Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Carpaccio salat

Carpaccio salat

Carpaccio salat er en virkelig lækker opgradering af den traditionelle carpaccio. Jeg ville servere den som forret, en let frokost eller som en del af et tapasbord. Der kommer den virkelig til sin ret.

Kan du godt lige traditionel carpaccio, som består at kalvefilet i helt tynde skiver, toppet med parmesanost, olivenolie, salt og peber. Så vil du helt sikkert også være fan af denne salat med carpaccio.

Vinaigrette er nok en af de mest bruge dressinger i mit køkken, og ikke kun til denne carpaccio salat. Det er super nemt at lave sin egen vinaigrette, den smager skønt og kan varieres ud i det uendelige. Og så passer den altså også til langt de fleste salater. Se eksempelvis denne bønnesalat med sennepsvinaigrette eller verdens bedste jordbærsalat med serano og mozzarella.

Carpaccio salat
Carpaccio salat 3

Carpaccio salat
Carpaccio salat

Få min opskrift på carpaccio salat her:

Reklamelinks er markeret med*
Carpaccio salat 7

Carpaccio salat

4.12 fra 9 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
I alt15 min

Ingredienser

  • 200 g bresaola
  • 200 g napolitana salat
  • 1/2 stk agurk
  • 1 bundt forårsløg
  • 35 g pinjekerner
  • 2 stk blommer
  • lidt parmesan

Vinaigrette

  • 2 tsk honning
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk citronsaft
  • 5 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl grøntsager og salat grundigt. dup det hele tørt med et rent viskestykke.
  • Del agurken på langs, og fjern 'kernerne' (den bløde midte) med en teske. Skær derefter agurken i skiver.
  • Skær forårsløgene i skiver.
  • Skær blommerne i både.
  • Vend salat, agurk, forårsløg og blommer sammen i en skål og fordel det på et pænt fad, eller en skål med lave kanter.
  • Åbn pakkerne med bresaola, og del alle kødskiverne i 2. Fold dem til små luftige "roser" og del oven på salaten.
  • Rist pinjekernerne på en pande. Fordel de ristede pinjekerner og parmesanost over salaten.

Vinaigrette

  • Kom honning, hvidvinseddike og citronsaft i en lille skål og pisk det med en elpisker, imens du tilsætter olivenolie. Det giver en tyk, luftig og cremet vinaigrette.
  • Smag til med salt og peber. Fordel vinaigretten over salaten, og server den færdige carpaccio salat.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldfordeling af carpaccio salat:

Hf 1+2: napolitana salat, agurk, forårsløg, blommer.
Hf 3: bresaola.
Hf 4: intet.
Fedt: pinjekerner, olivenolie, parmesanost.
Smagsgiver / Gratis: honning, hvidvinseddike, citronsaft, salt, peber.

I en portion af denne salat får du ca. to små håndfulde grønt (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), og 3 spsk fedt.

Alt efter størrelsen på dine hænder, har du plads til at supplere med lidt ekstra grøntsager, enten ved siden af, eller i salaten. Du kan evt. halvere nogle cherrytomater og kommer i salaten, det vil passe ret godt til.

Dertil har du plads til en halv håndfuld protein (hf 3), det kan være i form af ekstra kød eller et æg. Samt en håndfuld stivelse (hf 4). Jeg serverede hjemmebagt brød sammen med, og det var virkelig lækkert.

Velbekomme og nyd din carpaccio salat.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Kød og fjerkræ, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Rabarberkylling
Rabarberkylling i karry
Vegetar-frikadeller-med-bulgur-og-feta_MariaSilje
Vegetar frikadeller med bulgur og feta
Butter-chicken-med-ekstra-groentsager2
Butter chicken med ekstra grøntsager
Lun-salat-med-rabarber-spinat-og-feta
Lun salat med rabarber, spinat og feta
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg elsker at lade mig inspirere til at spise flere lækre salater og flere grøntsager i al almindelighed 😁

Jeg kombinerer det gerne med lidt kød, for at få proteiner nok. Ellers har jeg ikke en ærlig chance for at nå det daglige indtag af 100g ren protein 😬

Hvem inspirerer dig, til at spise flere spændende salater og grøntsager? 

#salat #grønkål #grønkålssalat #grøntsager #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
En mexikansk inspireret klassiker, kylling fajita 😁

Jeg spiser det altid med hvidløgsris og limedressing, og toppet med friske koriander. Det er virkelig nem aftensmad, som passer sig selv, og er klar på 30 minutter.

Hvad er din yndlings mexi-inspirerede ret?

#fajita #kyllingfajita #chickenfajita #kylling #peberfrugt #majs #løg #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Med mere end 5 gange så mange stemmer vandt mørbradgryden med blomkålssauce over blomkålssalaten 😁

Blomkålssalaten slipper i dog ikke for, men nu får i denne skønne og lidt sundere mørbradgryde i første omgang 😉

Det er den gryderet jeg har spist Aller mest af igennem mit 27 år lange liv, og jeg er stadig lige så glad for en god mørbradgryde som jeg altid har været 😍

I denne version er flødesaucen skiftet ud med en cremet og lækker blomkålssauce, uden at gå på kompromis med smagen.

Opskriften er netop lagt online på min blog (mariasilje.dk)

#mørbradgryde #mørbrad #blomkålssauce #blomkål #blomkålssovs #gryderet #gryderetter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Kylling satay serveret med peanutsauce er blevet en af mine klare favoritter herhjemme 😁

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Jeg har netop taget sådan en portion spyd op af fryseren, som vi skal ha’ til aftensmad 😁

Hvad skal du ha’ at spise til aften?

#kylling #kyllingespyd #satay #sataychicken #peanutsauce #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu