Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Dadelkaramel med et strejf af kanel

Dadelkaramel med et strejf af kanel

Jeg er ret glad for både dadler og karamel, derfor er jeg naturligvis også ret pjattet med denne dadelkaramel. Den er helt perfekt cremet, klistret og tyk karamelagtig.

Er du også tosset med både karamel og dadler, er denne opskrift lige noget for dig. Jeg nyder det, hver gang jeg laver en ny portion dadelkaramel, og særligt når den som her, er tilsat kanel. Det giver lige smagen en nøk opad, synes jeg.

Når jeg endelig har det i køleskabet, spiser jeg det gerne på alt hvad, jeg overhoved kan kommet til, for det er virkelig skønt. Prøv selv at komme det oven på alt fra havregrød, chiagrød eller oven på de lækre vafler.

Dadelkaramel med et strejf af kanel
Dadelkaramel med et strejf af kanel
Reklamelinks er markeret med*
Dadelkaramel med et strejf af kanel

Dadelkaramel med et strejf af kanel

5 fra 5 stemmer

Ingredienser

  • 2 dl dadler * ((uden sten))
  • 1 dl fuldfed kokosmælk
  • 1 tsk kokosolie *
  • 3 spsk fibersirup gold * ((det kan erstattes af kokossirup eller agavesirup))
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 knsp vaniljepulver ((jeg bruger Urtekrams vaniljepulver, da det er ren vanilje))
  • 1 knsp salt

Sådan gør du

  • Læg dadlerne i blød i kokosmælken i en time.
  • Når de har ligget i blød, kommes alle ingredienserne i en food processor, og blendes til en helt glat masse. 
  • Har du svært ved at få den helt glat, kan du efterfølgende hælde den op i en finmasket si, og trykke din dadelkaramel igennem med en ske. Sørg for at røre lidt rundt i si’en engang imellem, og fortsæt til det kun er de små ‘klumper’ der er tilbage i sien. 
  • Din dadelkaramel er nu helt glat, og klar til er blive spist.
  • Spis den på grød, skyr, yoghurt, pandekager, til æblebåde, på din chiagrød osv. Jeg bruger den gerne alle de steder jeg kan komme til det.
  • Opbevar det på køl, hvor der kan holde 1-2 uger, hvis du altså ikke når at spise det inden.

Køkken noter

Fordeling i sense:
Dadler har et højt indhold af naturligt sukker, fordi det er en tørret frugt. derfor går der ca 3 alm dadler til én hf4. Jeg bruger gerne en god spiseske fuld af denne dadelkarmel, som 1/2 hf4 og 1 spsk fedt. 
Det giver mening for mig.
 
Hf3: dadler
Fedt: fuldfed kokosmælk, kokosolie
Smagsgiver: fibersirup gold, stødt kanel, vaniljepulver, salt
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af dadelkaramel

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: dadler.
Fedt: fuldfed kokosmælk, kokosolie.
Smagsgiver / Gratis: fibersirup gold, stødt kanel, vaniljepulver, salt.

Dadler har et højt indhold af naturligt sukker, fordi det er en tørret frugt. Af den årsag går der ca 3 almindelige dadler til én håndfuld stivelse (hf 4).

Jeg bruger gerne en god spiseskefuld af denne dadelkaramel, som en halv håndfuld stivelse (hf 4) og 1 spiseskefuld fedt. Det giver mening for mig, at tælle det sådan.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Dips og dyppelse, Efterår, Forår, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Hokkaido græskar
Hokkaido - Mine bedste opskrifter med hokkaido græskar
broccolisalat
Lun broccolisalat med rugbrødsknas
Risengrødsvafler med kaffesirup
Annonce
Risengrødsvafler med kaffesirup
Sorte-ris-med-Sorte ris med kokos og nektarin-og-nektarin
Annonce
Sorte ris med kokos og nektarin
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu