Den du ved nok Muffins

Lækre, svampede chokolademuffins. Den du ved nok muffins med kokostopping.

Den du ved nok muffins, er mit take på den klassiske chokoladekage med kokostopping som du helt sikkert har stiftet bekendskab med. Helt perfekte til fødselsdagen, arbejdet, kaffegæsterne og alle andre tænkelige lejligheder!

Det er en vaskeægte klassiker, i nye klæder. Og jeg kan vist roligt sige, at de tager kegler når gæsterne sætter tænderne i dem.

Personligt er jeg vild med kompinationen af chokolade, kaffe og kokos, som skaber en perfekt harmoni. Den lækre topping gør også at de færdige muffins er langt mere saftige og lækre, end ellers. Hvad mere kan man bede om?

Tips til de perfekte den du ved nok muffins

Papir muffinforme og muffin bageplade

Er der én tin jeg har lært som barn, er det, at muffins bagt i papirsforme uden en muffin bageplade flyder ud og bliver flade. Dét skal vi altså ikke bede om! Så sørg for at bruge en muffin bageplade, som dine papir muffinforme kan stå i. Alternativt så kan du bruge silicone forme.

Brug en god chokolade i den du ved nok muffins

Det gør vitterligt en verden til forskel at der komme rigtig chokolade i dejen og ikke kun kakaopulver. Smagen bliver langt bedre, samtidig med at de bliver langt mere saftige. Brug gerne en mørk chokolade af god kvalitet, det lønner sig altså.

Kærnemælk i muffins

Natron har brug for syre, for at kunne hæve, derfor bruger jeg kernemælk i disse muffins. Desuden bidrager kernemælken med smag og fugt til kagen, på en måde som almindelig mælk ikke gør. Du kan dog sagtens bage dine muffins med almindelig mælk istedet, men så udskift natron med ekstra bagepulver.

Kan kaffen udelades?

Det korte og enkle svar er, ja! Det kan den sagtens. Jeg synes det spiller perfekt sammen med chokoladen og fremhæver chokoladesmagen, men du kan sagtens tilføje mindre kaffe eller helt udelade det hvis du ikke bryder dig om kaffenoterne, eller endda tilføje mere hvid du virkelig er vild med kaffesmagen.

Lækre, svampede chokolademuffins. Den du ved nok muffins med kokostopping.
Lækre, svampede chokolademuffins. Den du ved nok muffins med kokostopping.
Lækre, svampede chokolademuffins. Den du ved nok muffins med kokostopping.

Få opskriften på den du ved nok muffins her:

Lækre, svampede chokolademuffins. Den du ved nok muffins med kokostopping.

Den du ved nok muffins

Du har helt sikkert stiftet bekendskab med 'den du ved nok' altså, chokoladekagen med kaffe og kokos topping. Her er bradepandekagen lavet om til saftige og uimodståelige muffins. Helt perfekte til fødselsdagen, arbejdet, kaffegæsterne og alle andre tænkelige lejligheder!
Det er en vaskeægte klassiker, i nye klæder. Og jeg kan vist roligt sige, at de tager kegler når gæsterne sætter tænderne i dem
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 18 stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 50 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 325 g sukker
  • 225 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver (usødet bagekakao)
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk natron
  • 250 g kærnemælk
  • ¼ dl stærk kaffe
  • 3 æg (stuetempererede)

Kokos topping

  • 150 g smør (rigtig smør i papirindpakning, da det stivner når den køler af)
  • ½ dl stærk kaffe
  • 35 g kakaopulver (usødet bagekakao)
  • 200 g flormelis
  • 150 g kokosmel

Desuden

  • 18 muffin forme

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over-under varme).
  • Smelt smør og chokolade i en kasserolle med svag varme. Lad herefter smør/chokolade massen køle af.
  • Fordel muffinformene i din muffin bageplade, så formene får støtte og ikke flyder ud.
  • Kom smør-chokolade blandingen i en skål, tilføj sukker og kaffe, rør det sammen. Tilføj kernemælk og æg, og rør det sammen.
  • Bland alle de tørre ingredienser – hvedemel, kakaopulver, bagepulver og natron. Sigt det ned til de våde ingredienser og rør dejen sammen til du har en ensartet dej.
  • Fordel dejen i muffinformene, den vil hæve op når den bager, så pas på med at fylde formene for meget.
  • Bag dine muffins i midten af ovnen ca. 25 minutter. Test med et træspyd eller en tandstik om de er færdige. Tag dine muffins ud, og lad dem køle af.

Kokos topping

  • Lad kokos toppingen i en gryde, ved at smelte smør. Tilføj herefter kokos, flormelis, kakaopulver og kaffe. Rør til en ensartet konsistens.
  • Når dine muffins er kølet af, fordeles kokos toppingen.

Noter

  • De holder sig fint saftige herhjemme, i op mod 5 dage. Opbevar dem lufttæt på køkkenbordet. 
  • Du kan sagtens fryse de færdige muffins.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af den du ved nok muffins

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: mørk chokolade, smør, kakaopulver, kokosmel.
Smagsgiver / Gratis: sukker, bagepulver, natron, kaffe, flormelis.
Mælk: kærnemælk.

Næringsindhold
Den du ved nok muffins
Indhold per portion (1 muffin)
Kalorier (kcal) 411.66 Kalorier fra fedt 221
% Dagligt indtag*
Fedt 24.61g38%
Kulhydrater 42.72g14%
Protein 4.66g9%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange muffins kan du spise?

Kage er kage, uanset om den er med eller uden sukker, og bør spises med måde. Denne kage er lidt af en kaloriebombe, og du kan altså derfor spise én enkelt, og selv supplere med to håndfulde grøntsager for en fyldt spisekasse. Eller du kan vælge at tælle den som nydelse, velvidende at du denne dag vil få de ekstra kalorier. Begge dele kan være gode løsninger i en ellers sund og varieret kost.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments