Blomkålssalat med rygeost
Lækker sprød blomkålssalat med rygeost – vendt i en skøn og cremet rygeostdressing. Det er virkelig en dejlig kombination.
Kombinationen af blomkål og rygeost, er virkelig lækker. Jeg synes at salaten egner sig rigtig godt som tilbehør, både til frokost og aftensmad. Den er også god til sommerens mange grill middage, hvor røgsmagen fra rygeosten spiller særligt godt sammen med alle de grillede lækkerier, du ellers finder på at servere.
Rygeost kan godt dele vandene lidt. Selv lærte jeg først at spise rygeost for et par år siden. Det er jo næsten obligatorisk, når nu jeg har holdt sommerferie på Fyn, det meste af mit liv. Men bedre sent end aldrig, og nu er jeg heldigvis pjattet med den skønne røgsmag, som rygeost tilføjer til maden.
Kærlighed til blomkål
De som kender mig, ved at jeg har en ret stor kærlighed til blomkål. Jeg synes at blomkål er fantastisk fordi det er en meget mild grøntsag. Den passer bare rigtig godt, i så mange retter. Hvis du gerne vil have inspiration til at spise mere blomkål, har jeg samlet nogle af mine blomkåls-favoritter her. Jeg lover at der er andet en salat med blomkål, der er blandt andet også kylling i karry, bagt blomkål og en masse andre spændende ting.
Få opskriften på blomkålssalat med rygeost her:
Blomkålssalat med rygeost
Ingredienser
- ½ blomkål
- 2 håndfulde rucola
- 1 bundt grønne asparges
- 1 avocado
- 1 dl skyr
- 2 spsk rygeost
- 2 tsk citronsaft
- lidt sesamfrø
- salt og peber
Tilberedelse
- Skyl blomkålen, del den i grove buketter og skær det i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern hvis du har et. Læg blomkålen op i en skål.
- Skyl rucola og asparges, skær aspargesene i skiver og bland det sammen med blomkålen.
- Rør en dressing af skyr, rygeost, citronsaft, salt og peber. Vend den sammen med grøntsagerne. Og anret salaten i en skål eller på et fad.
- Skær avocadoen i skiver, og fordel dem oven på salaten, drys med lidt sesam oven på avocadoskiverne.
- Velbekomme!
Sense håndfuldsfordeling af blomkålssalat med rygeost:
Hf 1+2: blomkål, rucola, friske grønne asparges
Hf 3: skyr, rygeost
Hf 4: intet
Fedt: avocado, sesamfrø
Smagsgiver / gratis: citronsaft, salt, peber
Jeg synes at en portion, svarende til en fjerdedel af blomkålssalaten er fornuftigt, og dækker to håndfulde grøntsager (hf 1+2) Det kan variere lidt, afhængigt af, hvor store hænder du har, men brug din sunde fornuft, så går du ikke helt galt i byen.
Du får ca 2 spsk fedt fra avocado og sesam, og en lille smule protein (hf 3) fra skyr og rygeost.
For en fyldt spisekasse, bør du tilføje en lille håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og en spsk fedt.