Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Oksegryde med sommergrønt

Oksegryde med sommergrønt

Oksegryde med sommergrønt, er en dejlig ret, med masser af smag. Den er ikke så tung som de mørke vinterretter, og er dejligt frisk, grundet de lette sommersmage. En rigtig god ret til både hverdag og gæster, da den passer sig selv det meste af tiden.

Jeg er ret glad for gryderetter i alverdens afskygninger, særligt kylling i estragonsovs, ligger ret højt på listen over gryderetter der bare altid virker.

Den smukke kobber sauterpande på billederne, er desuden en bryllupsgave fra min moster og hendes lille familie. Jeg er simpelthen så glad for den, og det bliver meget flittigt brugt. Du kan købe en magen til, lige her*.

Oksegryde med sommergrønt
Oksegryde med sommergrønt

Få opskriften på oksegryde med sommergrønt lige her:

Reklamelinks er markeret med*
Oksegryde med sommergrønt

Oksegryde med sommergrønt

4.5 fra 10 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse1 t
I alt1 t 15 min

Ingredienser

  • 600 g oksekød ((fx gullash tern, klump, bov eller inderlår))
  • 6 små banan skalotteløg
  • 6 fed hvidløg
  • 200 g champignoner
  • 400 g gulerødder
  • 1 liter vand
  • 2 stk okse bouillon terninger
  • 1 dl piskefløde
  • 3 stk laurbærblade
  • frisk timian efter smag
  • 2 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • 1 bundt forårsløg
  • 4 spsk olie til stegning

Tilbehør

  • 1 stk blomkål (- groft revet, til blomkålsris. (Eller almindelige ris, hvis du foretrækker det. Du kan også blande almindelige kogte ris, med blomkålsris, det synes jeg smager skønt))

Sådan gør du

  • Skær oksekødet ud i tern (1.5cmx1.5cm)
  • Fjern skallerne fra hvidløg og skalotteløg. De skal ikke skæres ud, da de skal være hele i retten.
  • Rens champignonerne for jord, skyl gulerødderne, og skær både champignoner og gulerødder i ca 5 mm tykke skiver.
  • Varm en sauterpande op, kom 1 spsk. olie på, og brun champignonerne. Tag dem af panden, og læg dem i en skål, når de er brunet af.
  • Kom igen 1 spsk olie på panden og brun hvidløg og skalotteløg af. Tag også dem af panden, når de er brunet af.
  • Kom nu 2 spsk olie på panden og brun kødet af. Det er vigtigt at det ikke koger, men at det for stegeskorpe. Når kødet er brunet, drysses de med 2 spsk hvedemel, som steges af. Det vil sætte sig fast i bunden, det skal du ikke bekymre dig om, for det løsner sig når der kommer væske i.
  • Når melet er stegt af, kommes hvidløg og skalotteløg tilbage i sauterpanden.
  • Tilføj gulerødder, laurbærblade, frisk timian, vand og bouillon terninger i sauterpanden. Lad det simre under låg i ca 40-45 minutter til kødet er kogt dejligt mørt.
  • Imens gryderetten simre, skylles forårsløgene, og skæres i skiver. Gem en god håndfuld af toppene til at toppe gryderetten med inden servering.
  • Kog ris efter anvisningen på pakken, eller lav blomkålsris ved at rive en blomkålshoved groft.
  • Når kødet er kogt mørt, tages låget af, forårsløg og champignoner kommes ned i gryderetten og sovsen koges ind, så den bliver tyk og cremet. Tilføj en dl. piskefløde og smag til med salt og peber.
  • Server den færdige oksegryde med sommergrønt, toppet med forårsløg, sammen med blomkålsris eller almindelige ris.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af oksegryde med sommergrønt:

Hf 1+2: banan skalotteløg, hvidløg, champignoner, gulerødder, forårsløg, (blomkål hvis du vælger blomkålsris som tilbehør).
Hf 3: oksekød.
Hf 4: (ris, hvis du vælger dette som tilbehør).
Fedt: piskefløde, olie.
Smagsgiver / Gratis: vand, okse bouillon terninger, laurbærblade, frisk timian, hvedemel, salt, peber.

I denne oksegryde får du alt hvad du skal til en fornuftig spisekasse efter sensemodellen.

Vælger du at spise blomkålsris til gryderetten, er du fuldt dækket på grønsagerne (hf 1+2) vælger du at undlade blomkålsris, kan du selv supplere en halv håndfuld ekstra grøntsager.
Du er også fornuftigt dækket på protein (hf 3).
Vælger du at spise almindelige ris til din gryderet, bør du nøjes med at tage en håndfuld kogt ris, som udgør din stivelse (hf 4). Undlader du almindelige ris, kan du tage lidt ekstra grøntsager ved siden af.
Du kan også fornuft tage en håndfuld ris og en halv håndfuld blomkålsris og blande. Det synes jeg er rigtig lækkert.
Du får også alle 3 spsk. fedt i din oksegryde.

Alt efter din hånds størrelse, kan du spise en fjerdedel af den færdige gryderet, med en håndfuld ris og en halv håndfuld blomkålsris. Det giver en fornuftig spisekasse.

Oksegryde med sommergrønt

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
græsk fladbrød med græsk salat
Græske fladbrød
Rødkålssalat med vindruer
Rødkålssalat med vindruer og græskarkerner
Jordbaertaerte-uden-tilsat-sukker
Annonce
Jordbærtærte - uden tilsat sukker
Blomkaals-bisque-mariasilje
Cremet blomkålssuppe
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu