Varmrøget laksemousse med fennikel
Varmrøget laksemousse med fennikel, peberfrugt og dild er en virkelig lækker, smagfuld mousse af laks. Den er sindsygt nem at lave, og smager samtidig virkelig skønt. Et sandt hit, hvis du spørger mig.
Servér laksemoussen som forret til gæsterne eller nyd den til frokost, brunch eller kom den inden i en lækker sandwich. Den er også virkelig lækker at komme oven på en spinatvaffel (eller imellem to vafler som en sandwich. Uanset hvordan du serverer den, er den drønlækker.
Det er bestemt ingen hemmelighed, at jeg har en ret stor forkærlighed for laks, sådan helt generelt. Både stegt, ovnbagt, grillet, dampet, varmt og koldt. Dog er det særligt den røgede af slagsen der ofte er på frokostmenuen herhjemme. Er du lige så glad for den lyserøde fisk som jeg, finder du alle mine smækre lakse-opskrifter lige her.
Varmrøget laksemousse med fennikel
Ingredienser
- 200 g varmrøget laks
- 100 g philadelphia light
- 80 g creme fraiche 5%
- 40 g rød peberfrugt
- 30 g fennikel
- 10 g dild
- 2 spsk citronsaft
- 2 blade husblads
- salt og peber
Dertil: (dette er ikke medregnet i kalorierne)
- godt brød
- fint snittet fennikel
- ruccola
- frisk dild
Tilberedelse
- Læg husbladsen i blød i lidt koldt vand. (ønsker du ikke en fast mousse, men istedet en laksesalat, kan ud blot undlade husblassen)
- Imens skylles peberfrugt og fennikel.Skær begge dele i små tern. Skyl også dilden og hak den fint.
- Kom den varmrøgede laks i en skål findel den med en gaffel. Tilføj philadelphia light og creme fraiche 5%, rør det godt sammen.
- Tilføj peberfrugt, fennikel og dild til laksemassen.
- Klem vandet ud af den udblødte husblads, kom det op i en lille kasserolle og smart det ved lav varme.
- Når husbladsen er smeltet tages kasserollen af varmen. Køl husbladsen langsomt ned ved at røre citronsaften sammen med husbladsen, Kom herefter lidt af laksemoussen i kassenrollen og rør det godt sammen.
- Kom kasserolles indhold tilbage i skålen med den kolde laksemousse og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber.
- Fordel laksemoussen i 4 små forme eller portionsskåle og til det på køl i minimun 2 timer.
- Servér den færdige mousse med lækkert brød og en lille salat af ruccola, fennikel og dild.
Sense håndfuldsfordeling af varmrøget laksemousse
Hf 1+2: rød peberfrugt, fennikel, dild.
Hf 3: varmrøget laks, philadelphia light.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Mælkedressing: Cremefraiche 5%
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, husblads, salt, peber.
Hvor meget laksemousse kan du spise?
Du kan fint spise en fjerdedel af hele portionen (1/4) og tælle den som en lille smule grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og to spiseskefulde mælkedressing.
Du kan også vælge at spise halvdelen af laksemoussen og tælle den som en kvart håndfuld grøntsager, en hel håndfuld protein og 4 spsk mælkedressing (du har to til rådighed pr måltid, så her bør du gemme to fra dagen øvrige måltider.
Hvad kan du spise ved siden af?
Ved siden af én portion varmrøget laksemousse kan du selv supplerer med lige knap 2 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 1-3 spiseskefulde fedt. Det kunne eksempelvis være i form at en dejlig hovedret efterfølgende.
Vælger du at spise halvdelen af den færdige mousse, kan du selv supplerer op med halvanden håndfuld grøntsager(hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) samt 1-3 spiseskefulde fedt.