Sukkerfri julesmåkager med kanel og mandler
Sprøde og lækre sukkerfri julesmåkager med kanel, er ikke helt traditionelle. Det ændre dog ikke på, at de smager rigtig godt, og er virkeligt nemme at lave.
For mig er kanel uden tvivl noget jeg forbinder med jul. Det er en af de julekrydderier jeg holder aller mest af. Både i bagværk, i varm kakao og i salte retter.
I de salte retter, holder jeg meget af, at bruge kanel når jeg laver marokkansk kylling, det giver en helt særlig fornemmelse af de varme krydderier og tørrede frugter, som smager så skønt i kombination med salte sager.
Jeg holder selvfølgelig også meget af, at bruge kanel i det søde køkken, både når det drejer sig om de sprøde sukkerfri julesmåkager, og når det kommer til denne cremede gulerodskage smoothie, eller en svampet og virkelig godt bagt grød med figner og tahin. Uanset hvor det bruges, synes jeg at kanel får tankerne hen på efterår og vinter, og helt særligt jul.
Få opskriften på Sukkerfri julesmåkager her:
Sukkerfri julesmåkager med kanel og mandler
Ingredienser
- 3 æggehvider
- 200 g sukrin melis*
- 300 g mandelmel
- 2 spsk stødt kanel*
- 1 knsp salt
Tilberedelse
- Pisk æggehviderne med salt og sukrin melis, til de er helt hvide og luftige.
- Vend mandelmel og kanel forsigtigt, men grundigt, sammen med de piskede æggehvider.
- Fordel dejen med en våd spiseske på en bageplade, beklædt med bagepapir, så du har ca 24 klatter.
- Derefter trykker du dem fladere, så de bliver omkring 7 mm tykke.
- Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmeluft i 15-20 minutter, til de er pæne gyldne.
- Lad dem køle af, og nyd dem bagefter sammen med en du holder af.
Sense håndfuldsfordeling af sukkerfri julesmåkager
Hf 1+2: intet.
Hf 3: æggehvide.
Hf 4: intet.
Fedt: mandler.
Smagsgiver / Gratis: sukrin melis, kanel, salt.
Hvor mange julesmåkager kan du spise?
Jeg tæller én småkage som en enkelt spiseskefuld fedt. På den måde kan du spise 3 sukkerfri julesmåkager til en spisekasse, og tælle som 3 spiseksefulde fedt.
Hvad bør du spise ved siden af?
Ved siden af bør du sørge for at få rigtig mad. Gerne to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4).