Annonce

Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs, en cremet og vanvittigt lækker ret.

Kylling i estragonsovs er en fantastisk måde at udnytte den skønne smag af estragon og nyde en smagsoplevelse i dit eget hjem. Den delikate og aromatiske sauce giver en vidunderlig smag til kyllingen, og denne ret er perfekt til både hverdagsmiddage og særlige lejligheder.

Det er sådan en skøn og alsidig gryderet der både er vanvittigt lækker her til efteråret og vinteren, men som også er helt suveræn til forårs og sommer på grund af de lyse smage, så den er ideel året rundt.

Gryderetter har altid været en favorit hos mig, især når de inkluderer friske grøntsager. Den gode kombination af smag og tekstur tiltaler mig virkelig. I min barndom, mens jeg boede hjemme hos min mor, serverede hun ofte kylling i estragonsovs. Jeg har siden forsøgt at mestre denne opskrift og har tilpasset den en smule. Resultatet er en lettere version, beriget med grøntsager, hvilket adskiller den fra min mors klassiske kylling i estragonsovs, som ellers var lækker, men måske en anelse tungere.

Kylling i estragonsovs, en cremet og vanvittigt lækker ret.
Kylling i estragonsovs 1
Kylling i estragonsovs, en cremet og vanvittigt lækker ret.
Kylling i estragonsovs, en cremet og vanvittigt lækker ret.

Kylling i estragonsovs

5 fra 8 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst (kyllingeinderfillet eller kalkunbryst kan sagtens bruges)
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 1 spsk kokosolie (Eller anden olie)
  • 2 mellem store løg
  • 300 g gulerødder (skrællet vægt)
  • 100 g squash
  • 2 dl mælk
  • 3 tsk tørret estragon
  • 3 tsk grov sennep
  • salt og peber
  • 1 ½ dl vand
  • 1 spsk hvedemel

Tilbehør:

  • Fuldkornsris eller blomkålsris

Tilberedelse

  • Skyl grøntsagerne og skræl gulerødderne. Skær derefter gulerødderne i i skiver stykker. Squashen halveres på langs og skæres derefter i skiver på 1/2 cm tykkelse. Hak løg så fint som du ønsker det.
  • På et nyt skærebræt skæres kyllingen i mundrette tern.
  • Kom kokosolie i en gryde. Når olien er varm kommes kyllingen ned i, og brunes af. Tilsæt løg og brun af til løgene er klare i farven.
  • Tilføj gulerødder og squash og brun dem af kort.
  • Kom Fløde, mælk, grov sennep og tørret estragon i ned i gryden og lad det simre i 15 minutters tid, så grøntsagerne bliver møre. Smag til med salt og peber.
  • Imens retten simre, koger du ris, eller blender et blomkål til blomkålsris.
  • Hvis du synes at sovsen er for tynd, kan du lave en mel jævning af 1 1/2 dl vand og 1 spsk hvedemel.
  • Hæld jævningen ned i sovsen, under omrøring og kog sovsen igennem for at undgå smagen af mel.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af kylling i estragonsovs

Hf 1+2: løg, gulerødder, squash, (blomkåls ris, hvis du har valgt det som tilbehør)
Hf 3: kylling
Hf 4: (ris, hvis du har valgt det som tilbehør)
Fedt: piskefløde, kokosolie
Mælk: 1/2 dl
Smagsgiver / Gratis: tørret estragon, grov dijon sennep, jævning

Hvor meget estragon kylling kan du spise?

Tager du en portion svarende til en fjerdedel af retten ville jeg tælle den som to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), 3 spiseskefulde fedt og 1/2 dl. mælk.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af kylling i estragon kan du spise en håndfuld kogte ris eller blomkålsris efter efter valg.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments