Annonce

Kold kartoffelsalat med karry

Cremet kold kartoffelsalat med karry.

En lækker, cremet kold kartoffelsalat med karry går virkelig godt som tilbehør til frikadeller eller til sommerens grill mad. Få min bedste opskrift her.

Kartoffelsalat er så dansk som det kan blive, jeg har i alle tilfælde kun fået det i Danmark, ofte sammen med lækre klassiske frikadeller og en god sprød salat. Der findes et hav af lækre varianter af den danske klassiker, men der er nu intet som en god kartoffelsalat med karry, hvis du spørger mig.

I denne opskrift har jeg valgt at lave kartoffelsalaten med quark for at bidrage med lidt ekstra protein, men du kan sagtens skifte den ud med en creme fraiche, skyr, græsk yoghurt, ymer eller hvad du foretrækker. Det kan selvfølgelig have indvirkning på at dressingen bliver tykkere eller tyndere, men bliver den for tyk kan du supplere med lidt vand, så den bliver tyndere i konsistensen.

Er du på jagt efter en salat, som tilbehør, spækket med grøntsager og dejlig smag, så har jeg delt en masse skønne salater her.

Cremet kold kartoffelsalat med karry.
Cremet kold kartoffelsalat med karry.
Cremet kold kartoffelsalat med karry.

Få opskriften på kold kartoffelsalat med karry her:

Cremet kold kartoffelsalat med karry.

Kold kartoffelsalat med karry

En lækker, cremet kold kartoffelsalat med karry går virkelig godt som tilbehør til frikadeller eller til sommerens grill mad. Få min bedste opskrift her.
5 fra 4 stemmer
Forberedelse13 minutter
Tilberedelse7 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 1 kg kartofler (kogte og helt kolde – meget gerne kogt dagen før de skal bruges.)
  • 250 g quark (dette kan erstattes af skyr, græsk yoghurt eller creme fraiche)
  • 1 lille rødløg
  • 1 bundt purløg
  • 1 tsk karry* (ønsker du en kraftigere og stærkere karrysmag, tilføjer du blot mere karry)
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 tsk æblecider eddike* (dette kan erstattes af hvidvinseddike, en anden mild eddike)
  • salt og peber

Læg i kurv på Nemlig

    Tilberedelse

    • Pil skrællen har kartoflerne, og skær dem i den ønskede størrelse.
    • Skyl og hak purløg fint.
    • Fjern skallen på rødløget og skær det i små tern.
    • Kom rødløg, purløg, quark, grov sennep, karry og æblecider eddike i en skål. Rør det godt sammen og smag dressingen til med salt og peber.
    • Vend dressingen sammen med kartofler og servér.
    Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

    Sense håndfuldsfordeling af kartoffelsalat med karry:

    Hf 1+2: purløg, rødløg.
    Hf 3: intet.
    Hf 4: kartofler.
    Fedt: intet.
    Smagsgiver / Gratis: karry, grov sennep, æblecider eddike.
    Mælk: quark.

    Næringsindhold
    Kold kartoffelsalat med karry
    Indhold per portion (100 g)
    Kalorier (kcal) 86.84 Kalorier fra fedt 9
    % Dagligt indtag*
    Fedt 1g2%
    Kulhydrater 15.38g5%
    Fibre 1.15g5%
    Protein 3.38g7%
    * De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

    Hvor meget kartoffelsalat kan du spise?

    Du kan fint spise hvad der svarer til en god håndfuld af denne kartoffelsalat. Gør du det, vil det tælle som en kvart håndfuld grøntsager (hf 1+2) en håndfuld stivelse (hf 4).

    Hvad kan du spise ved siden af?

    For at ende med en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du ved siden af kartoffelsalaten selv supplere med 1 3/4 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 1-3 spiseskefulde fedt.

    Del med nogen du holder af
    Abonner
    Giv besked om
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments