Kylling i estragonsovs

by Maria Silje-
kylling-i-estragonsovs

Jeg er ret glad for gryderetter, i alle mulige afskygninger, og særligt når der også kommer grøntsager i. Det giver både ekstra fylde, samt mere smag. Dengang jeg boede hjemme, hos min mor, lavede hun gentagne gange kylling i estragonsovs. Jeg har forsøgt at gøre hende kunsten lidt efter, men har optimeret den lidt. Den er blevet mindre fed, og indeholder grøntsager, hvilket min mor (ellers ret så lækre) kylling i estragonsovs ikke gjorde.

Jeg håber at du og din familie, vil synes lige så godt om min version af retten, som vi gør her hjemme.

Kylling-i-estragonsovs

Kylling i estragonsovs, opskrift til 4 personer

500 g kyllingebryst (kyllingeinderfillet eller kalkunbryst kan sagtens bruges)
1 1/2 dl piskefløde
1 spsk kokosolie (Eller anden olie)
2 mellem store løg
300 g gulerødder (skrællet vægt)
100 g squash
2 dl mælk
3 tsk tørret estragon
3 tsk grov dijon sennep
salt og peber
1 1/2 dl vand
1 spsk hvedemel

Tilbehør:
Fuldkornsris eller blomkålsris

Fremgangsmåde:

Skyl grøntsagerne og skræl gulerødderne. Skær der efter gulerødderne i mundrette stykker. Squashen halveres på langs og skæres derefter i skiver på 1/2 cm tykkelse. Hak løg så fint som du ønsker det.

På et nyt skærebræt skøre du kyllingen i mundrette tern.

Kom kokosolie i en gryde eller sauterpande. Når olien er varm kommes kyllingen ned i, og brunes af. Tilsæt løg og brun af til løgene er klare i farven.
Tilføj gulerødder og squash og brun dem af kort.

Kom Fløde, mælk, grov dijon sennep og tørret estragon i ned i gryden og lad det simre i 15 minutters tid, så grøntsagerne bliver møre. Smag til med salt og peber.

Imens retten simre, koger du ris, eller blender et blomkål til blomkålsris.

Hvis du synes at sovsen er for tynd, kan du lave en mel jævning af 1 1/2 dl vand og 1 spsk hvedemel.
Hæld jævningen ned i sovsen, under omrøring og kog sovsen igennem for at undgå smagen af mel.

Du er nu klar til at servere kylling i estragonsovs.
Velbekomme!

 


SENSE fordeling
Jeg vurdere at du har fornuftigt dækket på Hf1+2, Hf3 og fedt.
Vælger du blomkåls ris (hf1+2) istedet for fuldkorns ris (hf4) Bør du undlade at tilføje ekstra hf4, da du har brugt den på ekstra grøntsager istedet.

Hf1+2: løg, gulerødder, squash, (blomkåls ris, hvis du har valgt det som tilbehør)
Hf3: kylling
Hf4: (ris, hvis du har valgt det som tilbehør)
Fedt: piskefløde, kokosolie
Mælk: 1/2 dl
Smagsgiver: tørret estragon, grov dijon sennep, jævning


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »