Tunmousse med cremefraiche, rødløg og purløg

by Maria Silje-
tunmousse-med-cremefraiche

Jeg eeeeeeeelsker tunmousse! Ofte når jeg spiser på cafe, vælger jeg en salat med tunmousse, det smager bare altid fantastisk. Jeg er fan af at lave det selv også, da tunen ellers godt kan være reeeet tør at spise.
Det er samtidig en lækker forret når der kommer gæster.

Opskrift: (2 personer som hovedret/4 personer som forret)
2 dåser tun
3 blade husblas
300g creme fraiche 6%
1 rødløg
2 spsk hakket purløg
1 tsk friskpresset citronsaft
1/4 tsk peber
1 tsk groft salt

Fremgangsmåde:
Åben tunen og klem vand/olie fra.
Læg husblads i blød i koldt vand o ca 5 min.
Pil og hak løget fint.
Kom tun, creme fraich, citron, løg, purløg salt ognpeber op i en skål, og rør den grundigt sammen med en gaffel
Tag husblasen op af vandet, klem den fri for overskydende vand og smelt den i en tykbundet tryse ved svag varme. Afkøl husblasen med lidt af tunblandingen, og vend derefter resten af den afkølede husblas i tunblandingen.
Hæld tunmoussen i en form, og stil dem tildækket i køleskabet, til den har sat sig. Det tager ca 4-5 timer

SENSE:
Pr person
Hf1+2: 1/2 rødløg, 1 spsk purløg
Hf3: 1 dåse tun
Mælkeprodukt: 1,5 dl cremefraiche 6%
Smagsgiver: Citronsaft, salt og peber
Frit: Husblas


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »