Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Pasta med spinat, kylling og tomat

Pasta med spinat, kylling og tomat

En dejlig cremet pasta med spinat, kylling og tomat. Den smager virkelig dejligt, og er ganske nem at lave.

Min mand, elsker alle former for pastaretter, gerne pasta med spinat, og det er ofte hans forslag, når jeg spørger hvad han har lyst til at jeg skal lave til aftensmad. Jeg har fået sat min kreativitet på prøve et par gange, da det ikke er pastaretter jeg har lavet så meget. Men forleden dag, fik jeg lavet en som var virkelig lækker. Vi spiste den faktisk to dage i træk.. Er du til spicy mad, kan du bruge lidt cayenne peber, det passer ret godt til denne pastaret.

Pasta med spinat, kylling og tomat
Pasta med spinat, kylling og tomat

Hvis du var vild med denne pasta opskrift, men også gerne vil prøve en endnu lettere pastaret, så kan du eventuelt prøve en “one pot” opskrift. Min veninde Maria har lavet en rigtig god opskrift på one pot pasta med kylling, som du kan finde lige her.

Jeg har også selv flere forskellige skønne pastaretter her på bloggen, og du finder dem alle sammen, ved at klikke lige her. Der er blandt andet en pasta med spinat og laks, en pasta med kylling kokosmælk og parmesan og pasta med kødboller i cremet tomatsovs. Så der burde være lidt til enhver smag.

Få opskriften på pasta med spinat her:

Reklamelinks er markeret med*
Pasta med spinat, kylling og tomat 4

Pasta med spinat, kylling og tomat

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse8 min
Tilberedelse12 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 400 g fuldkornspasta
  • 400 g kyllingefilet
  • 100 bacon i tern
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 450 g frossen helbladet spinat
  • 1/4 liter cremefine 7% (kan erstattes af anden madlavningsfløde eller piskefløde)
  • 140 g tomatpure
  • 1 spsk olivenolie*
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint, og brund det godt af på en pande med lidt olie.
  • Skær kyllingen i mindre og mundrette stykker, og mariner dem i tomatpure, olivenolie, salt, peber og citronsaft, lad det trække i 1-2 timer.
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. 
  • Steg baconen sprød.
  • Kom kyllingen på stegepanden sammen med baconen. Steg kyllingen (sørg for at få alt marinaden med når du steger) og tilføj spinaten.
  • Når spinaten er helt optøet tilsættest fløden og det bringes i kog, og smages til med ekstra salt og peber.
  • Vend kylling, spinat og sovs sammen med pastaen, og server straks. Spis gerne nogle lækre gnavegrøntsager til.

Køkkenudstyr

  • Skærebræt*
  • Kokkekniv*
  • Gryde*
  • Sliplet pande*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af pasta med spinat

Hf 1+2: frossen helbladet spinat, tomat pure, løg, hvidløg.
Hf 3: kyllinge inderfillet, bacon i tern.
Hf 4: fuldkornspasta.
Fedt: cremefine 7%, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, salt, peber.

Næringsindhold
Pasta med spinat, kylling og tomat
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 726.5 Kalorier fra fedt 207
% Dagligt indtag*
Fedt 23g35%
Kulhydrater 73g24%
Fibre 7g29%
Protein 47g94%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget pasta kan du spise?

Denne pastaret findeholder for meget pasta og for lidt spinat, til at skabe en fornuftig spisekasse efter sense tallerkenmodellen.

Det skal du ikke lade dig skræmme af, det kan nemlig sagtens lade sig gøre alligevel. Jeg ville undlade stivelsen (hf 4) til morgenmad eller frokost, og på den måde er der plads til en ekstra håndfuld stivelse (hf 4) til aftensmaden.

Det giver samlet set en spisekasse på 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), to håndfulde stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af retten kan du vælge at tage en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), eller du kan vælge at tage en halv håndfuld ekstra grøntsager (hf 1+2) til det måltid hvor du undlader stivelsen (hf 4).

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Kød og fjerkræ
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Pasta med kylling og chorizo
Pasta med kylling og chorizo
Spansk tortilla med chorizo
Spansk tortilla med chorizo
Proteinpandekager
Proteinpandekager med hytteost
Tunmousse med cremefraiche og rødløg
Tunmousse med cremefraiche og rødløg
Open
Pasta er en utroligt nem og billig spise, og det er formentlig én af grundene til at pastaretter er så populært på middagsbordet 😄

En anden grund er, at det smager rigtig dejligt, og er virkelig nemt at variere ud i det uendelige. Hvem har ikke lavet kreative pastaretter med varierende resultat, efter at man flyttede hjemmefra? 😅

Jeg kan i hvertfald ikke sige mig helt fri fra det. De fleste endte dog med at smage rigtig godt, og det er dem, som altså har hængt ved. Nye er kommet til repertoiret i årenes løb, og gudsketak og lov for det. For de er altså blevet lifesavers i en travl hverdag her hjemme. 

Savner du nogle gange inspiration til pastaretterne, så har jeg netop udgivet et blogindlæg med mine bedste pastaretter. Find indlægget via linket i min profil 😁

#pasta #pastaretter #spaghetti #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Skal maden være lidt ekstra lækker i aften? 🤩⁠
⁠
Jeg er svært glad for fyldt svinemørbrad med blandt andet philadelphia, citronskal og persille. citronskallen giver altså lige det helt perfekte pift til retten. Serveret med ovnbagte kartofler og en sprød salat er middagen hurtigt i hus.⁠
⁠
Hvis vi måtte have et socialt liv med gæster, havde jeg straks inviteret gæster på middag, til denne lækre fyldte mørbrad.⁠
⁠
Istedet har jeg planer om en stille og rolig aften med god mad og x-factor i tv'et sammen med drømmemanden. Dét kan altså også noget 😉⁠
⁠
Opskriften har jeg netop udgivet på bloggen i dag, og du finder som altid opskriften ved hjælp af linket i min profil.⁠
⁠
#svinemørbrad #fyldtmørbrad #mørbrad #fyldtsvinemørbrad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Spiser du den frugt og grønt som er i sæson? 🍎🥦🥔⁠
⁠
Der bliver importeret alverdens frugt og grønt fra udlandet, og dermed kan vi finde både friske røde jordbær og sprøde grønne asparges i supermarkederne året rundt. ⁠
⁠
Men selvom vi har adgang til alverdens friske frugter og grøntsager, er det ikke dem alle, som smager lige godt hele året.⁠
⁠
Faktisk det er ikke kun smagen der er stor forskel på. Når du køber grøntsager i sæson, er de friske og nyhøstede, de indeholder desuden også langt flere gode vitaminer og mineraler. 🥔🌱⁠
⁠
Eksempelvis indeholder en nyopgravet kartoffel mere end dobbelt så meget c-vitamin, som en kartoffel der har ligget opbevaret i flere måneder. Det er da lidt vildt, ik?⁠
⁠
Find min store guide til frugt og grønt i sæson, og få et overblik over hvornår de er i sæson via linket på min profil 😁⁠
⁠
#råvarer #råvarerisæson #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
⁠
⁠
Open
Karry kylling i fad er en virkelig nem og lækker hverdagsret, brug 5 minutters forberedelse, og så passer den sig selv i ovnen til det er spisetid. Hvad mere kan man forlange?😁

Jeg elsker karryretter, og jeg kan også ret godt lide at bruge friske æbler i maden, de giver en dejlig sødme til karrysovsen. I samspil med den milde kylling får du en familievenlig ret, der vil være et hit på aftenbordet. 🍴

Den er på menuen her hjemme i den kommende uge 😍

Hvad er din yndlingsret med karry?

#karry #karrykylling #kyllingikarry #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Hvad gør du med rester af kogte ris eller bulgur?

Jeg er langt fra den eneste, som af og til kommer til at koge for mange ris eller bulgur til aftensmaden. Jeg hader at smide dem ud, fordi de intet fejler, men er kedelige når de bliver genopvarmet næste dag 😬

I stedet gemmer jeg mine rester i en lille beholder i fryseren, og når jeg har nok, laver jeg mine absolut yndlings vegetarfrikadeller 🤩

Det er vel en form for “stop madspild” deller, med blandt andet grøntsager og feta. Og så smager de altså bare himmelsk 🤤

Opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) du skal blot søge efter vegetarfrikadeller, så kommer opskriften frem.

#vegetarfrikadeller #vegetardeller #fetaost #feta #vegetar #bulgur #ris #stopmadspild #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu