Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Fastelavnsboller med pistacie

Gå til opskrift Udskriv
Bløde og luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur

Lækre og saftige fastelavnsboller med pistacie remonce. Den søde remonce piftet op med de skønne pistacienødder, så bliver altså ikke bedre. Det skulle da lige være med en generøs klat glasur på toppen.

Jeg har lige siden januar måned, hvor fastelavnsbolle sæsonen blev skudt i gang i alle landets bagerforretninger gået og drømt om en helt specifik variant, som simpelthen ikke har været til at opstøve. Heldigvis er der ingen grund til at lade sig slå ud af det.

Jeg gik derfor i køkkenet for at lave den bedste opskrift på fastelavnsboller med pistacie, både til gavn for dig og mig – Nårh ja, og min nabo og familie som fik lov at testsmage… Men helt ærligt, hvem vil ikke med glæde testsmage gammeldags fastelavnsboller?

Resultatet blev de her bløde, luftige og saftige fastelavnsboller fyldt med pistacie remonce, jeg kom også en teskefuld mørk chokolade ind i nogen af dem, og det blev de bestemt ikke dårligere af. Så er tippet hermed givet videre.

Find flere lækre opskrifter på fastelavnsboller lige her.

Bløde og luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur
Bløde og luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur

Få opskriften på gammeldags fastelavnsboller med pistacie her:

Reklamelinks er markeret med*
Bløde og luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur

Fastelavnsboller med pistacie

5 fra 1 stemme
Antal: 16 stk
Forberedelse2 t
Tilberedelse15 min
I alt2 t 15 min

Ingredienser

Bolledej

  • 2 dl mini mælk
  • 35 g gær
  • 2 æg
  • 450 g hvedemel*
  • 8 g stødt kardemomme*
  • 30 g perfect fit* (kan erstattes af 50 gram sukker, eller dit foretrukne sødemiddel)
  • 8 g salt
  • 100 g smør

Pistacie remonce

  • 70 g usaltede pistacienødder (jeg køber mine i lidl, de er ristede og usaltede)
  • 150 g marcipan (jeg bruger en Odense marcipan uden tilsat sukker)
  • 150 g smør (den rigtige faste smør i papir indpakning)
  • 90 g perfect fit* (dette kan erstattes af 150g sukker eller din favorit sukkererstatning.)

Desuden

  • æg (til pensling)
  • evt. mørk chokolade (til fyldet – Er ikke regnet med i kalorierne:)

Ideer til pynt: (ikke regnet med i kalorierne)

  • Pynt: glasur
  • krymmel eller andet pynt

Tilberedelse

Bolledej

  • I en lille kasserolle lunes mælken til den er lillefingervarm. Hæld mælken i skålen til din røremaskine og rør gæren ud i den lune mælk.
  • Tilføj æg, salt, sødemiddel/sukker og kardemomme til mælken og rør det sammen.
  • Tilsæt melet og ælt dejen til den har samlet sig og slipper skålen. Det tager cirka 5 minutter ved lav hastighed.
  • Skær smøren i små tern og kom dem i dejen. Ælt dejen igen, til den er blank og glat. Det tager yderligere 10 minutter.
  • Lad dejen hæve i røreskålen, et lunt sted, under et fugtigt viskestykke i 1 time.

Pistacie remonce

  • Blend pistacienødderne i en minihakker eller foodprocessor, gerne så fint som muligt. Skrab gerne pistacienødderne ned fra kanterne undervejs, så det bliver så fint blendet som muligt.
  • Riv marcipanen groft og rør det sammen med smør, perfect fit og pistacie til en ensartet masse. Den er nu klar til at blive fyldt i fastelavnsbollerne.

Fortsættelse af bolledej

  • Rul dejen ud til cirka 45×45 og skær dejen i 16 lige store firkanter.
  • Fordel cremen i en klat, på midten af alle 16 firkanter. Placér også en teskefuld marmelade på midten af hver firkant, sammen med cremen.
  • Ønsker du at opgradere pistacie remoncen med lidt chokolade er det nu du skal toppe remoncen med op til en teskefuld mørk chokolade (hakket eller som knapper).
  • Luk fastelavnsbollerne ved at samle hjørnerne på midten, og trykke dejen sammen langs åbningerne, så der ingen huller er i dejen. Herefter samles de nye hjørner så du på den både former bollen.
  • Læg fastelavnsboller på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 45 minutter under en fugtigt viskestykke.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft i mens bollerne hæver.
  • Pensle bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 13-15 minutter.

Noter

Fastelavnsboller er fryseegnet.
Gør følgende:
  • Frys dem ned når de er kølet af og stadig er helt nybagte.
  • Når de skal spises tages de op af fryseren et par timer før, kommes under vandhanen og bages 3 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Herefter pyntes de med glasur og krymmel eller hvad du ønsker, og de er som nybagte.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af fastelavnsboller med pistacie:

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: smør, usaltede pistacienødder, marcipan uden tilsat sukker.
Smagsgiver / Gratis: gær, stødt kardemomme, perfect fit, salt.
Mælk: mini mælk.

Næringsindhold
Fastelavnsboller med pistacie
Indhold per portion (1 stk)
Kalorier (kcal) 310.37 Kalorier fra fedt 168
% Dagligt indtag*
Fedt 18.68g29%
Kulhydrater 26.43g9%
Fibre 8.18g34%
Sukker 1.37g2%
Protein 6g12%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange fastelavnsboller kan du spise?

Selv om de her fastelavnsboller er uden tilsat sukker, er det stadig mest hensigtsmæssigt at nyde dem med måde. Derfor vil jeg anbefale at spise en enkelt, og tælle den som en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Så længe du blot tæller de søde sager med i dagens 3 spisekasser, er det intet problem at nyde dét du har lyst til engang imellem.

Hvad kan du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse efter sense principperne er det en god idé at spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3) som en del af den samlede spisekasse med en fastelavnsbolle.

Det behøver dog ikke at være som et måltid, men kan eksempelvis være grøntsager og protein til morgen eller frokost, og en fastelavnsbolle om eftermiddagen. Bare det går op samlet set på en dag.

Få mere inspiration

  • Brød og boller, Dessert, kage, is og søde sager, Sense opskrifter kage og søde sager, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Citronfromage

Sukkerfri citronfromage uden fløde

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Cashew spread - Smørbar cashewcreme med et strejf af Nespresso kaffeCashew spread - Smørbar cashewcreme med et strejf af Nespresso kaffe

Cashew spread – Smørbar cashewcreme med et strejf af Nespresso kaffe

Jordbær-rabarber kompot

Jordbær-rabarber kompot

Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Citronfromage

Kaffe granola - mocca musli

Kaffe granola – Müsli med et strejf af Nespresso kaffe

Bløde hveder med kardomme. Lækre ristede hveder med smør.

Hveder

Havregrynssmåkager med tranebær

Havregrynssmåkager med tranebær

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.