Dadelkaramel med et strejf af kanel

Dadelkaramel med et strejf af kanel

Jeg er ret glad for både dadler og karamel, derfor er jeg naturligvis også ret pjattet med denne dadelkaramel. Den er helt perfekt cremet, klistret og tyk karamelagtig.

Er du også tosset med både karamel og dadler, er denne opskrift lige noget for dig. Jeg nyder det, hver gang jeg laver en ny portion dadelkaramel, og særligt når den som her, er tilsat kanel. Det giver lige smagen en nøk opad, synes jeg.

Når jeg endelig har det i køleskabet, spiser jeg det gerne på alt hvad, jeg overhoved kan kommet til, for det er virkelig skønt. Prøv selv at komme det oven på alt fra havregrød, chiagrød eller oven på de lækre vafler.

Dadelkaramel med et strejf af kanel
Dadelkaramel med et strejf af kanel
Dadelkaramel med et strejf af kanel

Dadelkaramel med et strejf af kanel

5 fra 5 stemmer

Ingredienser

 • 2 dl dadler * ((uden sten))
 • 1 dl fuldfed kokosmælk
 • 1 tsk kokosolie *
 • 3 spsk fibersirup gold * ((det kan erstattes af kokossirup eller agavesirup))
 • 1 tsk stødt kanel
 • 1 knsp vaniljepulver ((jeg bruger Urtekrams vaniljepulver, da det er ren vanilje))
 • 1 knsp salt

Tilberedelse

 • Læg dadlerne i blød i kokosmælken i en time.
 • Når de har ligget i blød, kommes alle ingredienserne i en food processor, og blendes til en helt glat masse. 
 • Har du svært ved at få den helt glat, kan du efterfølgende hælde den op i en finmasket si, og trykke din dadelkaramel igennem med en ske. Sørg for at røre lidt rundt i si’en engang imellem, og fortsæt til det kun er de små ‘klumper’ der er tilbage i sien. 
 • Din dadelkaramel er nu helt glat, og klar til er blive spist.
 • Spis den på grød, skyr, yoghurt, pandekager, til æblebåde, på din chiagrød osv. Jeg bruger den gerne alle de steder jeg kan komme til det.
 • Opbevar det på køl, hvor der kan holde 1-2 uger, hvis du altså ikke når at spise det inden.

Noter

Fordeling i sense:
Dadler har et højt indhold af naturligt sukker, fordi det er en tørret frugt. derfor går der ca 3 alm dadler til én hf4. Jeg bruger gerne en god spiseske fuld af denne dadelkarmel, som 1/2 hf4 og 1 spsk fedt. 
Det giver mening for mig.
 
Hf3: dadler
Fedt: fuldfed kokosmælk, kokosolie
Smagsgiver: fibersirup gold, stødt kanel, vaniljepulver, salt
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af dadelkaramel

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: dadler.
Fedt: fuldfed kokosmælk, kokosolie.
Smagsgiver / Gratis: fibersirup gold, stødt kanel, vaniljepulver, salt.

Dadler har et højt indhold af naturligt sukker, fordi det er en tørret frugt. Af den årsag går der ca 3 almindelige dadler til én håndfuld stivelse (hf 4).

Jeg bruger gerne en god spiseskefuld af denne dadelkaramel, som en halv håndfuld stivelse (hf 4) og 1 spiseskefuld fedt. Det giver mening for mig, at tælle det sådan.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
5 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments