Annonce

Blomster foccacia

Smukt foccacia med spiselige blomster og timian

Vanvittigt lækkert blomster foccacia med timian og flagesalt. Sådan et foccaciabrød dine veninder vil ELSKE når du servere det for dem. Brødet kan dog sagtens laves uden de fine spiselige blomster, de er kun på, for et ekstra girly udtryk.

Idéen med det smukke blomster foccacia opstod da jeg skulle holde 30 års ‘dame fødselsdag’ for veninder og kusiner. Jeg kørte et lille girly/glimmer/blomster/unicorn/holo tema, og der var altså derfor spiselige blomster til både forret, hovedret og dessert. Brødet var populært, og så smukt at servere med blomsterne på.

Tips til et godt foccacia brød

Fryseegnet – Som med det meste andet brød kan du også fryse dette foccacia. Jeg foretrækker at skære brødet før jeg fryser det, og så kan jeg blot tage de stykker op jeg skal bruge.

Holdbarhed – Gærbrød er altid lækrest på dagen, helt nybagt, men du kan altså godt bage det dagen før, pakke det ind i husholdningsfilm og lune det i ovnen inden servering, så bliver det fint alligevel.

Koldhævning – Vil du gerne være lidt på forkant, men ikke bage brødet dagen før det skal bruges, så er koldhævning løsningen for dig. du kan nøjes med 10 gram gær og bruge koldt vand. Når så dejen er æltet og fordelt i dit fad stilles fadet bare på køl natten over, og så er det klar til at blive bagt næste dag.

Rester – Du kan enten fryse resterne, eller du kan lave lækre sandwich og panini med resterne. Skær nogle tyndere skiver så fungere det altså super godt som sandwich og panini brød.

Krydderurter – Det gør en verden til forskel når der kommer friske krydderurter på et foccacia brød. Du kan godt bruge tørrede krydderurter, men de friske er bare lidt finere og lidt ekstra lækkert. Mine favoritter er timian eller rosmarin, men du kan også komme løvstikke, salvie eller hvad du ellers har lyst til, på dit brød.

Flagesalt – Det er vigtigt med noget godt salt. Jeg foretrækker flagesalt, både fordi det er pænt og fordi jeg synes at det smager lidt mere lækkert end almindeligt groft salt. Du kan også bruge en god urtesalt hvis du har lyst til det.

Olivenolie – Olivenolie skal der altså til. Det er bare ikke det samme at udskifte det med solsikke eller rapsolie. Olivenolien giver nemlig også en smule ekstra smag til brødet.

Smukt foccacia med spiselige blomster og timian
Smukt foccacia med spiselige blomster og timian
Smukt foccacia med spiselige blomster og timian

Få opskriften på blomster foccacia her:

Smukt foccacia med spiselige blomster og timian

Blomster foccacia

Mega lækkert, saftigt foccaciabrød pyntet med spiselige blomster, frisk timian og Læsø salt.
5 fra 2 stemmer
Antal: 15 stykker
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
Hæve tid1 time
I alt1 time 40 minutter

Ingredienser

  • 5 dl lillefinger varmt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie*
  • 650 g tipo 00 hvedemel

Til formen

Topping

  • 3 spsk olivenolie*
  • læsø salt (eller anden flagesalt)
  • frisk timian
  • spiselige blomster – fx. hornvioler / stedmoderblomster ( kan udelades)

Tilberedelse

  • Kom lillefinger varmt vand i skålen til din røremaskine, smulder gæren her i og rør med en ske til gæren er opløst.
  • Tilføj salt, olie og tipo 00 mel til skålen med vand og gær. Rør det sammen med din dejkrog (ved middel-høj hastighed) til dejen er blank, smidig og slipperskålen.
  • Smør din fad med 1 spsk. olie eller beklæd formen med bagepapir. Fordel herefter den færdig æltede dej i formen. Træk den ud så den er fordelt i formen. Stil den til hævning med et klæde eller et stykke film over i en times tid.
  • Når dejen er hævet tændes ovnen på 200 grader alm. ovn.
  • dyp dine fingre i olivenolien og fordel resten oven på dejen. Brug fingrene til at lave små fordybninger jævnt over hele brødet.
  • Drys med Læsø salt.
  • Fordel nu dine spiselige blomster på dit brød sammen med frisk timian.
  • Bag brødet ca. 30 minutter ved 200 grader alm. ovn.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af Blomster foccacia:

Hf 1+2: timian, spiselige blomster.
Hf 3: intet.
Hf 4: tipo 00 hvedemel.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: salt, Læsø salt.

Næringsindhold
Blomster foccacia
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 235 Kalorier fra fedt 64
% Dagligt indtag*
Fedt 7.1g11%
Kulhydrater 35.4g12%
Protein 6.9g14%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget Blomster foccacia kan du spise?

Du kan spise hvad der svarer til en håndfuld brød til hver spisekasse, hvis du vel at mærke ikke får andet stivelse (hf 4) til den pågældende spisekasse.

Jeg ville skære hele brødet i 15 stykker, tage ét og tælle det som en hel håndfuld stivelse (hf 4).

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af din hjemmebagte blomster foccacia har du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 1-3 spiseskefulde fedt til rådighed.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments