i fad
Egyptisk kylling i fad
Reklamelinks er markeret med*
Egyptisk-kylling-i-fad_mariasilje1

Egyptisk kylling i fad

4,53 fra 17 stemmer
Antal: 4
Forberedelse10 min
Tilberedelse1 t
I alt1 t 10 min

Ingredienser

  • 1 hel kylling ((1600g))
  • 175 g tørrede dadler ((uden sten))
  • 180 g tørrede figner
  • 2 øko citroner
  • 2 spsk brun farin
  • ½ dl hvidvinseddike*
  • 4 spsk mandler*
  • salt og peber
  • 4 spsk granatæblekerner
  • kruspersille

Dertil

  • Ris

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask og rens kyllingen inden i. Del kyllingen i 10 stykker. Vinger, over- og underlår, og bryst. Del bryst stykkerne i 2 stykker hver. 
  • Fordel kyllingen i et fad, krydder med salt og peber. Bag kyllingen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 45 minutter.
  • Imens kyllingen er i ovnen, kan du forberede sovsen, som skal over kyllingen senere.
  • Skyl citronerne. Skær den ene citron i skiver, stil den til side.
  • Pres saften af den anden citron, ned i en kasserolle. Sammen med citronsaften blandes brun farin, hvidvinseddike, dadler, figner og mandler. Bring væsken i kog, og lad det simre et par minutter. Smag til med salt og peber.
  • Kog risene efter anvisningen på posen.
  • Når kyllingen har været i ovnen i 45 minutter, tages den ud. Skru ovnen ned på 175 grader varmluft.
  • Fordel citronskiverne under kyllingen. Fordel bagefter sovs, dadler, figner og mandler oven på kyllingen. Bag kyllingen i yderligere 15 minutter, nu ved 175 grader varmluft, til den er gylden og færdigtilberedt.
  • Når kyllingen er færdig, tages den ud af ovnen. Fordel persille og granatæblekerner oven på kyllingen.

Køkkenudstyr

  • Kasserolle*
  • Ovnfast fad*
  • Skærebræt*
  • Kokkekniv*
  • Citruspresser*
  • Gryde*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af egyptisk kylling i fad:

Hf 1+2: granatæblekerner, kruspersille
Hf 3: kylling
Hf 4: tørrede dadler, tørrede figner, ris
Fedt: mandler
Smagsgiver / Gratis: citron, brun farin, hvidvinseddike

Denne opskrift på ovnstegt kylling, indeholder en del tørret frugt. Det kan derfor være en god idé at gemme stivelsen (hf 4) fra dagens øvrige måltider.

Deler du retten i 4, passer mængden af kylling, fornuftigt til 4 personer, afhængigt af din hånds størrelse. På din tallerken vil du derfor have en lille bitte smule granatæble og persille (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) tre håndfulde stivelse (hf 4) samt en spsk fedt.

Du bør selv tilføje to håndfulde grøntsager (hf 1+2) samt 1-2 spsk fedt.
Det kan eksempelvis være i form af denne salat med fennikel og agurk. Så vil din spisekasse være helt fuld.

Egyptisk kylling i fad

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter med kylling, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
lakserillette-med-kapers-og-purloeg

Laksesalat med varmrøget laks

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Syltet græskar med timian og peber

Syltet græskar

Romkugler med kaffe, uden tilsat sukker

Romkugler med kaffe, uden tilsat sukker

Hokkaido græskar

Hokkaido – Mine bedste opskrifter med hokkaido græskar

Sprøde hjemmebagte cookies med chokolade og nødder

Cookies med chokolade og nødder

Koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller med havregryn og solsikkekerner

Nem og enkelt karrykål med oksekød.

Karrykål med oksekød

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.