Annonce

Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs er oplagt til foråret og sommeren. på grund af de lyse smager, virker den mere let, end en sund mørk gryderet.

Jeg er ret glad for gryderetter, i alle mulige afskygninger, og særligt når der også kommer grøntsager i. Det giver både ekstra fylde, samt mere smag. Dengang jeg boede hjemme, hos min mor, lavede hun gentagne gange kylling i estragonsovs. Jeg har forsøgt at gøre hende kunsten lidt efter, men har optimeret den lidt. Den er blevet mindre fed, og indeholder grøntsager, hvilket min mor (ellers ret så lækre) kylling i estragonsovs ikke gjorde.

Jeg håber at du og din familie, vil synes lige så godt om min version af retten, som vi gør her hjemme.

Kylling-i-estragonsovs
Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs

5 fra 6 stemmer
Antal: 4 Personer

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst (kyllingeinderfillet eller kalkunbryst kan sagtens bruges)
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 1 spsk kokosolie (Eller anden olie)
  • 2 mellem store løg
  • 300 g gulerødder (skrællet vægt)
  • 100 g squash
  • 2 dl mælk
  • 3 tsk tørret estragon
  • 3 tsk grov dijon sennep
  • salt og peber
  • 1 ½ dl vand
  • 1 spsk hvedemel

Tilberedelse

  • Skyl grøntsagerne og skræl gulerødderne. Skær der efter gulerødderne i mundrette stykker. Squashen halveres på langs og skæres derefter i skiver på 1/2 cm tykkelse. Hak løg så fint som du ønsker det.
  • På et nyt skærebræt skøre du kyllingen i mundrette tern.
  • Kom kokosolie i en gryde eller sauterpande. Når olien er varm kommes kyllingen ned i, og brunes af. Tilsæt løg og brun af til løgene er klare i farven.
  • Tilføj gulerødder og squash og brun dem af kort.
  • Kom Fløde, mælk, grov dijon sennep og tørret estragon i ned i gryden og lad det simre i 15 minutters tid, så grøntsagerne bliver møre. Smag til med salt og peber.
  • Imens retten simre, koger du ris, eller blender et blomkål til blomkålsris.
  • Hvis du synes at sovsen er for tynd, kan du lave en mel jævning af 1 1/2 dl vand og 1 spsk hvedemel.
  • Hæld jævningen ned i sovsen, under omrøring og kog sovsen igennem for at undgå smagen af mel.
  • Du er nu klar til at servere kylling i estragonsovs.
  • Velbekomme!

Sense håndfuldsfordeling af kylling i estragonsovs

Jeg vurdere at du har fornuftigt dækket på Hf1+2, Hf3 og fedt.
Vælger du blomkåls ris (hf1+2) istedet for fuldkorns ris (hf4) Bør du undlade at tilføje ekstra hf4, da du har brugt den på ekstra grøntsager istedet.

Hf 1+2: løg, gulerødder, squash, (blomkåls ris, hvis du har valgt det som tilbehør)
Hf 3: kylling
Hf 4: (ris, hvis du har valgt det som tilbehør)
Fedt: piskefløde, kokosolie
Mælk: 1/2 dl
Smagsgiver / Gratis: tørret estragon, grov dijon sennep, jævning

Del med nogen du holder af
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments