Pasta med ovnbagte tomater og feta
Vanvittigt lækker og nem pasta med ovnbagte tomater og feta. Fyldt med smag og sødme fra de bagte tomater.
Denne kombination med bagt feta og tomater, hitter lige nu på både Instagram og TikTok. Jeg har hørt at denne pastaret, ret hurtigt gik hen og blev så populær i Finland, at de løb tør for feta, vildt ik? Jeg var derfor nødt til at prøve retten her hjemme.
Jeg må bare erkende, at der altså er en god grund til den stigende popularitet, for det smager bare fantastisk. Og lige netop derfor, blev jeg bare nødt til at skynde mig at dele opskriften på pasta med ovnbagte tomater og feta med dig.
Du skal jo også have muligheden for at imponere familien med den nemmeste og lækreste pasta med ovnbagte tomater.
Er du også glad for forskellige pastaretter, har jeg samlet mine aller opskrifter med pasta her. Der er nogle for enhver smag.
Pasta med ovnbagte tomater og feta
Ingredienser
- 500 g feta (jeg bruger puck ost)
- 600 g cherrytomater
- 1 spsk olivenolie
- et par stilke frisk timian
- 4 fed hvidløg
- salt og peber
- 300 g tørret pasta
Tilberedelse
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Læg fetaen i midten af et fad.
- Skyl tomaterne, og fordel dem sammen med hvidløg og timian rundt om fetaen.
- Fordel olienolien over feta og tomater. Krydder med salt og peber.
- Kom fadet i ovnen, og bag feta og tomater i cirka 30 min.
- Imens feta og tomater bliver bagt i ovnen, koges pastaen efter anvisningen på pakken.
- Når tiden er gået, tages fadet med feta og tomater ud af ovnen. Med en gaffel smuldres fetaen, og blandes godt sammen med tomaterne. Vend herefter den kogte pasta sammen med fetablandingen, og servér.
Køkkenudstyr
- Gaffel
Sense håndfuldsfordeling af pasta med ovnbagte tomater og feta
Hf 1+2: tomater, hvidløg.
Hf 3: puck ost.
Hf 4: pasta.
Fedt: olivenolie.
Samgsgiver / Gratis: salt, peber, timian.
Hvor meget pasta kan du spise?
Jeg vurderer, at du får to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), og en kvart spiseskefuld fedt. Du får også cirka 2 1/2 håndfulde stivelse (hf 4) i én portion af denne pastaret. Det betyder at du kan gemme 1 1/2 håndfuld stivelse (hf 4) fra morgenmad eller frokost. På den måde, har du nu mulighed for at spise ekstra til aften.
Hvad kan du spise ved siden af?
Du kan gemme noget af stivelsen (hf4) fra dagens tidligere spisekasser og på den måde spare sammen. Gør du det, har du mulighed for at supplere med op til 2 1/2 spiseskefulde fedt til dette måltid.
Du kan også tage en portion, svarende til en fjerdedel af retten, og tælle som en fyldt spisekasse, og dermed spise almindelige spisekasser til morgenmad og frokost.
Valget er dit, og begge dele vil være en fornuftig løsning.