Persillepesto med solsikkekerner

Pesto med persille og solsikkekerner

Hjemmelavet persillepesto med solsikkekerner er virkelig nemt og enkelt at lave, den smager dejligt, og så er persille altså bare lækkert til alle former for kød og fisk.

Jeg kan ret godt lide at lave min egen pesto, det tager nemlig ingen tid, og jeg kan tilpasse smagen som jeg har lyst til. Den pesto jeg laver oftest, er denne med persille. Ganske enkelt fordi jeg bare er helt vild med den, og det giver et dejligt pift til maden.

Jeg kan også rigtig godt lide at blande pesto med græsk yoghurt, og lave en lækker krydderdip. Og det smager faktisk også rigtig godt hvis du bruger blandingen af pesto og græsk yoghurt til din pasta- eller kartoffelsalat. Det bliver da bare ikke nemmere.

Prøv også opskriften på min favorit ramsløgpesto, som tilmed er en virkelig god værtindegave.

Kig også forbi hos min kollega Bianca, som har opskriften på en lækker hjemmelavet tomatpesto af friske tomater.

Få opskriften på persillepesto med solsikkekerner her:

Nem persillepesto

Persillepesto med solsikkekerner

5 fra 7 stemmer
Antal: 270 g
Tilberedelse5 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

Tilberedelse

  • Rist solsikkekernerne let gyldne på en tør pande, det giver en rigtig dejlig smag.
  • Skyl persillen, og kom den i en blender eller en minihakker sammen med olivenolie, ristede solsikkekerner og evt. hvidløg hvis du ønsker det i.
  • Blend pestoen til du den ønskede konsistens.
  • Smag persillepestoen til med salt, peber og citronsaft.

Noter

  • Pestoen holder fint i 4-5 dage i en lufttæt beholder i køleskabet.
  • Du kan sagtens fryse den færdige persillepesto i små portioner, så har du altid hjemmelavet pesto når du skal bruge det.
  • Det smager rigtig dejligt at røre persillepesto med græsk yoghurt, skyr eller creme fraiche. Det kan bruges som dip, dressing eller til en pasta- eller kartoffelsalat.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af persillepesto med solsikkekerner:

Hf 1+2: persille, hvidløg.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie, solsikkekerner.
Smagsgiver / gratis: citronsaft, salt, peber.

Næringsindhold
Persillepesto med solsikkekerner
Indhold per portion (10 g)
Kalorier (kcal) 44.74 Kalorier fra fedt 40
% Dagligt indtag*
Fedt 4.4g7%
Kulhydrater 0.7g0%
Protein 0.51g1%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget persillepesto kan du spise?

Pesto er en rigtig god, og smagfuld fedtkilde. Det er nemt at tælle både den hjemmelavede- og den færdig købte peso. I følge sense principperne tælles pesto nemlig som fedt, og det betyder at du med god samvittighed kan tælle den med i dine 1-3 spiseskefulde fedt til hver spisekasse.

Du skal dog huske at varieret dine fedtkilder, da nogle er mere kalorietætte end andre, og varierer du fedtkilderne vil du dermed ramme et fornuftigt kalorieindtag hen over dagen.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af din persillepesto har du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4) til rådighed for at ende op med en fuld spisekasse efter sensemodellen.

Del med nogen du holder af
5 from 7 votes (7 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments