Annonce

Ærtesuppe med timian

Cremet ærtesuppe med bacon og timian

Nem og virkelig lækker ærtesuppe med timian, toppet med sprød bacon. En af yndlings supperne herhjemme, som nydes i stor stil hver eneste gang. Den er nem at lave, kan fryses og smager bare sindssygt godt!

Tips til en god ærtesuppe

  • Kold eller varm? – Ærtesuppe kan serveres både varm og kold. Den er virkelig lækker varm i vinterhalvåret, og på samme måde er den virkelig lækker kold når det er sommer.
  • Topping til varm ærtesuppe – Som topping til den varme suppe er det eksempelvis lækkert med sprød bacon, sprød seranoskinke, dampet eller stegt hvid fisk, stegte kammuslinger eller stegt kyllingebryst skåret i skiver.
  • Topping til kold ærtesuppe – Som topping til den kolde suppe ville jeg tilføje en klat cremefraiche og nogle lækre rejer, krebsehaler eller jomfruhummer. Du kan også bruge varmrøget laks eller bacon.
  • Urter – Suppen bliver virkelig lækker hvis du tilføjer lidt urter når den koges. Jeg har brugt timian i denne opskrift, men det er også virkelig lækkert med eksempelvis estragon.
  • Buillon – Jeg bruger oftest hønsebuillon, men er du mere til grøntsags- svine eller oksebuillon kan du også sagtens bruge dette, det er blot en smagssag.
  • Brød – Du kan sagtens spise suppen som den her, men jeg synes det er virkelig lækkert at servere noget lækker groft brød til, fx. et hjemmebagt foccacia.
Cremet ærtesuppe med baon og timian
Cremet ærtesuppe med bacon og timian

Få opskriften på ærtesuppe her:

Cremet ærtesuppe med bacon og timian

Ærtesuppe

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk smør (eller olie)
  • 600 g ærter (frosne)
  • 6 dl hønsebuillon (fx. 1 terning og 6 dl vand, har du kogt din egen fond kan den også sagtens bruges)
  • 2 dl madlavningsfløde 18%
  • 1 spsk frisk timian
  • salt og peber

Tilbehør (ikke medregnet i kalorierne)

  • sprød bacon
  • groft brød
  • evt. en skefuld creme fraiche

Tilberedelse

  • Pil løg og hvidløg, skær begge dele i grove stykker. (det hele bliver blendet til sidst)
  • Smelt smør i en gryde, som løg og hvidløg heri, brun det hele af.
  • Kom herefter de frosne ærter, hønsebouillon og timian ned i gryden med de brunede løg. Brin grydens indhold i kog.
  • Tilføj madlavningsfløde og kog suppen cirka 5 minutter.
  • Blend suppen med en stavblender, eller kom dem i en almindelig blender, til den er helt cremet og lækker.
  • Top ærtesuppen med sprødstegt bacon.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af ærtesuppe

Hf 1+2: læg, hvidløg, ærter, timian.
Hf 3: evt. bacon.
Hf 4: evt. brød.
Fedt: smør, madlavningsfløde 18%, evt. cremefraiche.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber.

Næringsindhold
Ærtesuppe
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 65.2 Kalorier fra fedt 28
% Dagligt indtag*
Fedt 3.13g5%
Kulhydrater 5.46g2%
Fibre 2g8%
Sukker 3g3%
Protein 2.8g6%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget ærtesuppe kan du spise?

Hvis du spiser en portion svarende til en fjerdedel af suppen, cirka 375 gram ville jeg tælle portionen som to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og 3 spiseskefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For at ende med en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du supplere med en håndfuld protein (hf 3) det kunne være i form at lidt stegt bacon, kyllingebryst, dampet fisk eller hvad du har lyst til. Du kan også selv supplere med en håndfuld stivelse (hf 4) her er det drøn lækkert med et stykke groft brød.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments