Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Varmrøget laksemousse med fennikel

Gå til opskrift Udskriv
Portionsanrettet laksemousse med varmrøget laks. Pyntet med dild og serveret med salat og brød.

Varmrøget laksemousse med fennikel, peberfrugt og dild er en virkelig lækker, smagfuld mousse af laks. Den er sindsygt nem at lave, og smager samtidig virkelig skønt. Et sandt hit, hvis du spørger mig.

Servér laksemoussen som forret til gæsterne eller nyd den til frokost, brunch eller kom den inden i en lækker sandwich. Den er også virkelig lækker at komme oven på en spinatvaffel (eller imellem to vafler som en sandwich. Uanset hvordan du serverer den, er den drønlækker.

Det er bestemt ingen hemmelighed, at jeg har en ret stor forkærlighed for laks, sådan helt generelt. Både stegt, ovnbagt, grillet, dampet, varmt og koldt. Dog er det særligt den røgede af slagsen der ofte er på frokostmenuen herhjemme. Er du lige så glad for den lyserøde fisk som jeg, finder du alle mine smækre lakse-opskrifter lige her.

Portionsanrettet laksemousse med varmrøget laks. Pyntet med dild og serveret med salat og brød.
Portionsanrettet laksemousse med varmrøget laks. Pyntet med dild og serveret med salat og brød.
Reklamelinks er markeret med*
Portionsanrettet laksemousse med varmrøget laks. Pyntet med dild og serveret med salat og brød.

Varmrøget laksemousse med fennikel

5 fra 2 stemmer
Antal: 4 portioner
Tilberedelse10 min
Hviletid2 t
I alt2 t 10 min

Ingredienser

  • 200 g varmrøget laks
  • 100 g philadelphia light
  • 80 g creme fraiche 5%
  • 40 g rød peberfrugt
  • 30 g fennikel
  • 10 g dild
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 blade husblads
  • salt og peber

Dertil: (dette er ikke medregnet i kalorierne)

  • godt brød
  • fint snittet fennikel
  • ruccola
  • frisk dild

Tilberedelse

  • Læg husbladsen i blød i lidt koldt vand. (ønsker du ikke en fast mousse, men istedet en laksesalat, kan ud blot undlade husblassen)
  • Imens skylles peberfrugt og fennikel.Skær begge dele i små tern. Skyl også dilden og hak den fint.
  • Kom den varmrøgede laks i en skål findel den med en gaffel. Tilføj philadelphia light og creme fraiche 5%, rør det godt sammen.
  • Tilføj peberfrugt, fennikel og dild til laksemassen.
  • Klem vandet ud af den udblødte husblads, kom det op i en lille kasserolle og smart det ved lav varme.
  • Når husbladsen er smeltet tages kasserollen af varmen. Køl husbladsen langsomt ned ved at røre citronsaften sammen med husbladsen, Kom herefter lidt af laksemoussen i kassenrollen og rør det godt sammen.
  • Kom kasserolles indhold tilbage i skålen med den kolde laksemousse og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber.
  • Fordel laksemoussen i 4 små forme eller portionsskåle og til det på køl i minimun 2 timer.
  • Servér den færdige mousse med lækkert brød og en lille salat af ruccola, fennikel og dild.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af varmrøget laksemousse

Hf 1+2: rød peberfrugt, fennikel, dild.
Hf 3: varmrøget laks, philadelphia light.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Mælkedressing: Cremefraiche 5%
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, husblads, salt, peber.

Næringsindhold
Varmrøget laksemousse med fennikel
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 202.25 Kalorier fra fedt 119
% Dagligt indtag*
Fedt 13.25g20%
Kulhydrater 4.25g1%
Fibre 0.5g2%
Sukker 1.25g1%
Protein 16.25g33%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget laksemousse kan du spise?

Du kan fint spise en fjerdedel af hele portionen (1/4) og tælle den som en lille smule grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og to spiseskefulde mælkedressing.

Du kan også vælge at spise halvdelen af laksemoussen og tælle den som en kvart håndfuld grøntsager, en hel håndfuld protein og 4 spsk mælkedressing (du har to til rådighed pr måltid, så her bør du gemme to fra dagen øvrige måltider.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af én portion varmrøget laksemousse kan du selv supplerer med lige knap 2 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 1-3 spiseskefulde fedt. Det kunne eksempelvis være i form at en dejlig hovedret efterfølgende.

Vælger du at spise halvdelen af den færdige mousse, kan du selv supplerer op med halvanden håndfuld grøntsager(hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) samt 1-3 spiseskefulde fedt.

Få mere inspiration

  • Fisk og skaldyr, Forår, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter med fisk og skaldyr, Sense opskrifter morgenmad, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Comment
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Thai inspireret mørbradgryde med peanuts, rød karry og peberfrugt.

Thai inspireret mørbradgryde

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Syltede rødløg

Syltede rødløg

Nem hummus med spidskommen og hvidløg

Carpaccio salat

gulerodskage smoothie

Gulerodskage smoothie – vegansk og uden tilsat sukker

Blomkaalssalat-med-rygeost_mariasilje4

Blomkålssalat med rygeost

bøf stroganoff

Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.