Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

choux au craqueline – fastelavnsboller med hindbærskum

Gå til opskrift Udskriv
Smukke fastelavnsboller lavet af vandbakkelse med en sprød krakeleret kiks uden på. Også kendt som choux au craqueline.

Smukke og sindssygt lækre choux au craqueline eller vandbakkelser toppet med en sprød krakeleret kiks om man vil. Denne opskrift blev til årets fastelavnsboller, men de er ret alsidige og kan altså sagtens spises hele året rundt.

Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller. Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det.

Jeg er ikke så stor fan af de helt klassiske wienerdejs fastelavnsboller med vaniljecreme og flødeskum fra bageren eller supermarkedet. De bliver simpelthen for flødeagtige til mig, derimod er jeg vild med de fleste andre.

De gammeldags fastelavnsboller vil jeg allerhelst bage selv, enten med creme og syltetøj eller med pistacie remonce. Men jeg må indrømme at jeg har en lille smule fastelavnsbolle-FOMO når jeg ser billeder af alle de smukke fastelavnsboller der findes rundt i det danske land.

Choux au craqueline – En fancy vandbakkelse

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale. Er det sidste gang jeg har bagt dem? Næppe, jeg måtte faktisk igennem hele 3 tests før jeg syntes at de sad i skabet. Og jeg glæder mig allerede til næste gang der er en lejlighed til at bage dem

Farven på den smukke choux au craqueline kan varieres ud i det uendelige og det samme kan smagen. Forestil dig lige en gul variant med citron til påske eller en lilla med brombær til efteråret.

Uanset hvilken farve og smag du går med, så ønsker jeg dig god fornøjelse med bagningen.

Smukke fastelavnsboller lavet af vandbakkelse med en sprød krakeleret kiks uden på. Også kendt som choux au craqueline.
Smukke fastelavnsboller lavet af vandbakkelse med en sprød krakeleret kiks uden på. Også kendt som choux au craqueline.
Reklamelinks er markeret med*
Smukke fastelavnsboller lavet af vandbakkelse med en sprød krakeleret kiks uden på. Også kendt som choux au craqueline.

choux au craqueline – fastelavnsboller med hindbærskum

Her har du opskriften på de smukke choux au craqueline eller vandbakkelser toppet med en sprød krakeleret kiks om man vil.
5 fra 2 stemmer
Antal: 6 stk
Forberedelse50 min
Tilberedelse30 min
Afkølingstid4 t
I alt5 t 20 min

Ingredienser

Chokolade ganache

  • 50 g piskefløde
  • 75 g mælkechokolade* (du kan udskifte chokoladen med lige den du ønsker, fx. mørk, hvid, ruby eller caramel)
  • 1 knsp salt

Vaniljecreme

  • 2 dl minimælk (eller den mælk du foretrækker)
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1,5 spsk maizena majsstivelse
  • 1 spsk vaniljepasta ( vaniljesukker, vaniljestang eller lign. smag til så den passer til dine smagsløg)

Kiks

  • 50 g hvedemel*
  • 50 g sukker
  • 50 g koldt smør (det er vigtigt at det er en hård smør, altså IKKE en smørbar)
  • ½ tsk pink pastafarve (eller den farve du har lyst til)

Vandbakkelse

  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel*
  • 75 g æg (sammenpisket)

Derudover

  • 2 dl piskefløde
  • 100 g hindbærmarmelade (eller din foretrukne marmelade)
  • evt. guldflager, glimmer eller frysetørret hindbær til pynt

Tilberedelse

Chokolade ganache

  • Varm fløden op i en lille kasserolle til lige under kogepunktet.
  • Kom chokoladen i en skål, hæld fløden over chokoladen. Rør i midten med en lille dejskraber til ganachen har samlet sig, er blank og glat.
  • Kom husholdningsfilm direkte på overfladen og stil den på køl. Den skal nu blive helt gennemkold før du kan bruge den. Laver du den dagen før den skal bruges kan du sagtens lade ganachen være i en skål, skal den bruges efter et par timer kan du komme den i en flad beholder, så bliver den hurtigere gennemkold.
  • Når ganachen skal bruges piskes den slet op og kommes på en sprøjtepose med den ønskede tylle.

Vaniljecreme

  • Kom mælk, æg, sukker, vanilje og maizena majsstivelse i en gryde og pisk det godt sammen.
  • Varm det hele op imens du pisker i cremen, ved middelhøj varme (min kogeplade er på 8-9 ud af 12) til det begynder at koge op og tykne. Bliv ved at piske så du får en glat vaniljecreme.
  • Kom vaniljecremen i en flad beholder og læg husholdningsfilm direkte ned på overfladen af cremen inden den stilles på køl til den er helt gennemkold.

Kiks

  • Kom mel, sukker, smør og farve i en skål, ælt det sammen med fingrene til du har en ensartet og sammenhængende dej. Tag evt. en handske på så du undgår farvede hænder.
  • Rul dejen ud til ca. 4 mm tyk imellem to stykker bagepapir, og læg dejpladen i køleskabet til den er helt koldt og fast.

Vandbakkelse

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Kom smør og vand i en gryde, bring det i kog. Tilsæt hvedemel. Rør i dejen cirka 3 minutter ved høj varme til dejen slipper gryden (pas på den ikke brænder på, så hellere skrue en smule ned) Tag gryden af varmen, lad den køle af et par minutter.
  • Imens dejen piskes tilføjes ægget lidt ad gangen. Pisk godt i dejen så den er sammenhængende før du tilføjer mere æg. Dejen skal ende med at være blank og blød.
  • Kom dejen på en sprøjtepose uden tylle og sprøjt 6 'boller' ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Tag kiksedejen ud af køleskabet og udstik 6 runge 'kiks' på cirka 6 cm i diameter. Placér en kiks oven på hver 'bolle'.
  • Bag dine vandbakkelser i midten af ovnen ved 200 grader almindelig ovn i 30 minutter. Du må endelig ikke åbne ovnen undervejs, så falder vandbakkelserne nemlig sammen.

Sådan samler du dine choux au craqueline

  • Pisk den gennemkolde kagecreme til den er glat og cremet.
  • Pisk fløden stiv, den skal være ret sprøjsefast, men uden at den bliver overpisket.
  • Vend flødeskum, vaniljecreme og hindbærmarmelade sammen. Kom den færdige hindbærskum i en sprøjtepose.
  • Lav et lille hul i toppen af dine afkølede boller, og fordel hindbærskummet i bollerne.
  • Pisk den gennemkolde ganache let op og kom den på en sprøjtepose med den ønskede tylle.
  • Lav et top oven på de fyldte vandbakkelser med chokoladeganache. Sørg for at lave den oven på hullet, så man ikke kan se det. Pynt evt. med lidt guld, glimmer eller frysetørrede hindbær.

Noter

  • Ønsker du et sprød skal på dine choux au craqueline skal du først fylde og pynte dem lige inden servering.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af fastelavnsboller med hindbærskum

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: maizena majsstivelse, hvedemel
Fedt: piskefløde, smør, hindbærmarmelade.
Mælk: Minimælk.
Smagsgiver / Gratis: salt, vaniljepasta, pastafarve, vand.
Nydelse / pyt: mælkechokolade, sukker.

Næringsindhold
choux au craqueline – fastelavnsboller med hindbærskum
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 237.44 Kalorier fra fedt 136
% Dagligt indtag*
Fedt 15.07g23%
Kulhydrater 20.28g7%
Fibre 0.28g1%
Sukker 13.08g15%
Protein 3.88g8%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange vandbakkelser kan du spise?

Denne choux au craqueline er lidt af en kaloriebombe, følger du opskriften indeholder en enkelt vandbakkelse med creme og hele molevitten nemlig ca. 417 kcal.

En spisekasse efter sense principperne indeholder 400-600 kcal. afhængigt af hvad du fylder i den. Dermed svarer én enkelt choux au craqueline faktisk til et helt måltid. Og du kan derfor tælle den på to måder.

  1. Du kan vælge at sige pyt, spise dine 3 spisekasser som du plejer, og nyde sådan en lækker vandbakkelse som ‘noget ekstra’ det vil give flere kalorier, og muligvis gøre at du ikke længere er i kalorieunderskud.
  2. Du kan også vælge at spare en af dagens spisekasser og nøjes med to almindelige spisekasser, spise en vandbakkelse med hindbærskum som den tredje spisekasse og eventuelt spise 1-2 håndfulde grøntsager, det vil der være plads til.

Som du kan se er valget helt op til dig, om du vil sige pyt og eller tælle de ekstra kalorier med ind i dagens regnskab.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Farverig-blomkaalssalat-med-persille-og-granataeble_mariasilje6

Farverig blomkålssalat med persille og granatæble

Kalkun-i-peanutbutter-og-tomat-sovs_mariasilje

Kalkun i peanutbutter og tomat sovs

Pasta med laks og spinat, på hvid keramik tallerken med prikker.

Pasta med laks og spinat

Syltet græskar med timian og peber

Syltet græskar

bøf stroganoff

Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål

Butterdejspakker

Butterdejspakker med Asparges

Risalamande cheesecake med brunkagebund og kirsebærgele

Risalamande cheesecake

Broccoli fladbrød

Broccoli fladbrød

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.