Hjerte marengs kyskager
Fine stribede hjerte marengs kyskager. De er super nemme at lave og forkæle din udkårne med. Jeg lavede dem som eksamensgave til min kusine, kom dem i en cellofanpose med en sløjfe, og de bragte stor glæde.
Du kan jo lave dem i lige den form du har lyst, men jeg synes der er noget skønt over de fine valentines kyskager med spiseligt guld på.
Tips til perfekte hjerte kyskager
Pisk – Når du skal piske din marengs vil jeg anbefale at du bruger en røremaskine med piskeris på, det gør det SÅ nemt og marengsen bliver pisket jævnt. Har du ikke en røremaskine kan du sagtens bruge en almindelig håndholdt elpisker.
Sukker – Når sukkeret skal piskes sammen med æggehviderne skal det tilføjes lidt ad gange imens der piskes godt i æggehviderne. Det er nemlig med til at gøre marengsmassen mere stabil og ensartet.
Eddike – For en blank og glat marengs tilsætter vi eddike, det er blot en lille smule og ikke noget der smages. Desuden er det også med til at stabilisere marengsen fordi syren i eddiken får æggehviderne til at koagulere.
Konsistens – Marengsen er klar når den kan stå selv, ligesom på billederne herunder. Den bliver fast som en rigtig god guf og kan lave toppe som står selv. Dermed beholder dine kyskager også formen når de sprøjtes ud.
Bagning – For at sikre, at kyskagerne ikke tager farve fra afbagningen, bliver faste (tørre) og færdigbagte bages de ved 100 grader varmluft i 60 minutter hvorefter ovnen slukkes. Her lader du dine kyskager blive inde i ovnen til den er HELT kold, men meget gerne natten over.
Opbevaring – De færdige kyskager holder fint i en lufttæt beholder. De er selvfølgelig lækrest når de er så friskbagte som muligt, men har du nogen til overs, eller behov for at kunne forberede dig kommer du dem blot i en lufttæt beholder.
Står du med flere spørgsmål så tøv ikke med at skrive en kommentar, så vil jeg besvare det hurtigst muligt.
Få opskriften på hjerte marengs her:
Hjerte marengs kyskager
Ingredienser
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
- ½ tsk lys eddike (fx. æblecidereddike)
- pink pastafarve*
Tilberedelse
- Kom æggehviderne i en helt ren og tør skål, pisk dem stive til de kan danne små toppe der ikke falder sammen.
- Tilføj sukker lidt ad gangen, imens du pisker videre marengsen er helt blank.
- Tilføj pastafave og pisk det sammen med marengsen.
- Tilføj til sidst eddike og pisk en sidste gang.
- Kom en tylle i din sprøjtepose og lav små striber med med en tandstik af pink og rød pastafarve inde i sprøjteposen, kom marengsmassen i posen.
- Sprøjt din marengs ud til små hjerter, helt perfekte til en du holder af.
- Skal de pyntes med krymmel eller spiseligt glimmer, er det nu du skal gøre det.
- Bag dine marengskys ved 100 grader varmluft i ca. 60 minutter, sluk herefter ovnen og lad dem stå i ovnen natten over til de er kølet helt af. Herefter opbevares de i en lufttæt beholder.
SENSE HÅNDFULDSFORDELING AF KYS KAGER
Hf 1+2: intet.
Hf 3: æggehvide.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: sukker, lys eddike, pink pastafarve.
HVOR MANGE hjerteKYS KAN DU SPISE?
Kyskager består primært af sukker, og dérfor synes jeg ikke at de passer ind i nogen af spisekasserne. Til gengæld vurderer jeg at de blot må gå som nydelse eller pyt. Og dermed bør de begrænses til engang imellem.