Annonce

Fastelavnsboller med pistacie

Bløde og luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur

Lækre og saftige fastelavnsboller med pistacie remonce. Den søde remonce piftet op med de skønne pistacienødder, så bliver altså ikke bedre. Det skulle da lige være med en generøs klat glasur på toppen.

Jeg har lige siden januar måned, hvor fastelavnsbolle sæsonen blev skudt i gang i alle landets bagerforretninger gået og drømt om en helt specifik variant, som simpelthen ikke har været til at opstøve. Heldigvis er der ingen grund til at lade sig slå ud af det.

Jeg gik derfor i køkkenet for at lave den bedste opskrift på fastelavnsboller med pistacie, både til gavn for dig og mig – Nårh ja, og min nabo og familie som fik lov at testsmage… Men helt ærligt, hvem vil ikke med glæde testsmage gammeldags fastelavnsboller?

Resultatet blev de her bløde, luftige og saftige fastelavnsboller fyldt med pistacie remonce, jeg kom også en teskefuld mørk chokolade ind i nogen af dem, og det blev de bestemt ikke dårligere af. Så er tippet hermed givet videre.

Find flere lækre opskrifter på fastelavnsboller lige her.

Bløde og luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur
Bløde og luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur

Få opskriften på gammeldags fastelavnsboller med pistacie her:

Bløde og luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur

Fastelavnsboller med pistacie

5 fra 3 stemmer
Antal: 16 stk
Forberedelse2 timer
Tilberedelse15 minutter
I alt2 timer 15 minutter

Ingredienser

Bolledej

  • 2 dl mini mælk
  • 35 g gær
  • 2 æg
  • 450 g hvedemel*
  • 8 g stødt kardemomme*
  • 30 g perfect fit (kan erstattes af 50 gram sukker, eller dit foretrukne sødemiddel)
  • 8 g salt
  • 100 g smør

Pistacie remonce

  • 70 g usaltede pistacienødder (jeg køber mine i lidl, de er ristede og usaltede)
  • 150 g marcipan (jeg bruger en Odense marcipan uden tilsat sukker)
  • 150 g smør (den rigtige faste smør i papir indpakning)
  • 90 g perfect fit (dette kan erstattes af 150g sukker eller din favorit sukkererstatning.)

Desuden

Ideer til pynt: (ikke regnet med i kalorierne)

  • Pynt: glasur
  • krymmel eller andet pynt

Tilberedelse

Bolledej

  • I en lille kasserolle lunes mælken til den er lillefingervarm. Hæld mælken i skålen til din røremaskine og rør gæren ud i den lune mælk.
  • Tilføj æg, salt, sødemiddel/sukker og kardemomme til mælken og rør det sammen.
  • Tilsæt melet og ælt dejen til den har samlet sig og slipper skålen. Det tager cirka 5 minutter ved lav hastighed.
  • Skær smøren i små tern og kom dem i dejen. Ælt dejen igen, til den er blank og glat. Det tager yderligere 10 minutter.
  • Lad dejen hæve i røreskålen, et lunt sted, under et fugtigt viskestykke i 1 time.

Pistacie remonce

  • Blend pistacienødderne i en minihakker eller foodprocessor, gerne så fint som muligt. Skrab gerne pistacienødderne ned fra kanterne undervejs, så det bliver så fint blendet som muligt.
  • Riv marcipanen groft og rør det sammen med smør, perfect fit og pistacie til en ensartet masse. Den er nu klar til at blive fyldt i fastelavnsbollerne.

Fortsættelse af bolledej

  • Rul dejen ud til cirka 45×45 og skær dejen i 16 lige store firkanter.
  • Fordel cremen i en klat, på midten af alle 16 firkanter. Placér også en teskefuld marmelade på midten af hver firkant, sammen med cremen.
  • Ønsker du at opgradere pistacie remoncen med lidt chokolade er det nu du skal toppe remoncen med op til en teskefuld mørk chokolade (hakket eller som knapper).
  • Luk fastelavnsbollerne ved at samle hjørnerne på midten, og trykke dejen sammen langs åbningerne, så der ingen huller er i dejen. Herefter samles de nye hjørner så du på den både former bollen.
  • Læg fastelavnsboller på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 45 minutter under en fugtigt viskestykke.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft i mens bollerne hæver.
  • Pensle bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 13-15 minutter.

Noter

Fastelavnsboller er fryseegnet.
Gør følgende:
  • Frys dem ned når de er kølet af og stadig er helt nybagte.
  • Når de skal spises tages de op af fryseren et par timer før, kommes under vandhanen og bages 3 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Herefter pyntes de med glasur og krymmel eller hvad du ønsker, og de er som nybagte.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af fastelavnsboller med pistacie:

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: smør, usaltede pistacienødder, marcipan uden tilsat sukker.
Smagsgiver / Gratis: gær, stødt kardemomme, perfect fit, salt.
Mælk: mini mælk.

Næringsindhold
Fastelavnsboller med pistacie
Indhold per portion (1 stk)
Kalorier (kcal) 310.37 Kalorier fra fedt 168
% Dagligt indtag*
Fedt 18.68g29%
Kulhydrater 26.43g9%
Fibre 8.18g34%
Sukker 1.37g2%
Protein 6g12%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange fastelavnsboller kan du spise?

Selv om de her fastelavnsboller er uden tilsat sukker, er det stadig mest hensigtsmæssigt at nyde dem med måde. Derfor vil jeg anbefale at spise en enkelt, og tælle den som en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Så længe du blot tæller de søde sager med i dagens 3 spisekasser, er det intet problem at nyde dét du har lyst til engang imellem.

Hvad kan du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse efter sense principperne er det en god idé at spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3) som en del af den samlede spisekasse med en fastelavnsbolle.

Det behøver dog ikke at være som et måltid, men kan eksempelvis være grøntsager og protein til morgen eller frokost, og en fastelavnsbolle om eftermiddagen. Bare det går op samlet set på en dag.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments