Bagt blomkål med pistacie nødder

Bagt blomkål med pistacie nødder og farve krydderier

Bagt blomkål med pistacienødder er en smagfuld og sund lun salat, den er mellemøst-inspireret og smager afsindig lækkert sammen med ovn kartofler og kylling. Salaten kombinerer det bedste fra begge verdener. Denne salat er ikke kun utrolig velsmagende, men den er også fyldt med fibre, der gør den til et fremragende valg for dig, der ønsker at spise sundt uden at gå på kompromis med smagen.

Blomkål er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange måder, men bagning bringer virkelig dens naturlige sødme og nøddeagtige smag frem. Når blomkålen bages, udvikler den en dejlig sprød tekstur på ydersiden, mens den forbliver blød og saftig indvendig. Pistacienødderne tilføjer en ekstra dimension til retten med deres knasende tekstur og rige smag. Kombinationen af blomkålen, de varme krydderier, den søde honnig, syrlige citron, aromatiske og søde tranebær, friske persille og de saltede pistacie nødder skaber en salat, der er både delikat og tilfredsstillende.

Udover at smage fantastisk er bagt blomkål med pistacienødder også en sund ret. Blomkål er rig på vitaminer, mineraler og fibre, hvilket gør den god for fordøjelsen. Samtidig er pistacienødder en god kilde til sunde fedtstoffer og antioxidanter.

Bagt blomkål med pistacienødder er også en utrolig alsidig ret, der kan serveres som tilbehør eller som en let hovedret. Den kan nemt tilpasses forskellige kostbehov, hvilket gør den ideel til både som tilbehør til et vegetarisk eller endda vegansk måltid hvis du blot udskifter honning med fx. agavesirup.

Bagt blomkål med pistacie nødder og farve krydderier
Bagt blomkål med pistacie nødder og farve krydderier
Bagt blomkål med pistacie nødder og farve krydderier

Få opskriften på bagt blomkål med pistacie nødder her:

Bagt blomkål med pistacienødder og farve krydderier

Bagt blomkål med pistacie nødder

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Topping

  • 1 håndfuld persille (hakket)
  • 2 spsk saltede pistacienødder (hakket)
  • 2 spsk tørrede tranebær (eller dadler, figner, abrikoser eller lign.)

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skyl blomkålet og del det i mindre buketter, er buketterne store kan de fx. halveres.
  • Vend blomkålsbuketterne med olie, honning, citronsaft, spidskommen, kardemomme og salt. Fordel blomkålen i et fad og bag det ca. 25 minutter til det er gyldent.
  • Top den bagte blomkål med hakket persille, hakkede pistacienødder og tørrede tranebær. Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af bagt blomkål med pistacie:

Hf 1+2: blomkål, rødløg, persille.
Hf 3: intet.
Hf 4: tørrede tranebær.
Fedt: olivenolie, pistacie nødder.
Smagsgiver / Gratis:stødt spidskommen, stødt kardemomme, citronsaft, flydende honning, salt.

Hvor meget kan du spise?

Du kan fint spise hvad der svarer til 2 håndfulde, og tælle det som 2 håndfulde grøntsager (hf 1+2), samt 1 spsk fedt.

Dertil kan du selv supplere med en håndfuld protein (hf 3), 1 håndfuld stivelse (hf 4) og op til to spiseskefulde fedt.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments