Carpaccio salat

carpaccio-salat

Carpaccio salat er en virkelig lækker opgradering af den traditionelle carpaccio. Jeg ville servere den som forret, en let frokost eller som en del af et tapasbord. Der kommer den virkelig til sin ret.

Kan du godt lige traditionel carpaccio, som består at kalvefilet i helt tynde skiver, toppet med parmesanost, olivenolie, salt og peber. Så vil du helt sikkert også være fan af denne salat med carpaccio.

Vinaigrette er nok en af de mest bruge dressinger i mit køkken, og ikke kun til denne carpaccio salat. Det er super nemt at lave sin egen vinaigrette, den smager skønt og kan varieres ud i det uendelige. Og så passer den altså også til langt de fleste salater. Se eksempelvis denne bønnesalat med sennepsvinaigrette eller verdens bedste jordbærsalat med serano og mozzarella.

Carpaccio salat

Carpaccio salat

Få min opskrift på carpaccio salat her:

5 fra 5 stemmer
Carpaccio salat
Forb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
Vinaigrette
  • 2 tsk honning
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk citronsaft
  • 5 spsk olivenolie
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Skyl grøntsager og salat grundigt. dup det hele tørt med et rent viskestykke.

  2. Del agurken på langs, og fjern 'kernerne' (den bløde midte) med en teske. Skær derefter agurken i skiver.

  3. Skær forårsløgene i skiver.

  4. Skær blommerne i både.

  5. Vend salat, agurk, forårsløg og blommer sammen i en skål og fordel det på et pænt fad, eller en skål med lave kanter.

  6. Åbn pakkerne med carpaccio, og del alle kødskiverne i 2. Fold dem til små luftige "roser" og del oven på salaten.

  7. Rist pinjekernerne på en pande. Fordel de ristede pinjekerner og parmesanost (fra carpaccioen) over salaten.

Vinaigrette
  1. Kom honning, hvidvinseddike og citronsaft i en lille skål og pisk det med en elpisker, imens du tilsætter olivenolie. Det giver en tyk, luftig og cremet vinaigrette.

  2. Smag til med salt og peber. Fordel vinaigretten over salaten, og server den færdige carpaccio salat.

Sense håndfuldfordeling af carpaccio salat:

I en portion af denne salat får du ca. to små håndfulde grønt (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), og 3 spsk fedt.

Alt efter størrelsen på dine hænder, har du plads til at supplere med lidt ekstra grøntsager, enten ved siden af, eller i salaten. Du kan evt. halvere nogle cherrytomater og kommer i salaten, det vil passe ret godt til.

Dertil har du plads til en halv håndfuld protein (hf 3), det kan være i form af ekstra kød eller et æg. Samt en håndfuld stivelse (hf 4). Jeg serverede hjemmebagt brød sammen med, og det var virkelig lækkert.

Velbekomme og nyd din carpaccio salat.

Hf 1+2: napolitana salat, agurk, forårsløg, blommer.
Hf 3: kalvefilet fra carpaccioen.
Hf 4: intet.
Fedt: pinjekerner, olivenolie, parmesanost.
Smagsgiver / Gratis: honning, hvidvinseddike, citronsaft, salt, peber.

Carpaccio salat


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

6
Skriv en kommentar

avatar

3 Kommentartråde
3 Trådsvar
0 Følgere
 
Mest bemærkede kommentar
Mest populære kommentartråd
  Tilmeld dig  
Nyeste Ældste De fleste stemte
Underret om
Lullumut
Gæst

Mums hvor lækkert. Det har jeg da aldrig tænkt på, men det ser mega lækkert ud. Og det skal da selvfølgelig prøves med blomme! 🙂

Karen
Gæst
Karen

Tak for alle dine dejlige opskrift. De har liget mig en masse mod på at lave sund mad igen.

Tekla
Gæst

Nøj det ser lækkert ud!
Hvis nu jeg ikke kan finde blommer (de er jo ikke tilgængelige hele året) Hvad vil du så anbefale at bruge i stedet?