Carpaccio salat
Carpaccio salat er en virkelig lækker opgradering af den traditionelle carpaccio. Jeg ville servere den som forret, en let frokost eller som en del af et tapasbord. Der kommer den virkelig til sin ret.
Kan du godt lige traditionel carpaccio, som består at kalvefilet i helt tynde skiver, toppet med parmesanost, olivenolie, salt og peber. Så vil du helt sikkert også være fan af denne salat med carpaccio.
Vinaigrette er nok en af de mest bruge dressinger i mit køkken, og ikke kun til denne carpaccio salat. Det er super nemt at lave sin egen vinaigrette, den smager skønt og kan varieres ud i det uendelige. Og så passer den altså også til langt de fleste salater. Se eksempelvis denne bønnesalat med sennepsvinaigrette eller verdens bedste jordbærsalat med serano og mozzarella.
Få min opskrift på carpaccio salat her:
Carpaccio salat
Ingredienser
- 200 g bresaola
- 200 g napolitana salat
- ½ stk agurk
- 1 bundt forårsløg
- 35 g pinjekerner
- 2 stk blommer
- lidt parmesan
Vinaigrette
- 2 tsk honning
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk citronsaft
- 5 spsk olivenolie
- salt og peber
Tilberedelse
- Skyl grøntsager og salat grundigt. dup det hele tørt med et rent viskestykke.
- Del agurken på langs, og fjern 'kernerne' (den bløde midte) med en teske. Skær derefter agurken i skiver.
- Skær forårsløgene i skiver.
- Skær blommerne i både.
- Vend salat, agurk, forårsløg og blommer sammen i en skål og fordel det på et pænt fad, eller en skål med lave kanter.
- Åbn pakkerne med bresaola, og del alle kødskiverne i 2. Fold dem til små luftige "roser" og del oven på salaten.
- Rist pinjekernerne på en pande. Fordel de ristede pinjekerner og parmesanost over salaten.
Vinaigrette
- Kom honning, hvidvinseddike og citronsaft i en lille skål og pisk det med en elpisker, imens du tilsætter olivenolie. Det giver en tyk, luftig og cremet vinaigrette.
- Smag til med salt og peber. Fordel vinaigretten over salaten, og server den færdige carpaccio salat.
Sense håndfuldfordeling af carpaccio salat:
Hf 1+2: napolitana salat, agurk, forårsløg, blommer.
Hf 3: bresaola.
Hf 4: intet.
Fedt: pinjekerner, olivenolie, parmesanost.
Smagsgiver / Gratis: honning, hvidvinseddike, citronsaft, salt, peber.
I en portion af denne salat får du ca. to små håndfulde grønt (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), og 3 spsk fedt.
Alt efter størrelsen på dine hænder, har du plads til at supplere med lidt ekstra grøntsager, enten ved siden af, eller i salaten. Du kan evt. halvere nogle cherrytomater og kommer i salaten, det vil passe ret godt til.
Dertil har du plads til en halv håndfuld protein (hf 3), det kan være i form af ekstra kød eller et æg. Samt en håndfuld stivelse (hf 4). Jeg serverede hjemmebagt brød sammen med, og det var virkelig lækkert.
Velbekomme og nyd din carpaccio salat.