Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Oksegryde med sommergrønt

Gå til opskrift Udskriv
Oksegryde med sommergrønt

Oksegryde med sommergrønt, er en dejlig ret, med masser af smag. Den er ikke så tung som de mørke vinterretter, og er dejligt frisk, grundet de lette sommersmage. En rigtig god ret til både hverdag og gæster, da den passer sig selv det meste af tiden.

Jeg er ret glad for gryderetter i alverdens afskygninger, særligt kylling i estragonsovs, ligger ret højt på listen over gryderetter der bare altid virker.

Den smukke kobber sauterpande på billederne, er desuden en bryllupsgave fra min moster og hendes lille familie. Jeg er simpelthen så glad for den, og det bliver meget flittigt brugt. Du kan købe en magen til, lige her*.

Oksegryde med sommergrønt
Oksegryde med sommergrønt

Få opskriften på oksegryde med sommergrønt lige her:

Reklamelinks er markeret med*
Oksegryde med sommergrønt

Oksegryde med sommergrønt

4,55 fra 11 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse1 t
I alt1 t 15 min

Ingredienser

  • 600 g oksekød ((fx gullash tern, klump, bov eller inderlår))
  • 6 små banan skalotteløg
  • 6 fed hvidløg
  • 200 g champignoner
  • 400 g gulerødder
  • 1 liter vand
  • 2 stk okse bouillon terninger
  • 1 dl piskefløde
  • 3 stk laurbærblade
  • frisk timian efter smag
  • 2 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • 1 bundt forårsløg
  • 4 spsk olie til stegning

Tilbehør

  • 1 stk blomkål (- groft revet, til blomkålsris. (Eller almindelige ris, hvis du foretrækker det. Du kan også blande almindelige kogte ris, med blomkålsris, det synes jeg smager skønt))

Tilberedelse

  • Skær oksekødet ud i tern (1.5cmx1.5cm)
  • Fjern skallerne fra hvidløg og skalotteløg. De skal ikke skæres ud, da de skal være hele i retten.
  • Rens champignonerne for jord, skyl gulerødderne, og skær både champignoner og gulerødder i ca 5 mm tykke skiver.
  • Varm en sauterpande op, kom 1 spsk. olie på, og brun champignonerne. Tag dem af panden, og læg dem i en skål, når de er brunet af.
  • Kom igen 1 spsk olie på panden og brun hvidløg og skalotteløg af. Tag også dem af panden, når de er brunet af.
  • Kom nu 2 spsk olie på panden og brun kødet af. Det er vigtigt at det ikke koger, men at det for stegeskorpe. Når kødet er brunet, drysses de med 2 spsk hvedemel, som steges af. Det vil sætte sig fast i bunden, det skal du ikke bekymre dig om, for det løsner sig når der kommer væske i.
  • Når melet er stegt af, kommes hvidløg og skalotteløg tilbage i sauterpanden.
  • Tilføj gulerødder, laurbærblade, frisk timian, vand og bouillon terninger i sauterpanden. Lad det simre under låg i ca 40-45 minutter til kødet er kogt dejligt mørt.
  • Imens gryderetten simre, skylles forårsløgene, og skæres i skiver. Gem en god håndfuld af toppene til at toppe gryderetten med inden servering.
  • Kog ris efter anvisningen på pakken, eller lav blomkålsris ved at rive en blomkålshoved groft.
  • Når kødet er kogt mørt, tages låget af, forårsløg og champignoner kommes ned i gryderetten og sovsen koges ind, så den bliver tyk og cremet. Tilføj en dl. piskefløde og smag til med salt og peber.
  • Server den færdige oksegryde med sommergrønt, toppet med forårsløg, sammen med blomkålsris eller almindelige ris.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

SENSE HÅNDFULDSFORDELING AF OKSEGRYDE MED SOMMERGRØNT:

Hf 1+2: banan skalotteløg, hvidløg, champignoner, gulerødder, forårsløg, (blomkål hvis du vælger blomkålsris som tilbehør).
Hf 3: oksekød.
Hf 4: (ris, hvis du vælger dette som tilbehør).
Fedt: piskefløde, olie.
Smagsgiver / Gratis: vand, okse bouillon terninger, laurbærblade, frisk timian, hvedemel, salt, peber.

I denne oksegryde får du alt hvad du skal til en fornuftig spisekasse efter sensemodellen.

Vælger du at spise blomkålsris til gryderetten, er du fuldt dækket på grønsagerne (hf 1+2) vælger du at undlade blomkålsris, kan du selv supplere en halv håndfuld ekstra grøntsager.
Du er også fornuftigt dækket på protein (hf 3).
Vælger du at spise almindelige ris til din gryderet, bør du nøjes med at tage en håndfuld kogt ris, som udgør din stivelse (hf 4). Undlader du almindelige ris, kan du tage lidt ekstra grøntsager ved siden af.
Du kan også fornuft tage en håndfuld ris og en halv håndfuld blomkålsris og blande. Det synes jeg er rigtig lækkert.
Du får også alle 3 spsk. fedt i din oksegryde.

Alt efter din hånds størrelse, kan du spise en fjerdedel af den færdige gryderet, med en håndfuld ris og en halv håndfuld blomkålsris. Det giver en fornuftig spisekasse.

Oksegryde med sommergrønt

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter med oksekød, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Fuldkornsrisengrød-sundere-og-mere-mættende

Fuldkornsrisengrød – Sundere og mere mættende

Chokoladefondant-uden-tilsat-sukker_mariasilje

Chokoladefondant – Uden tilsat sukker

Nem hummus med spidskommen og hvidløg

Nem og enkelt karrykål med oksekød.

Karrykål med oksekød

Langtidsbagte tomater i glas

Langtidsbagte tomater – Søde semidried tomater

Pasta med laks og spinat, på hvid keramik tallerken med prikker.

Pasta med laks og spinat

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Rødgrød med fløde serveret i to skåle, pyntet med friske jordbær.

Rødgrød med fløde

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.