Pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs

by Maria Silje-
pappardelle-pasta-og-koedboller-i-cremet-tomatsovs

For nyligt modtog jeg en pakke fra il fornaio, med nogle lækre produkter. Jeg elsker deres produkter, da de altid er fyldt med smag og er samtidig virkelig god kvalitet.

Jeg var ret hurtig til at beslutte at jeg skulle lege lidt med den klassiske pasta og kødboller. Men da jeg ikke er til klassisk tomatsovs, blev det istedet en tomatflødesovs. Det giver også et helt perfekt modspil til de krydrede kødboller. Det var simpelthen bare så lækkert, at jeg tænkte, at i skulle have opskriften hurtigst muligt. Jeg glæder mig til at høre om i er lige så vilde med den, som jeg selv er.

pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Opskrift, 4 personer

1 pakke økologisk Pappardelle pasta fra il fornaio
1 flaske økologisk Polpa de pomodoro, tomatsovs fra il fornaio
1/2 liter økologisk piskefløde
1 pakke økologisk bacon i skiver
1 økologisk løg
1 deciliter vand
1/2 tsk tørret basilikum (gerne økologisk)
Hvidløgspeber (jeg bruger en fra santamaria, men du kan også bruge alm hvidløg)
Salt
Olivenolie

Kødboller:
400 gram økologisk hakket oksekød
2 økologiske æg
1 spsk økologisk hvedemel
1/2 tsk tørret chiliflager (gerne økologisk)
1 tsk frisk timian
Friskkværnet sort peber
Salt
Olivenolie til stegning

 

Fremgangsmåde:

Start med at finde en skål. Kom hakket oksekød, æg, tørret chiliflager, timian, mel, friskkværnet peber og salt ned i skålen. Rør farsen godt sammen til den er lind og lækker. Lad farsen stå og hvile i 10 minutter.

Hak løget fint, og brun det i lidt olivenolie, i en tykbundet gryde. Skær baconen i små tern og brun det sammen med det hakkede løg. Tilsæt Polpa de pomodoro tomantsovsen, og lad det simre.

Imens steger du dine kødboller, jeg brugte en teske til at forme dem, men du kan lave dem i den størrelse du selv ønsker.

Indimellem at du vender, former og steger kødbollerne kommes fløde og vand i gryden til tomatsovsen, og bringes i kog.
Når det koger, kommer du den tørrede og ukogte pasta ned i gryden til sovsen, og lader det koge i 3-4 minutter. Sørg for at røre forsigtigt i gryden undervejs, da pastaen suger væske fra sovsen.

Når pastaen er færdig, kommes kødbollerne ned i gryden og vendes rundt.

Maden er nu færdig og klar til servering.

 


SENSE fordeling:
Jeg vil anbefale at gemme håndfuld 4 fra alle dagens måltider, da du får rigeligt med stivelse i denne ret.
Dertil kommer der meget fedt, så jeg ville også gemme 3 spsk fedt fra morgenmad eller frokost, og bruge dem om aften.
Du kan evt. tilføje ekstra grønt i form at en grøn salat eller nogle lækre grøntsager ved siden af pastaretten.

Hf1+2: Polpa de pomodoro, løg
Hf3: Bacon, oksekød, æg
Hf4: Pappardelle, hvedemel
Fedt: Fløde, olivenolie
Smagsgiver: Basilikum, hvidløgspeber, salt, chiliflager, timian, sort peber


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »