Dadelkaramel med et strejf af kanel

dadelkaramel-med-et-strejf-af-kanel

Opskriften på dadelkaramel med et strejf af kanel indeholder reklamelinks markeret med *

Dadelkaramel med et strejf af kanel

Er du også tosset med både karamel og dadler, er denne opskrift lige noget for dig. Jeg nyder det, hver gang jeg laver en ny portion dadelkaramel, og særligt når den som her, er tilsat kanel. Det giver lige smagen en nøk opad, synes jeg.

Når jeg endelig har det i køleskabet, spiser jeg det gerne på alt, jeg overhoved kan kommet til, for det er virkelig skønt.

5 fra 2 stemmer
Dadelkaramel med et strejf af kanel
Dadelkaramel med et strejf af kanel
Ingredienser
 • 2 dl dadler * (uden sten)
 • 1 dl fuldfed kokosmælk
 • 1 tsk kokosolie *
 • 3 spsk fibersirup gold * (det kan erstattes af kokossirup eller agavesirup)
 • 1 tsk stødt kanel
 • 1 knsp vaniljepulver (jeg bruger Urtekrams vaniljepulver, da det er ren vanilje)
 • 1 knsp salt
Sådan gør du
 1. Læg dadlerne i blød i kokosmælken i en time.


 2. Når de har ligget i blød, kommes alle ingredienserne i en food processor, og blendes til en helt glat masse. 


 3. Har du svært ved at få den helt glat, kan du efterfølgende hælde den op i en finmasket si, og trykke din dadelkaramel igennem med en ske. Sørg for at røre lidt rundt i si'en engang imellem, og fortsæt til det kun er de små 'klumper' der er tilbage i sien. 


 4. Din dadelkaramel er nu helt glat, og klar til er blive spist.


 5. Spis den på grød, skyr, yoghurt, pandekager, til æblebåde, på din chiagrød osv. Jeg bruger den gerne alle de steder jeg kan komme til det.


 6. Opbevar det på køl, hvor der kan holde 1-2 uger, hvis du altså ikke når at spise det inden.

Køkken noter

Fordeling i sense:

Dadler har et højt indhold af naturligt sukker, fordi det er en tørret frugt. derfor går der ca 3 alm dadler til én hf4. Jeg bruger gerne en god spiseske fuld af denne dadelkarmel, som 1/2 hf4 og 1 spsk fedt. 
Det giver mening for mig.

 

Hf3: dadler
Fedt: fuldfed kokosmælk, kokosolie
Smagsgiver: fibersirup gold, stødt kanel, vaniljepulver, salt

Dadelkaramel med et strejf af kanel


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *