Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Fastelavnsboller med pistacie

Gå til opskrift Udskriv
Bløde og luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur

Lækre og saftige fastelavnsboller med pistacie remonce. Den søde remonce piftet op med de skønne pistacienødder, så bliver altså ikke bedre. Det skulle da lige være med en generøs klat glasur på toppen.

Jeg har lige siden januar måned, hvor fastelavnsbolle sæsonen blev skudt i gang i alle landets bagerforretninger gået og drømt om en helt specifik variant, som simpelthen ikke har været til at opstøve. Heldigvis er der ingen grund til at lade sig slå ud af det.

Jeg gik derfor i køkkenet for at lave den bedste opskrift på fastelavnsboller med pistacie, både til gavn for dig og mig – Nårh ja, og min nabo og familie som fik lov at testsmage… Men helt ærligt, hvem vil ikke med glæde testsmage gammeldags fastelavnsboller?

Resultatet blev de her bløde, luftige og saftige fastelavnsboller fyldt med pistacie remonce, jeg kom også en teskefuld mørk chokolade ind i nogen af dem, og det blev de bestemt ikke dårligere af. Så er tippet hermed givet videre.

Find flere lækre opskrifter på fastelavnsboller lige her.

Bløde og luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur
Bløde og luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur

Få opskriften på gammeldags fastelavnsboller med pistacie her:

Reklamelinks er markeret med*
Bløde og luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur

Fastelavnsboller med pistacie

5 fra 2 stemmer
Antal: 16 stk
Forberedelse2 t
Tilberedelse15 min
I alt2 t 15 min

Ingredienser

Bolledej

  • 2 dl mini mælk
  • 35 g gær
  • 2 æg
  • 450 g hvedemel*
  • 8 g stødt kardemomme*
  • 30 g perfect fit* (kan erstattes af 50 gram sukker, eller dit foretrukne sødemiddel)
  • 8 g salt
  • 100 g smør

Pistacie remonce

  • 70 g usaltede pistacienødder (jeg køber mine i lidl, de er ristede og usaltede)
  • 150 g marcipan (jeg bruger en Odense marcipan uden tilsat sukker)
  • 150 g smør (den rigtige faste smør i papir indpakning)
  • 90 g perfect fit* (dette kan erstattes af 150g sukker eller din favorit sukkererstatning.)

Desuden

  • æg (til pensling)
  • evt. mørk chokolade (til fyldet – Er ikke regnet med i kalorierne:)

Ideer til pynt: (ikke regnet med i kalorierne)

  • Pynt: glasur
  • krymmel eller andet pynt

Tilberedelse

Bolledej

  • I en lille kasserolle lunes mælken til den er lillefingervarm. Hæld mælken i skålen til din røremaskine og rør gæren ud i den lune mælk.
  • Tilføj æg, salt, sødemiddel/sukker og kardemomme til mælken og rør det sammen.
  • Tilsæt melet og ælt dejen til den har samlet sig og slipper skålen. Det tager cirka 5 minutter ved lav hastighed.
  • Skær smøren i små tern og kom dem i dejen. Ælt dejen igen, til den er blank og glat. Det tager yderligere 10 minutter.
  • Lad dejen hæve i røreskålen, et lunt sted, under et fugtigt viskestykke i 1 time.

Pistacie remonce

  • Blend pistacienødderne i en minihakker eller foodprocessor, gerne så fint som muligt. Skrab gerne pistacienødderne ned fra kanterne undervejs, så det bliver så fint blendet som muligt.
  • Riv marcipanen groft og rør det sammen med smør, perfect fit og pistacie til en ensartet masse. Den er nu klar til at blive fyldt i fastelavnsbollerne.

Fortsættelse af bolledej

  • Rul dejen ud til cirka 45×45 og skær dejen i 16 lige store firkanter.
  • Fordel cremen i en klat, på midten af alle 16 firkanter. Placér også en teskefuld marmelade på midten af hver firkant, sammen med cremen.
  • Ønsker du at opgradere pistacie remoncen med lidt chokolade er det nu du skal toppe remoncen med op til en teskefuld mørk chokolade (hakket eller som knapper).
  • Luk fastelavnsbollerne ved at samle hjørnerne på midten, og trykke dejen sammen langs åbningerne, så der ingen huller er i dejen. Herefter samles de nye hjørner så du på den både former bollen.
  • Læg fastelavnsboller på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 45 minutter under en fugtigt viskestykke.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft i mens bollerne hæver.
  • Pensle bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 13-15 minutter.

Noter

Fastelavnsboller er fryseegnet.
Gør følgende:
  • Frys dem ned når de er kølet af og stadig er helt nybagte.
  • Når de skal spises tages de op af fryseren et par timer før, kommes under vandhanen og bages 3 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Herefter pyntes de med glasur og krymmel eller hvad du ønsker, og de er som nybagte.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af fastelavnsboller med pistacie:

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: smør, usaltede pistacienødder, marcipan uden tilsat sukker.
Smagsgiver / Gratis: gær, stødt kardemomme, perfect fit, salt.
Mælk: mini mælk.

Næringsindhold
Fastelavnsboller med pistacie
Indhold per portion (1 stk)
Kalorier (kcal) 310.37 Kalorier fra fedt 168
% Dagligt indtag*
Fedt 18.68g29%
Kulhydrater 26.43g9%
Fibre 8.18g34%
Sukker 1.37g2%
Protein 6g12%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange fastelavnsboller kan du spise?

Selv om de her fastelavnsboller er uden tilsat sukker, er det stadig mest hensigtsmæssigt at nyde dem med måde. Derfor vil jeg anbefale at spise en enkelt, og tælle den som en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Så længe du blot tæller de søde sager med i dagens 3 spisekasser, er det intet problem at nyde dét du har lyst til engang imellem.

Hvad kan du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse efter sense principperne er det en god idé at spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3) som en del af den samlede spisekasse med en fastelavnsbolle.

Det behøver dog ikke at være som et måltid, men kan eksempelvis være grøntsager og protein til morgen eller frokost, og en fastelavnsbolle om eftermiddagen. Bare det går op samlet set på en dag.

Få mere inspiration

  • Brød og boller, Dessert, kage, is og søde sager, Sense opskrifter kage og søde sager, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Brændte hasselnødder med kanel

Brændte hasselnødder

Morgenmads æbletrifli

Morgenmads æbletrifli – Uden tilsat sukker

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe med bacon og persille

Floedekartofler-med-soed-kartoffel-mariasilje3

Flødekartofler med sød kartoffel

Æbleskiver med fuldkorn

Æbleskiver med fuldkorn

Broccoli fladbrød

Broccoli fladbrød

Galette-med-abrikos-og-rosmarin

Galette med abrikos og rosmarin – Uden tilsat sukker

Edamamesalat-med-appelsin-og-valnoedder_mariasilje

Edamamesalat med appelsin og valnødder

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.