Annonce

Pasta med kantareller

Cremet pasta med kantareller, persille og fløde.

Pasta med kantareller og persille er en virkelig lækker, nem og hurtig pastaret. På blot 15 minutter har du velsmagende aftensmad klar til servering.

Lige netop denne pasta med kantareller og persille, lavede jeg også en aften, da jeg var på Bornholm. Vi kørte forbi en vejbod som solgte kantareller, virkelig mange gange, så det måtte jeg altså bare prøve af. Med så stor succes at jeg har lavet den to gangen efter jeg kom hjem igen. Og selvfølgelig skulle i også have opskriften.

Find alle mine nemme og lækre pastaretter her.

Bornholms kantarelpasta

Tilbage i september var jeg 3 uger på Bornholm, og når en ø har så lækkert et spisekammer som solskinsøen har, er jeg jo nødt til at udforske det. Jeg var derfor hele øen rundt for at handle lækre bornholmske råvarer. Jeg synes der er noget særligt autentisk ved at handle direkte hos producenten, i de små fine gårdbutikker.

Derfor var jeg ude og shoppe Bornholmsk pasta hos pastariget i svaneke, og købte en hel kasse med forskellig, spændende pasta, som jeg virkelig glæder mig til at smage.

Efter jeg har fået min gastric sleeve operation, er det blevet endnu vigtigere for mig, at det jeg spiser er af god kvalitet, fordi jeg nu ikke kan spise særlig meget af gangen. Samtidig er protein indholdet noget jeg kigger særligt på. Og her skiller pastarigets lækre gourmetpasta sig ud.

Her har du nemlig en pasta der er lavet af bornholmsk dyrket durumhvede og med hele 20% danske økologiske æg. Det giver et proteinindhold på hele 16g pr. 100g og dermed også en større mæthed. Derfor beregnes der mindre pasta end vanligt pr. person.

Cremet pasta med kantareller, persille og fløde.
Cremet pasta med kantareller, persille og fløde.

Få opskriften på pasta med kantareller og fløde her:

Cremet pasta med kantareller, persille og fløde.

Pasta med kantareller

5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 1 pakke kantarel pasta fra Pastariget (kan erstattes af 230 gram almindelig pasta)
  • 1 tsk smør
  • 150 g kantareller
  • 2 ½ dl madlavningsfløde 8%
  • 30 g frisk persille
  • salt og peber

Topping:

  • 20 g parmesan (friskrevet)
  • et lille drys frisk persille

Tilberedelse

  • Rens kantarellerne med en svampepensel eller bagepensel, så de er helt fri for jord og andet snavs. Du må ikke skylle kantarellerne, da de blot suger vandet til sig.
    Skyl og hak persillen.
  • Kom vand og rigeligt salt i en gryde, bring det i kog. Vandet skal gerne være så salt som hav vand.
    Når vandet koger kommes pastaen i og koges efter anvisningen på pakken.
  • Varm en stegepande godt op, kom en teske smør på, og steg kantarellerne godt af til de er gyldne. Kom herefter madlavningsfløde og persille på panden. Bring det hele i kog og smag til med salt og peber.
  • Når saucen er kogt op og pastaen er kogt færdig, hældes vandet fra pastaen. Kom pastaen op på panden til kantareller, fløde og persille. Vend det hele godt sammen.
  • Anret pastaretten i 4 skåle, toppet med ldit friskrevet parmesan og persille.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af pasta med kantareller

Hf 1+2: kantareller, persille, hvidløg.
Hf 3: intet.
Hf 4: kantarel pasta.
Fedt: smør, madlavningsfløde, parmesan.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber.

Næringsindhold
Pasta med kantareller
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 323.25 Kalorier fra fedt 81
% Dagligt indtag*
Fedt 9g14%
Kulhydrater 45.75g15%
Fibre 3.25g14%
Sukker 4.47g5%
Protein 14.25g29%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget kantarelpasta kan du spise?

Du kan tage en portion svarende til en fjerde af retten. Det vil tælle for en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

Hvis du er mere sulten, end en portion af denne pastaret, så kan du med fordel selv supplerer med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3).

Det kunne eksempelvis være i form af en lækker salat med edamame bønner, noget kylling eller fisk.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments