
Lakserillette er virkelig lækkert, både til morgenmaden, brunch bordet, madpakken og den nemme aftensmad. Det fungerer også rigtig godt til påske- og julefrokost, sammen med alle de andre skønne retter.
Jeg har altid været særligt glad for røget laks, både den varmrøgede og den koldrøgede. Jeg er da heller ikke forbi et røgeri, uden at købe et stykke varmrøget laks med hjem, så kan jeg nemlig lave lakserillette. Mmmh.
Er du også glad for både laks og røget smag? Så hop fordi opskriften på tarteletter med laks og rygeost. De er altså vanedannende gode.




Lakserillette med kapers og purløg
Ingredienser
- 250 g varmrøget laks ((mit er købt hos fiskehandleren, da det er mere saftigt))
- 1 dl græsk yoghurt 2% ((Fra Thise))
- 1 fed hvidløg
- 1/2 spsk citronsaft
- 5 spsk kapers
- 1/2 bundt purløg
- salt og peber
Sådan gør du
- Fjern skindet fra laksen. Kom derefter laksen op i en skål og del den med en gaffel. Grunden til at jeg bruger en gaffel, og ikke en ske, er at jeg ønsker, en finere konsistens.
- I skålen med laks kommes græsk yoghurt, presset hvidløg, hakkede kapers, fint hakket purløg og citronsaft.
- Smag til sidst til, med salt, peber og evt mere citronsaft.
- Server lakserilette sammen med noget godt knækbrød, salat og purløg. Brug det inde i en sandwich, eller til en lækker grøn salat.Velbekomme!
Sense håndfuldsfordeling af lakserillette med kapers og purløg
Hf 1+2: kapers, purløg.
Hf 3: varmrøget laks.
Hf 4: intet.
Mælk: græsk yoghurt 2%.
Smagsgiver / Gratis: hvidløg.
Hvis du spiser en halv portion lakserillette, tæller den som en hel håndfuld protein (hf 3), dertil har du fri mulighed for at supplerer med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og 1-3 spiseskefulde fedt.