Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Pariserbøf

Gå til opskrift Udskriv
pariserbøf

En pariserbøf er så klassisk, som noget kan blive. Den smager fantastisk, og står ret højt på min favorit liste. Kombinationen af en saftig hakkebøf med sprød skorpe, sprødt brød og syltede grøntsager er altså næsten som en bid af himlen. Det synes jeg i alle tilfælde.

Syltede grøntsager

Allerede som barn var jeg glad for syltede grøntsager, helst rødbeder, agurker og asier. Jeg spiste det både oven på en leverpostejmad, og som tilbehør til diverse gammeldags retter hos min farmor og farfar. De både dyrkede og syltede selv deres grøntsager, behøver jeg at sige, at det smager langt bedre end det man køber i det lokale supermarked?

Du kan selvfølgelig også sylte dine grøntsager til din pariserbøf, og servere hjemmehøvlet peberrod. Jeg har dog snuppet den nemme løsning ved at købe tibehøret, og nøjedes med at lave syltede rødløg. Det har jeg desuden heller ikke stødt på i supermarkedet.

Pariserbøf
Pariserbøf
Pariserbøf

Få min opskrift på pariserbøf her:

Reklamelinks er markeret med*
pariserbøf

Pariserbøf

5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse10 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød ((gerne med lav fedtprocent))
  • 4 stk groft brød ((groft toast, surdejsbrød, rugbrød eller hvad du lige har))
  • 4 stk rå æggeblomme ((Jeg bruger bare alm æggeblommer, direkte fra ægget))
  • 4 tsk revet peberrod
  • 4 spsk kapers
  • 4 spsk pickles
  • 4 spsk syltede rødløg (find opskriften her)
  • 6 spsk syltede rødbeder
  • smør til stegning
  • salt og peber
  • 4 stk ringe af rå rødløg, til at holde på æggeblommen

Tilberedelse

  • Form fire bøffer, sørg for at forme dem lidt større end du ønsker dem, da kødet trækker sig sammen.
  • Udstik et stort rundt stykke, i hvert brød. Så du får et rundt stykke brød til din runde bøf.
  • Kom smør på stegepanden og steg brødet sprødt. Derefter steges hakkebøfferne.
  • Imens hakkebøfferne steges, kommes rødbeder, kapers, peberrod og pickles i små skåle.
  • Fordel de 4 stykker brød på hver sin tallerken, og læg en hakkebøf oven på hvert brød.
  • Læg en løgring oven på hver bøf, og placer en rå æggeblomme deri.
  • Slup at med at fordele de syltede rødløg oven på bøfferne.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af pariserbøf:

Hf 1+2: rå løg, syltede rødbeder, syltede rødløg, kapers, pickles, revet peberrod.
Hf 3: hakket oksekød.
Hf 4: groft brød.
Fedt: æggeblomme, smør.
Smagsgiver / gratis: salt, peber.

Du forbinder sikkert en pariserbøf, med noget, som du ikke kan spise når du følger sense. Der har jeg en glædelig nyhed. Det er jo i grove træk bare brød, hakkebøf og grøntsagstilbehør, og det passer jo helt perfekt ind i din nye sense livsstil. Har du en meget lille hånd, kan du med fordel lave din hakkebøf lidt mindre, men jeg kan nu godt lide, at få en god stor bøf når jeg får pariserbøf.

Spiser du en portion med hele molevitten af tilbehør, får du cirka én håndfuld grøntsager (hf 1+2), én håndfuld protein (hf 3), én håndfuld stivelse (hf 4) og 2-3 spsk fedt.

Er du ikke helt mæt at denne portion, har du plads til at tilføje én håndfuld grøntsager. Det kan være i form at frisk babyspinat, grøntsagsstave eller måske fintsnittet spidskål.

Pariserbøf

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter med oksekød, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Tomatpandekager

Tomatpandekager med et strejf af chili

Bryllups billeder - del 1

Bryllups billeder – del 1

Syltede rødløg

Syltede rødløg

Rejecocktail-med-rygeostcreme_mariasilje

Rejecocktail med rygeost

Brunkager-den-bedste-opskrift-web

Brunkager – Den bedste opskrift

Sukkerfri Julesmåkager

Sukkerfri julesmåkager med kanel og mandler

Julesmåkager med appelsin og kanel

Julesmåkager med appelsin og kanel

Butter-chicken-med-ekstra-groentsager2

Butter chicken med ekstra grøntsager

Open
Mør og saftig asiatisk pulled pork af nakkekoteletter. Det bliver simpelthen ikke nemmere at trylle nakkekoteletter om til den lækreste pulled pork med et asiatisk twist 🤩

Spis den lækre pilles pork i bao, pitabrød, salat, nudelsalat, burger, sandwich eller hvad end du lyster, det smager nemlig fantastisk uanset 🥳

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pulledpork #asiatiskmad #svinekød
Open
Pasta, spinat, laks. Hvad mere kan man egentlig bede om? 

Ja jeg beder i ethvert tilfælde ikke om mere. Det er og bliver en vaskeægte yndlingspastaret, hvis du altså spørger mig 🐟

Har du lyst til at gøre mig kunsten efter, så find opskriften vis linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pasta #laks #pastariget @pastariget
Open
Hvad skal du spise i aften?

Må jeg foreslå denne cremede og vanvittigt lækre tomatsuppe med pasta? Selvom sommeren er lige rundt om hjørnet, er denne tomatsuppe et sikkert søndags hit 🤤

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #tomatsuppe #suppe #tomat
Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.