Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Kylling i estragonsovs

Gå til opskrift Udskriv
Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs er oplagt til foråret og sommeren. på grund af de lyse smager, virker den mere let, end en sund mørk gryderet.

Jeg er ret glad for gryderetter, i alle mulige afskygninger, og særligt når der også kommer grøntsager i. Det giver både ekstra fylde, samt mere smag. Dengang jeg boede hjemme, hos min mor, lavede hun gentagne gange kylling i estragonsovs. Jeg har forsøgt at gøre hende kunsten lidt efter, men har optimeret den lidt. Den er blevet mindre fed, og indeholder grøntsager, hvilket min mor (ellers ret så lækre) kylling i estragonsovs ikke gjorde.

Jeg håber at du og din familie, vil synes lige så godt om min version af retten, som vi gør her hjemme.

Kylling-i-estragonsovs
Reklamelinks er markeret med*
Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs

5 fra 6 stemmer
Antal: 4 Personer

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst (kyllingeinderfillet eller kalkunbryst kan sagtens bruges)
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 1 spsk kokosolie (Eller anden olie)
  • 2 mellem store løg
  • 300 g gulerødder (skrællet vægt)
  • 100 g squash
  • 2 dl mælk
  • 3 tsk tørret estragon
  • 3 tsk grov dijon sennep
  • salt og peber
  • 1 ½ dl vand
  • 1 spsk hvedemel

Tilbehør:

  • Fuldkornsris eller blomkålsris

Tilberedelse

  • Skyl grøntsagerne og skræl gulerødderne. Skær der efter gulerødderne i mundrette stykker. Squashen halveres på langs og skæres derefter i skiver på 1/2 cm tykkelse. Hak løg så fint som du ønsker det.
  • På et nyt skærebræt skøre du kyllingen i mundrette tern.
  • Kom kokosolie i en gryde eller sauterpande. Når olien er varm kommes kyllingen ned i, og brunes af. Tilsæt løg og brun af til løgene er klare i farven.
  • Tilføj gulerødder og squash og brun dem af kort.
  • Kom Fløde, mælk, grov dijon sennep og tørret estragon i ned i gryden og lad det simre i 15 minutters tid, så grøntsagerne bliver møre. Smag til med salt og peber.
  • Imens retten simre, koger du ris, eller blender et blomkål til blomkålsris.
  • Hvis du synes at sovsen er for tynd, kan du lave en mel jævning af 1 1/2 dl vand og 1 spsk hvedemel.
  • Hæld jævningen ned i sovsen, under omrøring og kog sovsen igennem for at undgå smagen af mel.
  • Du er nu klar til at servere kylling i estragonsovs.
  • Velbekomme!
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af kylling i estragonsovs

Jeg vurdere at du har fornuftigt dækket på Hf1+2, Hf3 og fedt.
Vælger du blomkåls ris (hf1+2) istedet for fuldkorns ris (hf4) Bør du undlade at tilføje ekstra hf4, da du har brugt den på ekstra grøntsager istedet.

Hf 1+2: løg, gulerødder, squash, (blomkåls ris, hvis du har valgt det som tilbehør)
Hf 3: kylling
Hf 4: (ris, hvis du har valgt det som tilbehør)
Fedt: piskefløde, kokosolie
Mælk: 1/2 dl
Smagsgiver / Gratis: tørret estragon, grov dijon sennep, jævning

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter med kylling, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Fennikelsalat-med-agurk-og-persille_mariasilje

Fennikelsalat med agurk og persille

Banangranola med kakao og kokos, anrettet i glas.

Banangranola med kakao og kokos

græsk kylling på spyd, med oregano

Græsk kylling på spyd med citron og oregano

Granola med mørk chokolade

Brunkager-den-bedste-opskrift-web

Brunkager – Den bedste opskrift

Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin

pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.