Rabarber crumble med havregryn og kokos
Rabarber crumble med havregryn og kokos er en skøn kage der både fungerer super godt til eftermiddagskaffe, som dessert eller som det søde element til sommerens brunch. Og så er det én af mine yndlingsretter med rabarber.
Kombinationen af rabarberens unikke syrlighed med crumbletoppens sprøde og og søde smag er noget helt for sig selv. Samtidig er den mega nem at lave og tager altså ingen tid at forberede..
Rabarber crumble med havregryn kan serveres alene eller med creme fraiche, en kugle vaniljeis eller flødeskum for at afbalancere syrligheden med sødmen. Den er en perfekt afslutning på forårs- og sommermåltider, og den varme, dejlige duft, der fylder køkkenet under bagningen, er en fryd i sig selv.
Tips til en god rabarber crumble
Havregryn – Havregrynene i crumbletoppen giver en virkelig god smag, om du bruge grovvalsede eller finvalsede havregryn er helt op til dig, jeg bruger altid finvalsede da det er dem jeg bedst kan lide.
Kokos – Har du ikke orøvet at tilføje kokosmel til din rabarber crumble skal du helt sikker prøve det, den søde aromatiske kokossmag er virkelig lækker med de syrlige rabarber.
Kartoffelmel – Jeg kan godt lide at vende mine rabarber med en lille smule kartoffelmel, det gør at der ikke er helt så meget saft i bunden, men at den bliver jævnet lidt. Det er altså ikke livsnødvendigt med jeg synes det er lækkert.
Bær – vil du give din rabarber crumble et twist kan du tilføje til jordbær eller hindbær sammen med rabarberne i dit fad. Tilføj gerne lidt ekstra kartoffelmel, da bær væsker lidt mere.
Nødder – Du kan også prøve at tilføje lidt hakkede nødder på toppen af din crumble, fx. mandler, hasselnødder eller valnødder.
Få opskriften på rabarber crumble med havregryn og kokos her:
Rabarber crumble med havregryn og kokos
Ingredienser
- 600 g rabarber
- 80 g sukker
- 10 g vaniljesukker
- ½ spsk kartoffelmel
Dertil (ikke medregnet i kalorierne)
- cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
Tilberedelse
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skyl og skær dine rabarber i ca. 1 cm tykke skiver.
- Kom rabarberne i et tærtefad og vend dem med sukker, vaniljesukker og kartoffelmel.
Crumble
- Bland hvedemel, havregryn, kokosmel, sukker og smør. Smuldr det sammen med fingrene til du har en jævn crumble, så smøren er fordelt jævnt og der ikke er noget tørt tilbage.
- Fordel crumble oven på rabarberne og bag kagen i 20 minutter ved 180 grader varmluft.
- Servér kagen lun eller afkølet med kold creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
sense håndfuldsfordeling af rabarber crumble med kokos
Hf 1+2: rabarber.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel, havregryn.
Fedt: smør, kokosmel.
Smagsgiver / gratis: sukker, vaniljesukker.
Hvor meget rabarber crumble med havregryn kan du spise?
Ét stykke kage svarende til 1/6 af den færdige kage svarer kaloriemæssigt ca. til én spisekasse, du kan derfor tælle den som en af dagen 3 spisekasser, eller du kan vælge at nyde et stykke ud over spisekasserne, velvidende at det giver ekstra kalorier dén dag. Ingen af valgene er mere rigtigt end det andet, bare man er bevidst om at tage valget.