Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Oksegryde med sommergrønt

Gå til opskrift Udskriv
Oksegryde med sommergrønt

Oksegryde med sommergrønt, er en dejlig ret, med masser af smag. Den er ikke så tung som de mørke vinterretter, og er dejligt frisk, grundet de lette sommersmage. En rigtig god ret til både hverdag og gæster, da den passer sig selv det meste af tiden.

Jeg er ret glad for gryderetter i alverdens afskygninger, særligt kylling i estragonsovs, ligger ret højt på listen over gryderetter der bare altid virker.

Den smukke kobber sauterpande på billederne, er desuden en bryllupsgave fra min moster og hendes lille familie. Jeg er simpelthen så glad for den, og det bliver meget flittigt brugt. Du kan købe en magen til, lige her*.

Oksegryde med sommergrønt
Oksegryde med sommergrønt

Få opskriften på oksegryde med sommergrønt lige her:

Reklamelinks er markeret med*
Oksegryde med sommergrønt

Oksegryde med sommergrønt

4.55 fra 11 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse1 t
I alt1 t 15 min

Ingredienser

  • 600 g oksekød ((fx gullash tern, klump, bov eller inderlår))
  • 6 små banan skalotteløg
  • 6 fed hvidløg
  • 200 g champignoner
  • 400 g gulerødder
  • 1 liter vand
  • 2 stk okse bouillon terninger
  • 1 dl piskefløde
  • 3 stk laurbærblade
  • frisk timian efter smag
  • 2 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • 1 bundt forårsløg
  • 4 spsk olie til stegning

Tilbehør

  • 1 stk blomkål (- groft revet, til blomkålsris. (Eller almindelige ris, hvis du foretrækker det. Du kan også blande almindelige kogte ris, med blomkålsris, det synes jeg smager skønt))

Tilberedelse

  • Skær oksekødet ud i tern (1.5cmx1.5cm)
  • Fjern skallerne fra hvidløg og skalotteløg. De skal ikke skæres ud, da de skal være hele i retten.
  • Rens champignonerne for jord, skyl gulerødderne, og skær både champignoner og gulerødder i ca 5 mm tykke skiver.
  • Varm en sauterpande op, kom 1 spsk. olie på, og brun champignonerne. Tag dem af panden, og læg dem i en skål, når de er brunet af.
  • Kom igen 1 spsk olie på panden og brun hvidløg og skalotteløg af. Tag også dem af panden, når de er brunet af.
  • Kom nu 2 spsk olie på panden og brun kødet af. Det er vigtigt at det ikke koger, men at det for stegeskorpe. Når kødet er brunet, drysses de med 2 spsk hvedemel, som steges af. Det vil sætte sig fast i bunden, det skal du ikke bekymre dig om, for det løsner sig når der kommer væske i.
  • Når melet er stegt af, kommes hvidløg og skalotteløg tilbage i sauterpanden.
  • Tilføj gulerødder, laurbærblade, frisk timian, vand og bouillon terninger i sauterpanden. Lad det simre under låg i ca 40-45 minutter til kødet er kogt dejligt mørt.
  • Imens gryderetten simre, skylles forårsløgene, og skæres i skiver. Gem en god håndfuld af toppene til at toppe gryderetten med inden servering.
  • Kog ris efter anvisningen på pakken, eller lav blomkålsris ved at rive en blomkålshoved groft.
  • Når kødet er kogt mørt, tages låget af, forårsløg og champignoner kommes ned i gryderetten og sovsen koges ind, så den bliver tyk og cremet. Tilføj en dl. piskefløde og smag til med salt og peber.
  • Server den færdige oksegryde med sommergrønt, toppet med forårsløg, sammen med blomkålsris eller almindelige ris.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

SENSE HÅNDFULDSFORDELING AF OKSEGRYDE MED SOMMERGRØNT:

Hf 1+2: banan skalotteløg, hvidløg, champignoner, gulerødder, forårsløg, (blomkål hvis du vælger blomkålsris som tilbehør).
Hf 3: oksekød.
Hf 4: (ris, hvis du vælger dette som tilbehør).
Fedt: piskefløde, olie.
Smagsgiver / Gratis: vand, okse bouillon terninger, laurbærblade, frisk timian, hvedemel, salt, peber.

I denne oksegryde får du alt hvad du skal til en fornuftig spisekasse efter sensemodellen.

Vælger du at spise blomkålsris til gryderetten, er du fuldt dækket på grønsagerne (hf 1+2) vælger du at undlade blomkålsris, kan du selv supplere en halv håndfuld ekstra grøntsager.
Du er også fornuftigt dækket på protein (hf 3).
Vælger du at spise almindelige ris til din gryderet, bør du nøjes med at tage en håndfuld kogt ris, som udgør din stivelse (hf 4). Undlader du almindelige ris, kan du tage lidt ekstra grøntsager ved siden af.
Du kan også fornuft tage en håndfuld ris og en halv håndfuld blomkålsris og blande. Det synes jeg er rigtig lækkert.
Du får også alle 3 spsk. fedt i din oksegryde.

Alt efter din hånds størrelse, kan du spise en fjerdedel af den færdige gryderet, med en håndfuld ris og en halv håndfuld blomkålsris. Det giver en fornuftig spisekasse.

Oksegryde med sommergrønt

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter med oksekød, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
kylling med spinat

Fyldt kyllingebryst

Rød peberfrugt dip

Rød peberfrugt dip med hvidløg

Havregrynssmåkager med tranebær

Havregrynssmåkager med tranebær

rhubarb curd

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme, uden tilsat sukker

Græskinspirerede kyllingespyd

Græskinspirerede kyllingespyd med forårsløg

Champignontærte med timian og feta

Champignontærte med timian og feta

Edamamesalat-med-appelsin-og-valnoedder_mariasilje

Edamamesalat med appelsin og valnødder

Fennikelsalat-med-agurk-og-persille_mariasilje

Fennikelsalat med agurk og persille

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.