Kylling fajita med hvidløgsris og limedressing
En mexikansk inspireret klassiker, kylling fajita. Her serveret med hvidløgsris og limedressing, og toppet med friske koriander. Virkelig nem aftensmad, som passer sig selv, på 30 minutter.
Nem aftensmad med Hello Fresh
Du har garanteret hørt om Hello Fresh, hvis du er aktiv på blandt andet Instagram. Jeg har i hvertfald ikke kunnet undgå at lægge mærke til deres indbydende måltidskasser.
Det smarte ved måltidskasser er, at du får råvarerne til dine favoritretter, leveret direkte til døren, og du kan derefter hurtigt og nemt trylle lækker aftensmad frem.
Spar -30% på dine første to leveringer og 10% på 3. og 4. levering
Med linket her får du -30% på de første to leveringer og 10% på 3. og 4. levering af Hello Fresh måltidskasserne (reklamelink ) rabatten fratrækkes helt automatisk din ordre, og så er det altså blot at bestemme sig for hvilken af måltidskasserne, som passer bedst til dig og din familie.
Opskrifter fra måltidskasserne
Ønsker du selv at handle, har du også mulighed for at finde inspiration blandt opskrifterne fra måltidskasserne. Jeg gik på opdagelse blandt alle deres skønne opskrifter, og lod mig inspirere, til at lave denne kylling fajita med hvidløgsris og limedressing.
Jeg havde ikke selv tænkt på, at lave hvidløgsris, men det gjorde virkelig meget for retten. Drømmemanden meddelte at jeg skulle lave hvidløgsris meget mere i fremtiden, og jeg må altså bare tilslutte mig hans begejstring. Det er virkelig lækkert.
Inspiration til dig der er glad for texmex
Prøv også at udskifte risene med små bløde tortillapandekager, og spis det som små tacos. Og er du glad for spicy mad, kan du med fordel toppe din kylling fajita med sriracha sauce. Det giver et lækkert spicy pift.
Jeg er generelt ret glad for tex mex inspirerede retter, deriblandt små tacotærter med oksekød og grøntsager, og jeg kan da heller ikke sige mig fri for at have spist min del af tortillapandekager med fyld. Mums altså!
Få opskriften på kylling fajita med hvidløgsris og limedressing her
Kylling fajita med hvidløgsris og limedressing
Ingredienser
Grøntsagerne
- 1 rødløg
- 4 stk peberfrugt (to røde og to gule)
- 1 stor dåse majs
- 2 spsk olivenolie*
- salt og peber
Kylling
- 600 g kyllingefilet
- 1 brev fajita-krydderi
- 1 spsk olivenolie*
Hvidløgsris
- 200 g ris (gerne basmati eller brune ris)
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk smør
- Salt
Lime dressing
- 1 øko lime (saft og skal herfra)
- 150 g cremefraiche (5%)
- salt og peber
Pynt
- 1 bundt koriander
Tilberedelse
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skyl alle grøntsager og koriander, læg koriander til tørre på et rent viskestykke. Pil løg og hvidløg.
Grøntsagerne
- Skær peberfrugterne i 1 cm tykke strimler, skør rødløget i 1 cm tykke både og hæld vandet fra majsene.
- Fordel peberfrugt, rødløg og majspå en bageplade eller i en bradepande med bagepapir. Dryp med olivenolie kryder med salt og peber. Bag det i ovnen i 25 min.
Ris
- Hak hvidløget fint. Opvarm en gryde med en spiseskefuld smør ved middelhøj varme.
- Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt 2 dl ris og 3 dl vand samt salt, og bring i kog, under låg.
- Når vandet koger, skrues varmen ned på 1-2. Kog risene i 10 min. Låget må ikke løftes fra gryden. Lad herefter risene stå og hvile 10 min. Nu er risene klar til servering.
Kylling
- Skær kyllingfiletterne ud i strimler. Varm en stegepande op med en spiseskefuld olivenolie.
- Steg kyllingen til at gylden, tilføj fajita krydderi og steg videre til kyllingen er gennemstegt.
Limedressing
- Riv limeskallen, og skær limen i både. Bland cremefraiche 5%, limeskal og limesaft i en skål. Krydr med salt og peber.
Inden servering
- Hak koriander groft.
- Anret hvidløgsris, kylling og grøntsager i skåle. Top med limedressing og koriander.Server med limebåde.
Sense håndfuldsfordeling af kylling fajita med hvidløgsris og limedressing
Hf 1+2: rødløg, peberfrugt, hvidløg, koriander.
Hf 3: kylling.
Hf 4: dåse majs, ris.
Fedt: olivenolie, smør.
Mælkedressing: cremefraiche 5%.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber, fajita-krydderi, lime saft, lime skal.
Hvor meget kan du spise, for at få en fyldt spisekasse?
Min guide er vejledende, da det afhænger at størrelsen på dine hænder. Husk at have fornuften med, og vurder mængden ud fra dine egne hænders størrelse.
Jeg vurderer at du får halvanden til to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), to håndfulde stivelse (hf 4), 2 spiseskefulde mælkedressing og en spisekefuld fedt.
Når du får en ekstra håndfuld stivelse til aftensmad, ville jeg gemme en fra enten morgenmad eller frokost. På den måde sørger du for at der er plads til både ris og majs til aftensmaden.
Hvad kan du spise ved siden af?
For en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du, hvis du ønsker det tilføje en eller to spiseskefulde fedt ekstra. Det kan også være i form at et stykke 70% chokolade til dessert. Hvem har nogensinde klaget over en lille dessert til aftenkaffen?