Edamamesalat med appelsin og valnødder
Jeg er blevet ret glad, for mættende måltidssalater. Både til frokost og aftensmad. Det giver en masse gode vitaminer, og ligger ikke lige så tungt, som varm mad. For nyligt kom min mor forbi til frokost, og jeg fik derfor ret hurtigt lavet denne mættende edamamesalat. Jeg elsker når min mad ikke bare smager godt, men også er pæn, og der må rigtig gerne være masser af skønne farver. Det er med til at gøre mig i godt humør.
Jeg har selvfølgelig også andre bud på en god måltidssalat liggende på bloggen. Eksempelvis er jeg er glad for denne bønnesalat med sennepsvinaigrette, som sammen med et hårdkogt æg og en skive rugbrød eller knækbrød, er suveræn på madpakken. Eller denne quinoasalat med sød kartoffel, der sammen med et par kyllingespyd, vil gøre kollegerne misundelige.
Få opskriften på edamamesalat med appelsin og valnødder her:
Edamamesalat med appelsin og valnødder
Ingredienser
- 1 pakke napolitana salat
- 2 håndfulde frosne edamamebønner uden skal ((ca. 100-125 gram))
- 2 små rødløg
- 1 blodappelsin
- 1 alm appelsin
- 3 spsk hakkede valnødder
Dressing
- 3 spsk olivenolie*
- 1 spsk æblecider eddike*
- 2 tsk citronsaft
- 2 tsk agavesirup*
- 2 knsp finthakket rosmarin
- salt og peber
Tilberedelse
- Kom napolitana salaten i en skål med koldt vand, og skyl det grundigt for jord. Læg det efterfølgende til tørre på et rent viskestykke.
- Kom edamamebønnerne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem stå i et par minutter.
- Fjern skrællen fra rødløgene, og skær dem i tynde skiver
- Skær top og bund af den alm. appelsin og blodappelsinen. Skær derefter resten af skrællen af, ved at skære ned langs siderne på appelsinerne. Når al skrællen er skåret af, skæres appelsinerne i tynde skiver.
- Rist valnødderne gyldne, på en tør pande. Hak dem groft.
- I en lille skål, blandes olivenolie, æblecider eddike, citronsaft, agavesirup, finthakket rosmarin, salt og peber.
- Vend dressingen sammen med napolitana salat, edamamebønner, rødløg og appelsin. Anret på et fad eller i 2 skåle, og top med hakkede valnødder.
- Velbekomme!
Sense håndfuldsfordeling af edamamesalat med appelsin og valnødder
Hf1+2: napolitana salat, rødløg.
Hf3: edamamebønner
Hf4: blodappelsin, almindelig appelsin.
Fedt: valnødder, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: æblecider eddike, citronsaft, agavesirup, rosmarin, salt og peber.
I denne salat er der hverken kød, fisk eller æg. Det skal du slet ikke bekymre dig over, for edamamebønnerne er så smækfyldt med protein, at de udgør den del. Derfor er det i dag en vegansk salat der er på menuen. Og spiser du én portion af denne skønne edamamesalat, ja så er du fuldt dækket ind på alle håndfulde og fedt i én spisekasse. Lækkert, ik?
Hvis du absolut gerne vil have kød, fisk eller æg i din edamamesalat, kan du nøjes med halvdelen af edamamebønnerne, og dermed har du nu en halv håndfuld protein til rådighed. Den kan du bruge på lige den proteinkilde du har lyst til.
Sådan kan du selv lave små justeringer i opskrifterne, så de er tilpasset dig og dine smagsløg. Velbekomme!