Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Kylling i estragonsovs

Gå til opskrift Udskriv
Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs er oplagt til foråret og sommeren. på grund af de lyse smager, virker den mere let, end en sund mørk gryderet.

Jeg er ret glad for gryderetter, i alle mulige afskygninger, og særligt når der også kommer grøntsager i. Det giver både ekstra fylde, samt mere smag. Dengang jeg boede hjemme, hos min mor, lavede hun gentagne gange kylling i estragonsovs. Jeg har forsøgt at gøre hende kunsten lidt efter, men har optimeret den lidt. Den er blevet mindre fed, og indeholder grøntsager, hvilket min mor (ellers ret så lækre) kylling i estragonsovs ikke gjorde.

Jeg håber at du og din familie, vil synes lige så godt om min version af retten, som vi gør her hjemme.

Kylling-i-estragonsovs
Reklamelinks er markeret med*
Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs

5 fra 6 stemmer
Antal: 4 Personer

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst (kyllingeinderfillet eller kalkunbryst kan sagtens bruges)
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 spsk kokosolie (Eller anden olie)
  • 2 mellem store løg
  • 300 g gulerødder (skrællet vægt)
  • 100 g squash
  • 2 dl mælk
  • 3 tsk tørret estragon
  • 3 tsk grov dijon sennep
  • salt og peber
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 spsk hvedemel

Tilbehør:

  • Fuldkornsris eller blomkålsris

Sådan gør du

  • Skyl grøntsagerne og skræl gulerødderne. Skær der efter gulerødderne i mundrette stykker. Squashen halveres på langs og skæres derefter i skiver på 1/2 cm tykkelse. Hak løg så fint som du ønsker det.
  • På et nyt skærebræt skøre du kyllingen i mundrette tern.
  • Kom kokosolie i en gryde eller sauterpande. Når olien er varm kommes kyllingen ned i, og brunes af. Tilsæt løg og brun af til løgene er klare i farven.
  • Tilføj gulerødder og squash og brun dem af kort.
  • Kom Fløde, mælk, grov dijon sennep og tørret estragon i ned i gryden og lad det simre i 15 minutters tid, så grøntsagerne bliver møre. Smag til med salt og peber.
  • Imens retten simre, koger du ris, eller blender et blomkål til blomkålsris.
  • Hvis du synes at sovsen er for tynd, kan du lave en mel jævning af 1 1/2 dl vand og 1 spsk hvedemel.
  • Hæld jævningen ned i sovsen, under omrøring og kog sovsen igennem for at undgå smagen af mel.
  • Du er nu klar til at servere kylling i estragonsovs.
  • Velbekomme!
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af kylling i estragonsovs

Jeg vurdere at du har fornuftigt dækket på Hf1+2, Hf3 og fedt.
Vælger du blomkåls ris (hf1+2) istedet for fuldkorns ris (hf4) Bør du undlade at tilføje ekstra hf4, da du har brugt den på ekstra grøntsager istedet.

Hf 1+2: løg, gulerødder, squash, (blomkåls ris, hvis du har valgt det som tilbehør)
Hf 3: kylling
Hf 4: (ris, hvis du har valgt det som tilbehør)
Fedt: piskefløde, kokosolie
Mælk: 1/2 dl
Smagsgiver / Gratis: tørret estragon, grov dijon sennep, jævning

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
tunmousse
Tunmousse med græsk yoghurt
Langtidsbagte tomater - Søde semidried tomater
Langtidsbagte tomater – Søde semidried tomater
Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe med bacon og persille
kylling satay spyd med peanutsauce
Kylling satay – Kyllingespyd med peanutsauce
Open
It's pasta time 🍝😋⁠
⁠
Denne pasta er en virkelig lækker sag med kylling og chorizo, vendt i en cremet tomatsauce.⁠
Nemt, enkelt og drøn lækkert 😄⁠
⁠
Har du en yndlings pastaret?⁠
⁠
#pasta #pastamedkylling #kylling #chorizo #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Søde og syrlige, syltede rødløg 🤩⁠
⁠
Jeg kan spise dem til ALT! Pariserbøf, hotdogs, burger, pitabrød, i salater, på leverpostejsmaden, ostemaden og så videre. ⁠
⁠
Hvad spiser du syltede rødløg sammen med?⁠
⁠

#syltederødløg #rødløg #sensekost #nemmad #madinspiration #deldinmad #grøntsager #lækkermad #sundlivsstil #madmedmedfølelse #madglad #godmad #hjemmelavet #nemopskrift #opskrift #everydayfood #dinnerrecipes #easydinnerideas #dinnertime
Open
Det er fredag, og det kalder på lækker mad og selvfølgelig den lækreste sauce 🤩⁠
⁠
Min ultimative yndlingssauce er en kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon. Det er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. ⁠
⁠
Den smager vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.⁠
⁠
Inden du lader dig skræmme af, at det er en hvidvinssauce, så lov mig at du giver den en chance. Uanset om det er røde bøffer, en oksesteg, svinemørbrad eller et stykke saftig kylling du sætter på menuen, vil den gøre underværker.⁠
⁠
#sovs #sauce #hvidvinssauce #hvidvinssovs #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #opskrifter #instagramakademiet #madblog #nemaftensmad #madglæde #sundkost #madopskrifter #sundaftensmad #sunderelivsstil #nemtoglækkert #visdinmad #aftensmadinspiration #dinnerrecipe
Open
Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe 🥣⁠
⁠
Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun en håndfuld forskellige.⁠
⁠
Jeg er rigtig glad for at toppe blomkålssuppen med friske ærter, når de er i sæson, og ellers smager det skønt med friske krydderurter, sprødstegt seranoskinke eller et stykke fisk. Mulighederne er mange, og jeg er sikker på at det er lækkert, uanset hvad du vælger at toppe den med 😍⁠
⁠
#blomkålssuppe #suppe #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Sprød og vanvittigt skøn grønkålssalat med appelsin 😄⁠
⁠
Jeg elsker at kombinere dem lækre kål med friske appelsiner, søde pecannødder samt skønne blåbær og granatæble kerner, det kan altså bare ikke gå galt.⁠
⁠
Jeg er glad for at spise den sammen med et meste, men sådan en gang ovnstegte kyllingelår er altså bare suverænt sammen med en god grønkålssalat.⁠
⁠
Hvad spiser ud sammen med grønkål?⁠
⁠
#grønkål #grønkålssalat #salat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
Open
Spansk tortilla, eller æggekage om man vil 🍳⁠
⁠
Kært barn har mange navne, og i bund er grund er det jo stort set det samme.⁠
⁠
En spansk tortilla med chorizo og kartoffel, er nem og enkel at lave, den smager skønt og er lækker til både morgen- frokost og aftensmad. ⁠
⁠
Hvad kan du godt lide at komme i din æggekage? 😄⁠
⁠
Jeg deler her min version af den spanske æggekage via linket i min profil.⁠
⁠
#spansktortilla #tortilla #æggekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu