Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

surdejs foccacia med fuldkorn

Gå til opskrift Udskriv
luftigt og svampet surdejs foccacia med fuldkorn

Er der noget jeg elsker, uanset om det er sommer og menuen byder på grill i lange baner, eller om det er vinter og supperne bliver tryllet frem i generøse mængder, så er det et lækkert, saftigt, hjemmebagt foccacia med fuldkorn.

Jeg synes den luftige og saftige krumme, den syrlige smag og den gode mæthedsværdi er helt fantastisk, og jeg serverer det gerne til en fin festmiddag nytårsaften, som sandwich til min mands madpakke, til tappas, med hummus og pesto, og generelt bare når vi gerne vil have noget lækkert hjemmebagt brød.

Denne foccacia opskrift er lavet med surdej, det betyder samtidig at den har koldhævet hele natten i køleskabet. Der sker en masse godt med smag og struktur på en surdejsbrød får lov at blive langtidshævet. Det giver en god, syrlig krumme og en saftigt brød der holder sig friskt og lækkert flere dage.

Tips til et godt foccacia brød

  • Olie – Brug en god olivenolie, det gør underværker for smagen.
  • Urter – Brug friske krydderurter. Jeg bruger oftest timian, men du kan sagtens erstatte det med rosmarin.
  • Salt – Flagesalt opper virkelig gamet og giver lige et ekstra pift af luksus på brødet.
  • Grøntsager – Prøv også at toppe dit surdejs foccacia med halve cherrytomater, løg, hvidløg i skiver eller oliven (uden sten eller fyld).
  • Ost – Det er også lækkert at fordele lidt tern af ost oven på dejen, og trykke dem lidt ned i. Det kan fx. være salatost, cheddar eller emmentaler.
luftigt og svampet surdejs foccacia med fuldkorn
luftigt og svampet surdejs foccacia med fuldkorn
luftigt og svampet surdejs foccacia med fuldkorn

Få opskriften på foccacia med surdej her:

Reklamelinks er markeret med*
luftigt og svampet surdejs foccacia med fuldkorn

surdejs foccacia med fuldkorn

5 fra 3 stemmer
Antal: 20 stykker

Ingredienser

Surdej

  • 70 g vand
  • 70 g moden surdej
  • 70 g økologisk stenformalet hvedemel

Dej

  • 350 g vand (28 grader)
  • 150 g surdej (fodret og bageklar)
  • 400 g økologisk stenformalet hvedemel
  • 8 g salt

Inden bagning

  • 4 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • frisk timian

Tilberedelse

Dag 1

  • Fodr din surdej ved at blande vand, moden surdej og mel sammen. Stil den et lunt sted til den peaker og er bageklar.
  • Kom vand og mel i en skål, rør det sammen, dæk det til med et stykke husholdningsfilm, og lad det stå til autolyse i 1 time.
  • Når dejen har stået til autolyse tilsættes surdej og salt. Ælt det godt ved hjælp af en røremaskine til dejen slipper skålens kanter.
  • Kom dejen i en bøtte med låg, smurt med smagsneutral olie. Kom låget på og lad dejen hæve 3-4 timer til den er hævet cirka 40%.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir, kom nænsomt dejen op i fadet med bagepapir. Før dine hænder våde og skub/træk forsigtigt dejen ud, så den er jævnt fordelt i formen. Dæk den til med et stykke husholdningsfilm og stil den på køl natten over.

Dag 2

  • Tag bradepanden ud af køleskabet og lad den stå og hæve på køkkenbordet i cirka 2 timer.
  • Tænd ovnen på 22 grader almindelig ovn.
  • Hæld olivenolie op i en lille skål, dyp fingrene heri og lav nu fordybninger i dejen. Når du har lavet en masse fordybninger hælder du blot det sidste olie over dejen.
  • Drys dejen med flagesalt og frisk timian.
  • Bag dit foccacia i ovnen på 220 grader almindelig ovn i cirka 20 minutter. Det kan variere lidt fra ovn til ovn.
  • Når brødet er bagt færdigt tages det ud af ovnen. Tag brødet ud af formen og lad brødet køle af på en rist med et viskestykke over.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af surdejs foccacia

Hf 1+2: frisk timian.
Hf 3: intet.
Hf 4: surdej, okologisk stenformalet hvedemel.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: vand, salt.

Næringsindhold
surdejs foccacia med fuldkorn
Indhold per portion (1 stykke)
Kalorier (kcal) 101.25 Kalorier fra fedt 27
% Dagligt indtag*
Fedt 2.95g5%
Kulhydrater 15.55g5%
Protein 2.4g5%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget brød kan du spise?

Du kan spise hvad der svarer til en håndfuld for dig. det er cirka 50 gram for kvinder og 50-75 gram for en mand med en stor hånd. Sådan en håndfuld surdejs foccacia ville jeg tælle som en håndfuld stivelse (hf 1+2) og 1 spiseskefuld fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For at ende ud med en fuld spisekasse efter sense principperne, kan du ved siden af dit hjemmebagte surdejs foccacia, spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 1-2 spiseskefulde fedt.

Få mere inspiration

  • Brød og boller, Efterår, Forår, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Rabarberkylling

Rabarberkylling i karry

Blomkålssalat med hasselnødder og brombær

Hjemmelavet rødkål med kanel og laurbærblade, serveret i lille skål.

Hjemmelavet rødkål

Iskaffe-med-smag-af-Italien

Iskaffe med smag af Italien + en konkurrence

Pasta og mel på et skærebræt

8 nemme pastaretter

Fennikelsalat-med-agurk-og-persille_mariasilje

Fennikelsalat med agurk og persille

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, i glas med stribede sugerør

Rabarbersaft

Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.