Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Pasta med spinat, kylling og tomat

Gå til opskrift Udskriv
Pasta med spinat, kylling og tomat

En dejlig cremet pasta med spinat, kylling og tomat. Den smager virkelig dejligt, og er ganske nem at lave.

Min mand, elsker alle former for pastaretter, gerne pasta med spinat, og det er ofte hans forslag, når jeg spørger hvad han har lyst til at jeg skal lave til aftensmad. Jeg har fået sat min kreativitet på prøve et par gange, da det ikke er pastaretter jeg har lavet så meget. Men forleden dag, fik jeg lavet en som var virkelig lækker. Vi spiste den faktisk to dage i træk.. Er du til spicy mad, kan du bruge lidt cayenne peber, det passer ret godt til denne pastaret.

Pasta med spinat, kylling og tomat
Pasta med spinat, kylling og tomat

Hvis du var vild med denne pasta opskrift, men også gerne vil prøve en endnu lettere pastaret, så kan du eventuelt prøve en “one pot” opskrift. Min veninde Maria har lavet en rigtig god opskrift på one pot pasta med kylling, som du kan finde lige her.

Jeg har også selv flere forskellige skønne pastaretter her på bloggen. Der er blandt andet en pasta med spinat og laks, en pasta med kylling kokosmælk og parmesan og pasta med kødboller i cremet tomatsovs. Så der burde være lidt til enhver smag.

Få opskriften på pasta med spinat her:

Reklamelinks er markeret med*
Pasta med spinat, kylling og tomat 1

Pasta med spinat, kylling og tomat

5 fra 10 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse8 min
Tilberedelse12 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 400 g fuldkornspasta
  • 400 g kyllingefilet
  • 100 bacon i tern
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 450 g frossen helbladet spinat
  • ¼ liter cremefine 7% (kan erstattes af anden madlavningsfløde eller piskefløde)
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk olivenolie*
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Skær kyllingen i mundrette stykker, og mariner dem i tomatpure, olivenolie, salt, peber og citronsaft, lad det trække i 1-2 timer.
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. 
  • Hak løg og hvidløg fint, og brun det godt af på en pande med lidt olie.
  • Kom bacon på panden med løg og steg baconen sprød.
  • Kom kyllingen på stegepanden sammen med bacon og løg. Steg kyllingen (sørg for at få alt marinaden med når du steger) og tilføj spinaten.
  • Når spinaten er helt optøet tilsættes fløden og det bringes i kog, og smages til med ekstra salt og peber.
  • Vend kylling, spinat og sovs sammen med pastaen, og server straks. Spis gerne nogle lækre gnavegrøntsager til.

Køkkenudstyr

  • Skærebræt*
  • Kokkekniv*
  • Gryde*
  • Sliplet pande*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af pasta med spinat

Hf 1+2: frossen helbladet spinat, tomat pure, løg, hvidløg.
Hf 3: kyllinge inderfillet, bacon i tern.
Hf 4: fuldkornspasta.
Fedt: cremefine 7%, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, salt, peber.

Næringsindhold
Pasta med spinat, kylling og tomat
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 726.5 Kalorier fra fedt 207
% Dagligt indtag*
Fedt 23g35%
Kulhydrater 73g24%
Fibre 7g29%
Protein 47g94%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget pasta kan du spise?

Denne pastaret findeholder for meget pasta og for lidt spinat, til at skabe en fornuftig spisekasse efter sense tallerkenmodellen.

Det skal du ikke lade dig skræmme af, det kan nemlig sagtens lade sig gøre alligevel. Jeg ville undlade stivelsen (hf 4) til morgenmad eller frokost, og på den måde er der plads til en ekstra håndfuld stivelse (hf 4) til aftensmaden.

Det giver samlet set en spisekasse på 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), to håndfulde stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af retten kan du vælge at tage en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), eller du kan vælge at tage en halv håndfuld ekstra grøntsager (hf 1+2) til det måltid hvor du undlader stivelsen (hf 4).

Få mere inspiration

  • Kød og fjerkræ
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Thai inspireret mørbradgryde med peanuts, rød karry og peberfrugt.

Thai inspireret mørbradgryde

Broccolisalat med bacon og tranebær

Klassisk Broccolisalat med bacon og skyr

Sød kartoffel lasagne

Sød kartoffel lasagne

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

kylling satay spyd med peanutsauce

Kylling satay – Kyllingespyd med peanutsauce

Carpaccio salat

Jordbærsalat med serano og mozzarella

Jordbærsalat med serano og mozzarella

græsk kylling på spyd, med oregano

Græsk kylling på spyd med citron og oregano

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.