Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs er oplagt til foråret og sommeren. på grund af de lyse smager, virker den mere let, end en sund mørk gryderet.

Jeg er ret glad for gryderetter, i alle mulige afskygninger, og særligt når der også kommer grøntsager i. Det giver både ekstra fylde, samt mere smag. Dengang jeg boede hjemme, hos min mor, lavede hun gentagne gange kylling i estragonsovs. Jeg har forsøgt at gøre hende kunsten lidt efter, men har optimeret den lidt. Den er blevet mindre fed, og indeholder grøntsager, hvilket min mor (ellers ret så lækre) kylling i estragonsovs ikke gjorde.

Jeg håber at du og din familie, vil synes lige så godt om min version af retten, som vi gør her hjemme.

Kylling-i-estragonsovs
Reklamelinks er markeret med*
Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs

5 fra 6 stemmer
Antal: 4 Personer

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst (kyllingeinderfillet eller kalkunbryst kan sagtens bruges)
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 spsk kokosolie (Eller anden olie)
  • 2 mellem store løg
  • 300 g gulerødder (skrællet vægt)
  • 100 g squash
  • 2 dl mælk
  • 3 tsk tørret estragon
  • 3 tsk grov dijon sennep
  • salt og peber
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 spsk hvedemel

Tilbehør:

  • Fuldkornsris eller blomkålsris

Sådan gør du

  • Skyl grøntsagerne og skræl gulerødderne. Skær der efter gulerødderne i mundrette stykker. Squashen halveres på langs og skæres derefter i skiver på 1/2 cm tykkelse. Hak løg så fint som du ønsker det.
  • På et nyt skærebræt skøre du kyllingen i mundrette tern.
  • Kom kokosolie i en gryde eller sauterpande. Når olien er varm kommes kyllingen ned i, og brunes af. Tilsæt løg og brun af til løgene er klare i farven.
  • Tilføj gulerødder og squash og brun dem af kort.
  • Kom Fløde, mælk, grov dijon sennep og tørret estragon i ned i gryden og lad det simre i 15 minutters tid, så grøntsagerne bliver møre. Smag til med salt og peber.
  • Imens retten simre, koger du ris, eller blender et blomkål til blomkålsris.
  • Hvis du synes at sovsen er for tynd, kan du lave en mel jævning af 1 1/2 dl vand og 1 spsk hvedemel.
  • Hæld jævningen ned i sovsen, under omrøring og kog sovsen igennem for at undgå smagen af mel.
  • Du er nu klar til at servere kylling i estragonsovs.
  • Velbekomme!
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af kylling i estragonsovs

Jeg vurdere at du har fornuftigt dækket på Hf1+2, Hf3 og fedt.
Vælger du blomkåls ris (hf1+2) istedet for fuldkorns ris (hf4) Bør du undlade at tilføje ekstra hf4, da du har brugt den på ekstra grøntsager istedet.

Hf 1+2: løg, gulerødder, squash, (blomkåls ris, hvis du har valgt det som tilbehør)
Hf 3: kylling
Hf 4: (ris, hvis du har valgt det som tilbehør)
Fedt: piskefløde, kokosolie
Mælk: 1/2 dl
Smagsgiver / Gratis: tørret estragon, grov dijon sennep, jævning

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
pikant-moerksej-med-asparges_mariasilje
Pikant mørksej med asparges
Mørksej i tomatsovs 5
Mørksej i tomatsovs
Blomkaals-bisque-mariasilje
Cremet blomkålssuppe
Frisk kartoffelsalat med tabasco og soya 8
Frisk kartoffelsalat med tabasco og soya
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg elsker at lade mig inspirere til at spise flere lækre salater og flere grøntsager i al almindelighed 😁

Jeg kombinerer det gerne med lidt kød, for at få proteiner nok. Ellers har jeg ikke en ærlig chance for at nå det daglige indtag af 100g ren protein 😬

Hvem inspirerer dig, til at spise flere spændende salater og grøntsager? 

#salat #grønkål #grønkålssalat #grøntsager #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
En mexikansk inspireret klassiker, kylling fajita 😁

Jeg spiser det altid med hvidløgsris og limedressing, og toppet med friske koriander. Det er virkelig nem aftensmad, som passer sig selv, og er klar på 30 minutter.

Hvad er din yndlings mexi-inspirerede ret?

#fajita #kyllingfajita #chickenfajita #kylling #peberfrugt #majs #løg #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Med mere end 5 gange så mange stemmer vandt mørbradgryden med blomkålssauce over blomkålssalaten 😁

Blomkålssalaten slipper i dog ikke for, men nu får i denne skønne og lidt sundere mørbradgryde i første omgang 😉

Det er den gryderet jeg har spist Aller mest af igennem mit 27 år lange liv, og jeg er stadig lige så glad for en god mørbradgryde som jeg altid har været 😍

I denne version er flødesaucen skiftet ud med en cremet og lækker blomkålssauce, uden at gå på kompromis med smagen.

Opskriften er netop lagt online på min blog (mariasilje.dk)

#mørbradgryde #mørbrad #blomkålssauce #blomkål #blomkålssovs #gryderet #gryderetter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Kylling satay serveret med peanutsauce er blevet en af mine klare favoritter herhjemme 😁

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Jeg har netop taget sådan en portion spyd op af fryseren, som vi skal ha’ til aftensmad 😁

Hvad skal du ha’ at spise til aften?

#kylling #kyllingespyd #satay #sataychicken #peanutsauce #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu